|
| Bradepande Pizza Fra : Lars Kristian Jensen |
Dato : 30-07-07 07:55 |
|
Hej NG,
Jeg har lovet at lave pizza herhjemme, meget letsindigt :) Da jeg var barn,
så lavede min mor en bradepandepizza, men en dejlig tyk bund, er der nogle
herinde, der har en god opskrift til en pizza, også gerne forslag til fyld ?
På forhånd tak
Lars Kristian Jensen
| |
Ole Christiansen (30-07-2007)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 30-07-07 13:42 |
| | |
Anders (30-07-2007)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 30-07-07 21:18 |
|
"Lars Kristian Jensen" skrev:
> Jeg har lovet at lave pizza herhjemme, meget letsindigt :) Da jeg var
> barn, så lavede min mor en bradepandepizza, men en dejlig tyk bund, er der
> nogle herinde, der har en god opskrift til en pizza, også gerne forslag
> til fyld ?
Da min pizzabund ikke skal være tyk, men til gengæld tynd og gerne lidt
sprød, kan jeg ikke hjælpe på det område, men fyldet kan jeg da komme med et
par forslag til.
Først tomatsauce... Plejer jeg at lave med flåede tomater, løg, hvidløg og
forskellige kryderrier. Kog den lidt ind, så den ikke bliver for våd og gør
bunden svampet.
Dernæst ost... og gerne MASSER af det Evt. gorgonzola.
Ellers skal der følgende på....
Oksekød, gul og/eller røs peber, peperoni, tomatskiver, ærter og majs og så
vil min kæreste meget gerne have annanas på, så det kommer der også...
Held og lykke med at finde opskriften på bunden og velbekommen
Mvh
Anders
| |
Kurt E. Jensen (31-07-2007)
| Kommentar Fra : Kurt E. Jensen |
Dato : 31-07-07 11:22 |
|
"> "Lars Kristian Jensen" skrev:
>
>> Jeg har lovet at lave pizza herhjemme, meget letsindigt :) Da jeg var
>> barn, så lavede min mor en bradepandepizza, men en dejlig tyk bund, er
>> der nogle herinde, der har en god opskrift til en pizza, også gerne
>> forslag til fyld ?
>
> Da min pizzabund ikke skal være tyk, men til gengæld tynd og gerne lidt
> sprød, kan jeg ikke hjælpe på det område, men fyldet kan jeg da komme med
> et par forslag til.
>
> Først tomatsauce... Plejer jeg at lave med flåede tomater, løg, hvidløg og
> forskellige kryderrier. Kog den lidt ind, så den ikke bliver for våd og
> gør bunden svampet.
>
> Dernæst ost... og gerne MASSER af det Evt. gorgonzola.
>
> Ellers skal der følgende på....
>
> Oksekød, gul og/eller røs peber, peperoni, tomatskiver, ærter og majs og
> så vil min kæreste meget gerne have annanas på, så det kommer der også...
>
> Held og lykke med at finde opskriften på bunden og velbekommen
>
> Mvh
> Anders
Hej.
Jeg pleger at bruge godt 3 dl. vand, 2 spsk, olivenolie, salt, derefter
det mel (Italiensk mel) som det kan bære, der er dej til en hel bradepande,
rulles ud på bagepapir, man kan evt, forbage dejen lidt inden fyldet kommes
på.
Kurt J.
Odense
| |
Bjarne K. (31-07-2007)
| Kommentar Fra : Bjarne K. |
Dato : 31-07-07 11:49 |
|
"Kurt E. Jensen" <kurtj@galnet.dk> wrote in message
news:55ffa$46af0d32$55daafaf$4786@news.galnet.dk...
Jeg pleger at bruge godt 3 dl. vand, 2 spsk, olivenolie, salt, derefter
> det mel (Italiensk mel) som det kan bære, der er dej til en hel
> bradepande, rulles ud på bagepapir, man kan evt, forbage dejen lidt inden
> fyldet kommes på.
>
> Kurt J.
> Odense
Og lidt gær vel også. 10-15-20 gram alt efter hvor luftig dejen skal være.
--
Med venlig hilsen
Bjarne K.
| |
Inger D. (31-07-2007)
| Kommentar Fra : Inger D. |
Dato : 31-07-07 12:22 |
|
"Bjarne K." <nej@niet.ne> skrev i en meddelelse
news:46af1375$0$15872$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "Kurt E. Jensen" <kurtj@galnet.dk> wrote in message
> news:55ffa$46af0d32$55daafaf$4786@news.galnet.dk...
> Jeg pleger at bruge godt 3 dl. vand, 2 spsk, olivenolie, salt, derefter
>> det mel (Italiensk mel) som det kan bære, der er dej til en hel
>> bradepande, rulles ud på bagepapir, man kan evt, forbage dejen lidt inden
>> fyldet kommes på.
>>
>> Kurt J.
>> Odense
>
> Og lidt gær vel også. 10-15-20 gram alt efter hvor luftig dejen skal være.
>
Og lidt bagepulver, så bliver bunden dejlig sprød.
Inger
| |
3140 Abildgaard (01-08-2007)
| Kommentar Fra : 3140 Abildgaard |
Dato : 01-08-07 09:08 |
|
Inger D. wrote:
> "Bjarne K." <nej@niet.ne> skrev i en meddelelse
> news:46af1375$0$15872$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> "Kurt E. Jensen" <kurtj@galnet.dk> wrote in message
>> news:55ffa$46af0d32$55daafaf$4786@news.galnet.dk...
