|
| Projekt mad gennem de sidste 40 år Fra : Flinkesen |
Dato : 23-08-07 21:41 |
|
Hej gruppe
Skal lave et projekt omkring dansk madkultur fra 1967 og frem til i dag. Jeg
vil gerne have så mange input som muligt om alt lige fra lørdagskyllinger i
80'erne til lasagne- pastabølgen i 90'erne osv.
Så fyr løs - jo flere forslag desto bedre.
På forhånd tak
JK
| |
Jørn Ibsen (24-08-2007)
| Kommentar Fra : Jørn Ibsen |
Dato : 24-08-07 12:55 |
|
Du kommer i hvert fald ikke uden om fonduegryden og Weber-
grillen!
VH. JIB
| |
Hauge (26-08-2007)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 26-08-07 00:07 |
|
Jørn Ibsen (slet YUP3M) wrote:
> .. og Weber-
> grillen!
Der blev snakket om mad, ikke snopperi-produkter..
/Hauge
| |
Hauge (26-08-2007)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 26-08-07 00:11 |
|
Hauge wrote:
> Der blev snakket om mad, ikke snopperi-produkter..
Og så kan jeg ikke engang stave til det, jo "det" kan jeg trods alt stave
til, men "snobberi"..
/Hauge
| |
Brian (27-08-2007)
| Kommentar Fra : Brian |
Dato : 27-08-07 08:48 |
|
Det kan da godt være du mener at det er snobberi.. men i mad sammenhæng
kan man da ikke komme uden om de ting..
Det er da en del af mad historien..
/Brian
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote in message
news:46d0b61e$0$15884$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jørn Ibsen (slet YUP3M) wrote:
>> .. og Weber-
>> grillen!
>
> Der blev snakket om mad, ikke snopperi-produkter..
>
> /Hauge
>
| |
Kent Oldhøj (27-08-2007)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 27-08-07 11:32 |
|
"Brian" <3487394.328743@smarte.dk> wrote in
news:46d280af$0$69242$edfadb0f@dread12.news.tele.dk:
[Webergrill]
> Det kan da godt være du mener at det er snobberi.. men i mad
> sammenhæng kan man da ikke komme uden om de ting..
> Det er da en del af mad historien..
Webergrill er ikke en del af dansk mad historie. Udendørs grillning i
almindelighed er derimod en anden snak.
Danskerne har grillet i århundreder før Webergrillen blev lanceret. Der har
eksisteret kuglegrills i årtier før Weber.
Weber er bare et mærkevareprodukt.
| |
Trine Kornum Christi~ (27-08-2007)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 27-08-07 11:55 |
|
"Kent Oldhøj" <kent@REMOVE.oldhoj.dk> writes:
> Weber er bare et mærkevareprodukt.
Men man må sige, at deres markedsføring har gjort at langt flere hjem
har en kuglegrill i dag. Nå ja, og i den sammenhæng skal vi heller
ikke glemme Glæsel.
Weber har ændret nogle vaner i de danske hjem.
Mvh Trine
--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Fister Løgsovs (24-08-2007)
| Kommentar Fra : Fister Løgsovs |
Dato : 24-08-07 12:51 |
|
Flinkesen udtrykte præcist:
> Hej gruppe
>
> Skal lave et projekt omkring dansk madkultur fra 1967 og frem til i dag. Jeg
> vil gerne have så mange input som muligt om alt lige fra lørdagskyllinger i
> 80'erne til lasagne- pastabølgen i 90'erne osv.
>
> Så fyr løs - jo flere forslag desto bedre.
>
>
> På forhånd tak
>
> JK
Jeg er ikke helt sikker på hvad du spørger til, vil du lige specificere
det?
Kai
| |
Peter Westh (24-08-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 24-08-07 13:37 |
|
"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:46cdf0c8$0$7609$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hej gruppe
>
> Skal lave et projekt omkring dansk madkultur fra 1967 og frem til i dag.
