/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kernetemperatur for kalvegrydesteg?
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-10-07 18:03

hejsa,
Hvor meget vil i give en kalvegrydesteg? altså hvilken kerne temperatur
skal jeg sætte som målet? Skal den gennemsteges (koges) som en
gammeldavs oksesteg eller skal den bare op på de 55 som en roastbeef?

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

 
 
Jens Bruun (20-10-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 20-10-07 18:33

"Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
news:20071020190326.6f86a72d@laptopia

> Hvor meget vil i give en kalvegrydesteg? altså hvilken kerne
> temperatur skal jeg sætte som målet? Skal den gennemsteges (koges)
> som en gammeldavs oksesteg eller skal den bare op på de 55 som en
> roastbeef?

Det kommer dæleme an på hvilken del af kalven, det drejer sig om.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Kim Schulz (20-10-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-10-07 19:45

On Sat, 20 Oct 2007 19:33:21 +0200
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:

> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
> news:20071020190326.6f86a72d@laptopia
>
> > Hvor meget vil i give en kalvegrydesteg? altså hvilken kerne
> > temperatur skal jeg sætte som målet? Skal den gennemsteges (koges)
> > som en gammeldavs oksesteg eller skal den bare op på de 55 som en
> > roastbeef?
>
> Det kommer dæleme an på hvilken del af kalven, det drejer sig om.
>
det stykke som normalt bliver til en grydesteg (nej ikke boven).

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Kim Schulz (20-10-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-10-07 20:04

On Sat, 20 Oct 2007 20:56:37 +0200
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:

> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
> news:20071020204502.01b66317@laptopia
>
> > det stykke som normalt bliver til en grydesteg (nej ikke boven).
>
> Det lyder mere som om, 75-80 grader er temperaturen, du skal sigte
> efter.
>

den blev ca 65 grader og var helt perfekt til formålet (let rosa men
struktur som gammeldavs oksesteg). Fik lov at trække i ret lang tid

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Kim Schulz (20-10-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-10-07 20:25

On Sat, 20 Oct 2007 21:04:45 +0200
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:

> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
> news:20071020210350.5d2dd77b@laptopia
>
> > den blev ca 65 grader og var helt perfekt til formålet (let rosa men
> > struktur som gammeldavs oksesteg).
>
> Godt at høre.
>
> > Fik lov at trække i ret lang tid
>
> Nu bliver jeg lidt i tvivl: Hvorfor lade den trække i lang tid, hvis
> kernen havde den ønskede temperatur?
>
Fordeling af varme, saft og kraft. under varmepåvirkning trækker saften
udaf, men ved at lade det trække bliver det fordelt tilbage i kødet.

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Kim Schulz (20-10-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-10-07 21:11

On Sat, 20 Oct 2007 21:27:01 +0200
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:

> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
> news:20071020212454.767c57e9@laptopia
>
> > Fordeling af varme, saft og kraft. under varmepåvirkning trækker
> > saften udaf, men ved at lade det trække bliver det fordelt tilbage i
> > kødet.
>
> Så du endte op med en kernetemperatur på... 75-80 grader?
>
nej stoppede ved 60 og endte med 65.

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Kim Schulz (20-10-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-10-07 21:15

On Sat, 20 Oct 2007 22:11:04 +0200
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:

> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
> news:20071020221107.25068f1f@laptopia
>
> > nej stoppede ved 60 og endte med 65.
>
> Altså den endte med en kernetemperatur på 65 efter den ret lange
> hviletid?
>
ja

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Kim Schulz (20-10-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 20-10-07 21:25

On Sat, 20 Oct 2007 22:15:46 +0200
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:

> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
> news:20071020221432.24ac9c7e@laptopia
>
> > ja
>
> Så er den ged vist barberet
>
du spurgte selv


--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408524
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste