/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Hvem løser cous-cous-gryde- mysteriet ?
Fra :
En Hr. Hvemsomhelst
Dato :
19-08-07 15:28
Simpel forespørgsel:
Som bekendt er hovedingrediensen til cous-cous små gule "korn" eller "gryn"
som købes f.eks. i pakker.
Diameteren på hver enkelt "korn" er vel højst ½-1 milimeter.
Kan nogen så forklare hvorfor diameteren på hullerne i øverste del disse
specielle cous-cous-gryder så er 2-3 mm. ?
De bittesmå cous-cous-korn løber jo således ned i den nederste sektion i
stride strømme, hvilket vel ikke er meningen ?
Er der noget jeg har misforstået ?
Til de som ikke kender cous-cousgryder: Det er en simpel gryde i 2
dele/etager. Den ene del er en alm. høj gryde, og den anden del en en slags
"dørslag" som passer oven i den nederste gryde, således at man kan dampe
ting og sager i den øverste etage. Øverst er der et låg, på moderne udgaver
ofte i glas, nogengange med et lille hul til dampen.
Altså mit spørgsmål i korthed: "Hvorfor er hullerne i øverste del så store
når nu cous-cous-kornene er bitte små ? De skvatter jo ned i hovedgryden"
P.S: Dette link viser et grotesk tilfælde, hvor øverste del har huller så
store som møllehjul.. (5 mm ?)
http://images.google.dk/imgres?imgurl=http://www.ethnofacts.com/products/metalwork/05-copper-couscousiere.jpg&imgrefurl=http://www.ethnofacts.com/store_metalwork.htm&h=223&w=230&sz=12&hl=da&start=6&um=1&tbnid=9dtRuO9wZLUspM:&tbnh=105&tbnw=108&prev=/images%3Fq%3Dcouscoussiere%2B%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN
Her er en mere almindelig model, dog kan man ikke se hullerne.
http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/360913/2/istockphoto_360913_couscous_steamer_pan.jpg
Jens Axel Søgaard (
19-08-2007
)
Kommentar
Fra :
Jens Axel Søgaard
Dato :
19-08-07 15:43
En Hr. Hvemsomhelst wrote:
> Er der noget jeg har misforstået ?
> Altså mit spørgsmål i korthed: "Hvorfor er hullerne i øverste del så store
> når nu cous-cous-kornene er bitte små ? De skvatter jo ned i hovedgryden"
Wikipedia har følgende at sige:
Cooking
When properly cooked couscous should be light and fluffy; it should
not be gummy or gritty. Couscous is steamed two to three
times.[citation needed] The traditional North African method is to use
a steamer called a kiska:s in Arabic or couscoussier in French. The
base is a tall metal pot shaped rather like an oil jar in which the
meat and vegetables are cooked in a stew. On top of the base a steamer
sits where the couscous is cooked, absorbing the flavours from the
stew. The lid to the steamer has holes around its edge so that steam
can escape. It is also possible to use a pot with a steamer insert. If
the holes are too big the steamer can be lined with damp cheesecloth.
Her er cheesecloth stof af løstvævet bomuld. Videre lyder det:
Instant couscous
The couscous available to buy in most Western supermarkets has been
pre-steamed and dried, the package directions usually instruct to add
a little boiling water to it to make it ready for consumption. This
method is quick and easy to prepare by placing the couscous in a bowl
and pouring the boiling water or stock over the couscous, then
covering the bowl tightly. The couscous swells and within a few
minutes is ready to fluff with a fork and serve. Pre-steamed couscous
takes less time to prepare than dried pasta or grains such as rice.
--
Jens Axel Søgaard
En Hr. Hvemsomhelst (
19-08-2007
)
Kommentar
Fra :
En Hr. Hvemsomhelst
Dato :
19-08-07 22:02
Tak til jer begge. Jeg havde jo nok på fornemmelsen at der fandtes en
fornuftig forklaring, og at det ikke var samtlige couscousgrydefabrikanter i
verden der havde en skrue løs...
Det kunne more mig at lave cous-cous "fra grunden" på den omtalte måde, men
så skal jeg have fat på den type couscous som ikke er instant.
Har nogen set det i Danmark ? Jeg bor i et af brokvartererne Kbh. hvor det
der er en million forretninger med eksotiske madvarer, men jeg har bare ikke
kigget efter før nu.
Mh.
En Hr. Hvemsomhelst.
"Jens Axel Søgaard" <usenet@soegaard.net> skrev i en meddelelse
news:46c856ee$0$876$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> En Hr. Hvemsomhelst wrote:
>
>> Er der noget jeg har misforstået ?