> Jeg vil gerne have så mange input som muligt om alt lige fra
> lørdagskyllinger i 80'erne til lasagne- pastabølgen i 90'erne osv.
>
> Så fyr løs - jo flere forslag desto bedre.
70'erne:
Mixed Grill
Fondue
Tomatsuppe med fiskeboller
Bitoks bøffer med paprikasauce og rösti kartofler
Glaseret hamburgerryg
80'erne:
Rijstafel
Madtærte (fra Brugsens kogebøger)
Koteletter i fad
Tunmousse
Lammekølle med flødekartofler
Minutsteaks
Fra 90erne husker jeg mest råvarer, ikke så meget specifikke retter, f.eks.:
Soltørrede tomater
Pasta
Pesto
Rucolasalat
Pinjekerner
Sushi
2000'erne må blive noget med lokale råvarer, økologiske rodfrugter, ramsløg,
mikrobryggeriøl osv, men det er stadig lidt tæt på. Og Webergrillen!
/P
| |
Flinkesen (25-08-2007)
| Kommentar Fra : Flinkesen |
Dato : 25-08-07 22:10 |
|
> 70'erne:
> Mixed Grill
> Fondue
> Tomatsuppe med fiskeboller
> Bitoks bøffer med paprikasauce og rösti kartofler
> Glaseret hamburgerryg
>
> 80'erne:
> Rijstafel
> Madtærte (fra Brugsens kogebøger)
> Koteletter i fad
> Tunmousse
> Lammekølle med flødekartofler
> Minutsteaks
>
> Fra 90erne husker jeg mest råvarer, ikke så meget specifikke retter,
> f.eks.:
> Soltørrede tomater
> Pasta
> Pesto
> Rucolasalat
> Pinjekerner
> Sushi
>
> 2000'erne må blive noget med lokale råvarer, økologiske rodfrugter,
> ramsløg, mikrobryggeriøl osv, men det er stadig lidt tæt på. Og
> Webergrillen!
>
> /P
Super svar Peter
Keep 'em coming, jeg kan sagtens bruge mange flere forslag og input.
JK
| |
Ralph (25-08-2007)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 25-08-07 23:33 |
|
"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:46cdf0c8$0$7609$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Så fyr løs - jo flere forslag desto bedre.
Lidt landmandsmad:
Vi snakker 70'erne
Min far havde en maskinstaion, så vi spiste tit hos
landmænd(læs:landmandskoner). I august måned er det høsttid - 30 graders
varme, masser af støv, og der serverede konerne det bedste de havde lært:
ALTID sovs, kartofler og kød og vand - ikke lige det man havde håbet på. Min
mor kendte kunderne og når der ikke var mad i vente kom hun med mad, som
regel kærnemælkssuppe (lunken) med vanillieis i, DET var guf, på de gode
dage havde hun isterninger og citronvand med.
Jeg har ikke smagt opbagt kærnemælk med sukker i de sidste 30 år, men
overvejer - igen - at prøve selv at lave det selv. Måske endda med rosiner
i.
Samme periode: Sagosuppe med røræg = æggesnaps.
--
Ralph
| |
-V- (27-08-2007)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 27-08-07 11:31 |
|
On 23 Aug., 22:40, "Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk>
wrote:
> Hej gruppe
>
> Skal lave et projekt omkring dansk madkultur fra 1967 og frem til i dag. Jeg
> vil gerne have så mange input som muligt om alt lige fra lørdagskyllinger i
> 80'erne til lasagne- pastabølgen i 90'erne osv.
Hvilket sammenhæng er dit projekt i?
Et studieprojekt? Hvilken uddannelsesinstitution og hvilket niveau?
Hvilke slags input fisker du efter? Forslag til tidstypiske retter?
Du kender naturligvis Else-Marie Boyhus og Mine Sylow som hver for sig
ved en hulens masse om mad og kultur, ikke?
