Jens Axel Søgaard wrote:
>Tror du det er godt til sukker?
Absolut: JA!
Herudover er det et perfekt stegetermometer (rustfri probe) og så kan
det bruges til kontrol at fryse- og køleskabstempemperaturet samt
meget andet.
Fordelen er, at du selv indtaster den ønskede alarmtemperatur med 1
grads nøjagtighed.
Mange dyre af slagsen kan kun indstilles til, om der steges får, lam,
okse, kalkun eller gris (f.eks. J. Oliver´s). Sikke noget l..t!
Mit er et 'No Name'; men jeg har set det på nettet på tilbud.
Hvis det bliver den løsning, du beslutter dig for, skal jeg prøve at
genfinde linket.
>> I foråret faldt jeg for fristelsen til at tegne et abbo på "Gør det
>> Selv", hvor gaven var et IR-termometer. Straks efter blev abbo
>> afmeldt, så udgiften var under kr. 100,- .
>> Det er det bedste termometer jeg nogensinde har ejet. Sigt på det du
>> vil måle (stegepande, friture, radiator, gulv, vinflaske, fryser,
>> køleskab, købmandens fryser o.s.v.) og efter 2 sekunder har du den ret
>> nøjagtige temperatur - ingen opvask bagefter.
>> På nettet koster et tilsvarende mellem kr. 4-600,-
>
>Sådan et her?
>
>
http://www.online-vvs.com/shop/infraroed-termometer--33-1879p.html
Yep. Køb det (eller andet tilsvarende), du vil aldrig fortryde.
Det kan bruges som sukkertermometer, kontrol af friture og alt hvad
jeg tidligere nævnte. Men det kan ikke bruges som stegetermometer,
idet det kun er overfladetemperaturen (f.eks. på det boblende sukker)
der kan måles.
>I mellemtiden har jeg fundet ud af, at sukkertermometer åbenbart
>nogle steder hedder "candt thermometer", og har fundet dette
>glasstangstermometer, som har en fin skala:
><
http://www.amazon.com/gp/product/images/B00004XSC9/ref=dp_image_0/102-9743203-7903350?ie=UTF8&n=284507&s=kitchen>
Nydeligt. Når du har lavet bolcher et par gange, behøver du slet ikke
et sukkertermometer. Du vil kunne mærke konsisten i sukkermassen, og
derudfra bestemme hvvad der skal ske. På lignende måde kan du vurdere
boblernes hastighed, størrelse og varighed, og derudfra bestemme
vandindholdet.
Det kaldes erfaring.
Konklution:
Køb det elektroniske stegetermometer, hvis du ikke har et i forevejen.
ellers køb et IR-termometer. Begge er gode starthjælpere, og de er
gode til mange andre opgaver.
Glem de der glas-sukkertermometre; de er for skrøbelige og ubrugelige
til andet; de skal behandles som spædbørn (underforstået medfølelse og
omtanke), hvis man vil undgå glassplinter og petrolium i sine bolcher.
m.v.h. Emil
--
2 stk. glas-sukkertermometre i teleskobembalage sælges samlet.
Pris kr. 100,- incl. porto ved forudbetaling.
Det er den type, som jeg henviste til i mit første svar på dit indlæg.
Jeg tror ikke, at jeg har fejet noget under gulvtæppet.