>> Altså mit spørgsmål i korthed: "Hvorfor er hullerne i øverste del så
>> store når nu cous-cous-kornene er bitte små ? De skvatter jo ned i
>> hovedgryden"
>
> Wikipedia har følgende at sige:
>
> Cooking
>
> When properly cooked couscous should be light and fluffy; it should
> not be gummy or gritty. Couscous is steamed two to three
> times.[citation needed] The traditional North African method is to use
> a steamer called a kiska:s in Arabic or couscoussier in French. The
> base is a tall metal pot shaped rather like an oil jar in which the
> meat and vegetables are cooked in a stew. On top of the base a steamer
> sits where the couscous is cooked, absorbing the flavours from the
> stew. The lid to the steamer has holes around its edge so that steam
> can escape. It is also possible to use a pot with a steamer insert. If
> the holes are too big the steamer can be lined with damp cheesecloth.
>
> Her er cheesecloth stof af løstvævet bomuld. Videre lyder det:
>
> Instant couscous
>
> The couscous available to buy in most Western supermarkets has been
> pre-steamed and dried, the package directions usually instruct to add
> a little boiling water to it to make it ready for consumption. This
> method is quick and easy to prepare by placing the couscous in a bowl
> and pouring the boiling water or stock over the couscous, then
> covering the bowl tightly. The couscous swells and within a few
> minutes is ready to fluff with a fork and serve. Pre-steamed couscous
> takes less time to prepare than dried pasta or grains such as rice.
>
> --
> Jens Axel Søgaard
Peter Westh (
20-08-2007
)
Kommentar
Fra :
Peter Westh
Dato :
20-08-07 01:34
"En Hr. Hvemsomhelst" <ingenspamtilmig@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:46c8afb7$0$90265$14726298@news.sunsite.dk...
> Det kunne more mig at lave cous-cous "fra grunden" på den omtalte måde,
> men så skal jeg have fat på den type couscous som ikke er instant.
> Har nogen set det i Danmark ?
De har det hos mange halalslagtere på N-bro.
/P
Kim Schulz (
19-08-2007
)
Kommentar
Fra :
Kim Schulz
Dato :
19-08-07 15:42
On Sun, 19 Aug 2007 16:27:51 +0200
"En Hr. Hvemsomhelst" <ingenspamtilmig@tiscali.dk> wrote:
> Simpel forespørgsel:
>
> Som bekendt er hovedingrediensen til cous-cous små gule "korn" eller
> "gryn" som købes f.eks. i pakker.
> Diameteren på hver enkelt "korn" er vel højst ½-1 milimeter.
>
> Kan nogen så forklare hvorfor diameteren på hullerne i øverste del
> disse specielle cous-cous-gryder så er 2-3 mm. ?
>
> De bittesmå cous-cous-korn løber jo således ned i den nederste
> sektion i stride strømme, hvilket vel ikke er meningen ?
>
> Er der noget jeg har misforstået ?
>
>
> Til de som ikke kender cous-cousgryder: Det er en simpel gryde i 2
> dele/etager. Den ene del er en alm. høj gryde, og den anden del en en
> slags "dørslag" som passer oven i den nederste gryde, således at man
> kan dampe ting og sager i den øverste etage. Øverst er der et låg, på
> moderne udgaver ofte i glas, nogengange med et lille hul til dampen.
>
> Altså mit spørgsmål i korthed: "Hvorfor er hullerne i øverste del så
> store når nu cous-cous-kornene er bitte små ? De skvatter jo ned i
> hovedgryden"
>
> P.S: Dette link viser et grotesk tilfælde, hvor øverste del har
> huller så store som møllehjul.. (5 mm ?)
>
>
http://images.google.dk/imgres?imgurl=http://www.ethnofacts.com/products/metalwork/05-copper-couscousiere.jpg&imgrefurl=http://www.ethnofacts.com/store_metalwork.htm&h=223&w=230&sz=12&hl=da&start=6&um=1&tbnid=9dtRuO9wZLUspM:&tbnh=105&tbnw=108&prev=/images%3Fq%3Dcouscoussiere%2B%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN
>
> Her er en mere almindelig model, dog kan man ikke se hullerne.
>
>
http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/360913/2/istockphoto_360913_couscous_steamer_pan.jpg
>
>
>
>
>
>
Man gør couscous'en våd og blander med en smule olie inden man placerer
det i topgryden. Derved hænger det sammen som en klump og ryger ikke
igennem hullerne. Under dampningen tilføjes mere væske og fedtstof
flere gange og der røres rundt så der igen kan dannes en masse.
Bemærk også at de fleste couscous der sælges i supermarkeder i danmark
er sådan nogle quick-cook udgaver som faktisk er en smule mindre end de
rigtige couscous.
--
Kim Schulz | Blog:
http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work:
http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun :
http://www.chilifan.dk/
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177552
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408847
Brugere :
218887
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.