-V-
| |
Kent Oldhøj (27-08-2007)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 27-08-07 11:57 |
|
"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> wrote in
news:46cdf0c8$0$7609$157c6196@dreader2.cybercity.dk:
> Skal lave et projekt omkring dansk madkultur fra 1967 og frem til i
> dag. Jeg vil gerne have så mange input som muligt om alt lige fra
> lørdagskyllinger i 80'erne til lasagne- pastabølgen i 90'erne osv.
Dansk madkultur har oplevet en revolution de sidste 40 år. Der er 3
hovedårsager til denne revolution:
1) Charterferie,
2) Indvandring,
3) Billige transportomkostninger.
Hver især har de bidraget til det danske køkken, og nærmest vendt op og
ned på vores spisevaner.
I 60'erne var dansk mad stadig typisk bonde/fiskerkost: Fed og
energiholdig, ofte baseret på billige kød/fiskeudskæringer og rodfrugter.
Sjovt nok har den teknologiske udvikling gjort madprodukter ringere og vi
lever idag med langt flere og større hygiejne problemer end før i tiden.
"Friske" produkter bliver ældre og ældre, fordi vi kan opbevare dem
lufttæt, på køl/frys og behandle dem på forskellig vis.
Industrialiseringen betyder idag at et salmonellaudbrud ikke længere
rammer en enkelt gård, men oftest en hel landsdel eller hele landet.
Selvom vi idag ved mere om ernæring end nogensinde, så har de sidste 40
år alligevel forskudt vores kost mere og mere fra grøntsager, brød og
fisk - til kød, fedt og sukker.
Det eneste der stortset er uforandret gennem de sidste 40 år er,
madpakken Dér finder man stadig ganske ofte leverpostej og
spegepølse.
Som et kuriosum vil jeg henvise til danskernes top 10 over livretter,
fordelt på alder:
http://www.landbrugsraadet.dk/view.asp?id=11005
| |
Hauge (27-08-2007)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 27-08-07 14:42 |
|
Hej
Flinkesen wrote:
> Så fyr løs - jo flere forslag desto bedre.
Jeg mindes at have set et program på DR2 i serien "Historien om..", hvor det
var noget med mad eller husmoderen. Men mon ikke det kan findes på DR2's
hjemmeside?!.
Mvh Hauge
| |
Kim Schulz (27-08-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 27-08-07 18:48 |
|
On 27 Aug 2007 10:32:12 GMT
"Kent Oldhøj" <kent@REMOVE.oldhoj.dk> wrote:
> Webergrill er ikke en del af dansk mad historie. Udendørs grillning i
> almindelighed er derimod en anden snak.
>
> Danskerne har grillet i århundreder før Webergrillen blev lanceret.
> Der har eksisteret kuglegrills i årtier før Weber.
>
> Weber er bare et mærkevareprodukt.
Kan du nævne bare ét kuglegrills produkt som var på markedet i danmark
årti'er før Weber? Så vidt jeg husker er det faktisk Stephensen (altså
ham bag weber grillen) som oprindeligt fandt på det med at lukke
grillen engang tilbage i starten af 50'erne. Kigger du på Dansk
madkultur dengang, så var det ikke grillerier som der blev brugt meget
tid på.
--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/
| |
Kent Oldhøj (28-08-2007)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 28-08-07 01:13 |
|
Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote in news:20070827174826.37e48124@laptopia:
> On 27 Aug 2007 10:32:12 GMT
> "Kent Oldhøj" <kent@REMOVE.oldhoj.dk> wrote:
>
>> Webergrill er ikke en del af dansk mad historie. Udendørs grillning i
>> almindelighed er derimod en anden snak.
>>
>> Danskerne har grillet i århundreder før Webergrillen blev lanceret.
>> Der har eksisteret kuglegrills i årtier før Weber.
> Kan du nævne bare ét kuglegrills produkt som var på markedet i danmark
> årti'er før Weber?
Nej, men det har jeg heller ikke hævdet.
Nu ved jeg ikke hvornår Weber kom på markedet i DK, men det er min
oplevelse at det først bliver mere almindeligt udbredt i 80'erne. Min far,
der bor i Canada, havde imidlertid en kuglegrill tilbage i 60'erne. Men det
viser sig at det faktisk VAR en Weber .
> Så vidt jeg husker er det faktisk Stephensen (altså
> ham bag weber grillen) som oprindeligt fandt på det med at lukke
> grillen engang tilbage i starten af 50'erne.
En George A. Stephen har US patentet, der stammer fra 1967:
http://www.google.com/patents?id=QL5nAAAAEBAJ&dq=3330266
Men allerede i 1950 har en Winfield S. Alter søgt patent på et lignende
produkt:
http://www.google.com/patents?vid=USPAT2787995
| |
Linde (28-08-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 28-08-07 01:57 |
|
"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:46cdf0c8$0$7609$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hej gruppe
>
> Skal lave et projekt omkring dansk madkultur fra 1967 og frem til i dag.
> Jeg vil gerne have så mange input som muligt om alt lige fra
> lørdagskyllinger i 80'erne til lasagne- pastabølgen i 90'erne osv.
>
> Så fyr løs - jo flere forslag desto bedre.
Hvad med at komme ind på danske mejerikultur, der har oplevet en eksplosiv
udvikling siden midten af 50´erne, efter smøraftalens ophævelse? Der er
masser af krudt i den historie, der beskriver danske mælkebønders
fortvivlelse, fornyelse udi andelstanken, effektivisering og konsolidering i
og mod EF. Mejeriprodukter har i århundreder udgjort en af grundpillerne i
dansk madkultur, der må være plads til et kapitel eller to i din saga
Mvh
Linde
| |
Peter Westh (28-08-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 28-08-07 13:34 |
|
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
news:46d372d8$0$90265$14726298@news.sunsite.dk...
> "Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
> news:46cdf0c8$0$7609$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Mejeriprodukter har i århundreder udgjort en af grundpillerne i dansk
> madkultur
Såeh? Så vid jeg ved blev dansk landbrug da omlagt tl produktion af mælk og
flæsk, da Amerika begyndte at oversvømme markedet med billig og
kvalitetsmæssigt overlegen hvede, så sent som sidste halvdel af 1800tallet.
Alle de "traditionelle" danske mejeriprodukter er, ligesom i øvrigt danish
bacon, resultatet af et bevidst og intenst arbejde med at efterligne
udenlandske varer, og er altså ikke ret gamle. Fynsk rygeost er
sandsynligvis en undtagelse.
/P
| |
Linde (28-08-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 28-08-07 22:09 |
|
"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:46d4164d$0$7610$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Såeh? Så vid jeg ved blev dansk landbrug da omlagt tl produktion af mælk
> og flæsk, da Amerika begyndte at oversvømme markedet med billig og
> kvalitetsmæssigt overlegen hvede, så sent som sidste halvdel af
> 1800tallet. Alle de "traditionelle" danske mejeriprodukter er, ligesom i
> øvrigt danish bacon, resultatet af et bevidst og intenst arbejde med at
> efterligne udenlandske varer, og er altså ikke ret gamle. Fynsk rygeost er
> sandsynligvis en undtagelse.
Det dæmrer når nu du nævner hveden...det gav vistnok en mere eller mindre
tvungen omlægning af produktionen dengang. Men vores natur har altid givet
os et forspring i kvæghold, og en deraf naturlig vægt på mejeriprodukter,
fortrinsvis smør. Det viste sig jo også, at vi var gode til at efterligne de
andre, og mere effektive. Samtidig blev der udviklet mange nye
produktionsmetoder herhjemme, hvilket gav bedre kvalitet og derfor højere
priser...og et ry, især i England, heraf smøraftalen. Det såkaldte
"herregårdssmør", der var det gode, holdbare og ensartede smør, blev
eksporteret, mens man hjemme til stadighed mest brugte "bøndersmør"...der
var fremstillet efter de gamle principper ude på gårdene.
Nu du nævner rygeost, så er der faktisk kun to produkter, der bevisligt har
dansk oprindelse...nemlig esrom-ost og danablu-ost. At rygeosten samtidig er
kendt som dansk er nok mere fordi, ingen andre finder behovet for at lave
den . Den er muligvis af dansk oprindelse, men det er ikke et beskyttet
produkt.
At jeg nævner smøraftalens ophævelse, er fordi det falder nogenlunde sammen
med perioden Flinkesen ønsker at beskrive, og medførte en stor omvæltning og
udvikling af området herhjemme. På www.danishdairyboard.dk findes i øvrigt
en masse nøgletal, der viser Danmarks status på området.
Mvh
Linde
| |
Peter Westh (28-08-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 28-08-07 22:34 |
|
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
news:46d48ee9$0$90273$14726298@news.sunsite.dk...
> Nu du nævner rygeost, så er der faktisk kun to produkter, der bevisligt
> har dansk oprindelse...nemlig esrom-ost og danablu-ost.
Ifølge http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=413 blev danablu opfundet i
1927 af mejerist Marius Boel. Den var egentlig et forsøg på at lave en dansk
roquefort, men resultatet blev temmelig anderledes fordi mælken var
pasteuriseret.
Esrom derimod skulle være god nok: http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=415
>At rygeosten samtidig er kendt som dansk er nok mere fordi, ingen andre
>finder behovet for at lave den . Den er muligvis af dansk oprindelse, men
>det er ikke et beskyttet produkt.
En interessamt artikle om emnet: http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=418
/P
| |
Linde (28-08-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 28-08-07 22:58 |
|
----- Original Message -----
From: "Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk>
Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
Sent: Tuesday, August 28, 2007 11:34 PM
Subject: Re: Projekt mad gennem de sidste 40 år
> Ifølge http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=413 blev danablu opfundet i
> 1927 af mejerist Marius Boel. Den var egentlig et forsøg på at lave en
> dansk roquefort, men resultatet blev temmelig anderledes fordi mælken var
> pasteuriseret.
Nemlig. Og fordi oprindelsen kan stedfæstes præcist er der tale om et
originalt dansk produkt.
> Esrom derimod skulle være god nok:
> http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=415
Ork, det er Danablu skam også...se evt.
http://ec.europa.eu/agriculture/qual/da/pgi_01da.htm
>>At rygeosten samtidig er kendt som dansk er nok mere fordi, ingen andre
>>finder behovet for at lave den . Den er muligvis af dansk oprindelse,
>>men det er ikke et beskyttet produkt.
> En interessamt artikle om emnet: http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=418
Meget interessant artikel, der netop fortæller, at oprindelsen ligger meget
langt tilbage, og faktisk fortaber sig i det uvisse. Netop af denne grund
kan den ikke blive et beskyttet dansk produkt. Samtidig er den, som der også
står, meget let at lave, og kan derfor sagtens være opstået tidligere eller
samtidigt andre steder. Men det er ganske rigtigt normalt kendt som et fynsk
fænomen, selvom den må fremstilles hvor som helst, og endog kaldes græsk
rygeost, hvis de har lyst til det.
Mvh
Linde
| |
Linde (28-08-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 28-08-07 23:07 |
|
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
news:46d49a7d$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
>
> ----- Original Message -----
> From: "Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk>
> Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
> Sent: Tuesday, August 28, 2007 11:34 PM
> Subject: Re: Projekt mad gennem de sidste 40 år
>> Ifølge http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=413 blev danablu opfundet i
>> 1927 af mejerist Marius Boel. Den var egentlig et forsøg på at lave en
>> dansk roquefort, men resultatet blev temmelig anderledes fordi mælken var
>> pasteuriseret.
Der skulle vist i øvrigt have stået homogeniseret, ikke pasteuriseret
Mvh
Linde
| |
Aksel Pedersen (02-09-2007)
| Kommentar Fra : Aksel Pedersen |
Dato : 02-09-07 10:34 |
|
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
news:46d49c9c$0$90264$14726298@news.sunsite.dk...
, men resultatet blev temmelig anderledes fordi mælken var
>>> pasteuriseret.
En afgørende faktor som forklaring: Osten er ikke fremstillet af fåremælk -
som "den rigtige" er. (Og som smager 1000 fold bedre).
Mvh
Aksel
| |
Linde (02-09-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 02-09-07 14:04 |
|
"Aksel Pedersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:6842e$46da83a6$5518298c$2317@news.arrownet.dk...
>
> En afgørende faktor som forklaring: Osten er ikke fremstillet af
> fåremælk - som "den rigtige" er. (Og som smager 1000 fold bedre).
Helt rigtigt, endnu en grund til, at osten er blevet et dansk beskyttet
produkt. Mht. smagen er det jo subjektivt, men det skal da nok passe at
nogen finder, at roquefort er 1000 gange bedre end danablu
Mvh
Linde
| |
Aksel Pedersen (02-09-2007)
| Kommentar Fra : Aksel Pedersen |
Dato : 02-09-07 21:52 |
|
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
news:46dab4bf$0$90262$14726298@news.sunsite.dk...
>
>>
men det skal da nok passe at
> nogen finder, at roquefort er 1000 gange bedre end danablu
>
Det er jeg skam helt sikker på. Men du har nok ret. Der findes sikkert
nogen, der synes, at skummetmælk smager bedre end rødvin.
Desværre koster den ægte vare ca 5 gange så meget som den danske
efterligning, men jeg synes, at den er det værd.
Mvh
Aksel
| |
Linde (03-09-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 03-09-07 02:47 |
|
"Aksel Pedersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:a970b$46db226f$5518298c$23811@news.arrownet.dk...
> Det er jeg skam helt sikker på. Men du har nok ret. Der findes sikkert
> nogen, der synes, at skummetmælk smager bedre end rødvin.
> Desværre koster den ægte vare ca 5 gange så meget som den danske
> efterligning, men jeg synes, at den er det værd.
Nu kan man dårligt kalde den ene ost en efterligning af den anden længere,
men fakta er, at upasteuriseret ost, som Roquefort, endnu ikke er tilladt at
fremstille i Danmark, pånær i små, experimentelle mængder, på grund af
obskure EU-krav. Underligt nok er det fuldt legalt at importere
upasteuriseret ost, det være sig roquefort eller andet. Danablu vil, kvag
sin fremstillingsmetode, næppe være en konkurrent til Roquefort, men skal
man endelig lede efter en direkte dansk komælks-konkurrent vil det nok være
"Himmelblå" eller tilsvarende. Disse er ikke homogeniseret i samme grad, og
vil ikke udvikle samme harske, stærke smag som en Danablu, og derfor være en
noget mildere oplevelse. Men der er jo, igen rent subjektivt, både kunder
til Lillebror såvel som Gamle Ole
Mvh
Linde
| |
Bo Warming (28-08-2007)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 28-08-07 09:32 |
|
"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:46cdf0c8$0$7609$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hej gruppe
>
> Skal lave et projekt omkring dansk madkultur fra 1967 og frem til i dag.
> Jeg vil gerne have så mange input som muligt om alt lige fra
> lørdagskyllinger i 80'erne til lasagne- pastabølgen i 90'erne osv.
>
> Så fyr løs - jo flere forslag desto bedre.
>
>
> På forhånd tak
>
> JK
>
| |
Padre (29-08-2007)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 29-08-07 11:41 |
|
On 27 Aug., 12:32, "Kent Oldhøj" <k...@REMOVE.oldhoj.dk> wrote:
> Webergrill er ikke en del af dansk mad historie. Udendørs grillning i
> almindelighed er derimod en anden snak.
Hvorfor det?
--
padre
| |
Kent Oldhøj (31-08-2007)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 31-08-07 14:35 |
|
Padre <spirito_santo@yahoo.com> wrote in news:1188384075.109902.250910@
57g2000hsv.googlegroups.com:
>> Webergrill er ikke en del af dansk mad historie. Udendørs grillning i
>> almindelighed er derimod en anden snak.
> Hvorfor det?
Fordi en stor del af danskerne faktisk griller ind imellem. Langt de fleste
på andet end en Weber. Endnu da.
| |
padre (31-08-2007)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 31-08-07 16:45 |
|
"Kent Oldhøj" <kent@REMOVE.oldhoj.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns999D9E744F7C1kentoldhoj@oldhoj.dk...
> Fordi en stor del af danskerne faktisk griller ind imellem. Langt de
> fleste
> på andet end en Weber. Endnu da.
Jeg kan ikke se hvordan det skulle være et argument for at webeergrillen
ikke er en del af dansk madhistorie. Hvis der er danskere, der griller på en
weber, er den da en del af dansk madhistorie. Man kan diskutere hvor meget
den fylder i historien, men at den er en del af den, kan jeg ikke se nogen
mulighed for at benægte.
For mig at se lyder det mere som om du ikke kan lide webergriller og derfor
ikke vil indrømme, at de anvendes i Danmark
--
padre
"Don't you know there ain't no Devil
There's just God when he's drunk"
Tom Waits
| |
Kent Oldhøj (03-09-2007)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 03-09-07 16:14 |
|
"padre" <spirito_santo@pants.yahoo.com> wrote in
news:46d83782$0$25403$edfadb0f@dread11.news.tele.dk:
>> Fordi en stor del af danskerne faktisk griller ind imellem. Langt de
>> fleste på andet end en Weber. Endnu da.
> Jeg kan ikke se hvordan det skulle være et argument for at
> webeergrillen ikke er en del af dansk madhistorie. Hvis der er
> danskere, der griller på en weber, er den da en del af dansk
> madhistorie. Man kan diskutere hvor meget den fylder i historien, men
> at den er en del af den, kan jeg ikke se nogen mulighed for at
> benægte.
Langt hen ad vejen tror jeg egentlig vi er enige. Danskerne har altid
grillet, men Weberen har gjort det in.
> For mig at se lyder det mere som om du ikke kan lide webergriller og
> derfor ikke vil indrømme, at de anvendes i Danmark
Jeg har 5 grills: En fast bålplads i sommerhuset, en støbejerns bålplads,
en stor regtangulær hjemmelavet jerngrill, en lille Cobbgrill og..... en
stor Weber. Hver især tjener de et formål. Weberen er især fremragende til
grillning af hele stykker kød.
Mit udvalg af grills illustrerer udemærket min pointe: Der grilles flittigt
i Danmark, men at begrænse sig til kun at gøre Weberen til en del af
madkulturen, ville være at forkaste det meste.
| |
-V- (03-09-2007)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 03-09-07 19:59 |
|
On Aug 23, 10:40 pm, "Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk>
wrote:
> Hej gruppe
>
> Skal lave et projekt omkring dansk madkultur fra 1967 og frem til i dag. Jeg
> vil gerne have så mange input som muligt om alt lige fra lørdagskyllinger i
> 80'erne til lasagne- pastabølgen i 90'erne osv.
Faldt lige over http://www.dr.dk/Tema/madalkymi/20070517131937.htm
Hvis du ellers følger tråden endnu, og gider at bruge de indkomne
forslag.
-V-
| |
|
|