>> Jeg pleger at bruge godt 3 dl. vand, 2 spsk, olivenolie, salt,
>> derefter
>>> det mel (Italiensk mel) som det kan bære, der er dej til en hel
>>> bradepande, rulles ud på bagepapir, man kan evt, forbage dejen lidt
>>> inden fyldet kommes på.
>>>
>>> Kurt J.
>>> Odense
>>
>> Og lidt gær vel også. 10-15-20 gram alt efter hvor luftig dejen skal
>> være.
> Og lidt bagepulver, så bliver bunden dejlig sprød.
>
> Inger
BÅDE bagepulver og gær? Og bagepulveret skulle sikre en sprød bund . . . det
har jeg alligevel aldrig hørt før - og har derfor ingen som helst anelse, om
det virker!?
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'
| |
Torben (31-07-2007)
| Kommentar Fra : Torben |
Dato : 31-07-07 12:21 |
|
"Anders" <junk@xotminusdette.dk> wrote in message
news:46ae477a$0$97856$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
>
> Først tomatsauce... Plejer jeg at lave med flåede tomater, løg, hvidløg og
> forskellige kryderrier. Kog den lidt ind, så den ikke bliver for våd og
> gør bunden svampet.
Jeps - lad de flåede tomater dryppe af i en si. Herefter kan de med fordel
blendes.
Salt, peber, oregano, basilikum, hvidløg - lad det koge en god halv times
tid, ellers bliver det, som Anders skriver, for vådt.
> Dernæst ost... og gerne MASSER af det Evt. gorgonzola.
MASSER, det er måske liiige i overkanten for mig. Men jo, der skal ost på
Gorgonsola kan fryses og derefter rives direkte på bunden - ellers kan det
være svært at få osten fordelt.
> Ellers skal der følgende på....
>
> Oksekød, gul og/eller røs peber, peperoni, tomatskiver, ærter og majs og
> så vil min kæreste meget gerne have annanas på, så det kommer der også...
Ærter, majs og ananas har *intet* at gøre på mine pizzaer... Men det har
derimod følgende:
tynde løgringe
tynde skiver champignon
tynde skiver oliven
tynde peberfrugter, grønne, gule og røde - smager pragtfuldt og får pizzaen
til at se indbydende ud.
artiskok
peperoni eller salami
pølser (kun til ungerne)
bacon
skinke - ikke det billige sandwich-skinke, men god lufttøret, saltet skinke.
Parmaskinke er godt.
tun
Jeg er tilhænger af "tyndt" tilbehør. På den måde får man, synes jeg, en
bedre smagsoplevelse - man er fri for at tænke "nå.. der var en løgring,
peberfrugt.." osv..
> Held og lykke med at finde opskriften på bunden og velbekommen
Når den varme pizza tages ud, så prøv at stænke lidt god olivenolie over -
fint hakket (ikke presset) hvidløg kan også drysses over.
Uhhmm, blev helt sulten
mvh
Torben
| |
Torben (31-07-2007)
| Kommentar Fra : Torben |
Dato : 31-07-07 12:24 |
|
"Lars Kristian Jensen" <lars@FJERNwefl-jensen.dk> wrote in message
news:46ad8b60$0$45110$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Jeg har lovet at lave pizza herhjemme, meget letsindigt :) Da jeg var
> barn, så lavede min mor en bradepandepizza, men en dejlig tyk bund, er der
> nogle herinde, der har en god opskrift til en pizza, også gerne forslag
> til fyld ?
Pizza (eller rettere bunden) bliver markant bedre på en pizzasten, bagesten
etc. Kan ofte erhverves for små penge i diverse supermarkeder - kan
anbefales, men er selvfølgelig ikke en nødvendighed
mvh
Torben
| |
Tom Jensen (01-08-2007)
| Kommentar Fra : Tom Jensen |
Dato : 01-08-07 09:23 |
|
On 31 Jul., 13:23, "Torben" <real_anonym...@hotmail.com> wrote:
> Pizza (eller rettere bunden) bliver markant bedre på en pizzasten, bagesten
> etc. Kan ofte erhverves for små penge i diverse supermarkeder - kan
> anbefales, men er selvfølgelig ikke en nødvendighed
Har prøvet en lånt pizzasten engang og kunne ikke registrere nogen
forskel i forhold at lade pizzaen (m. bagepapir under) glide ind på
den varme ovnplade.
En pizzaspade er rar at have til dette formål men kan ligesom
pizzastenen også undværes hvis man vil slippe for at have mor mange
køkkengrejer.
/Tom
| |
Kim Schulz (01-08-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 01-08-07 20:58 |
|
On Tue, 31 Jul 2007 13:20:33 +0200
"Torben" <real_anonymous@hotmail.com> wrote:
> Jeps - lad de flåede tomater dryppe af i en si. Herefter kan de med
> fordel blendes.
> Salt, peber, oregano, basilikum, hvidløg - lad det koge en god halv
> times tid, ellers bliver det, som Anders skriver, for vådt.
Da jeg i sin tid boede på kollegie, boede der en italiensk
udveklingsstudent. Hans far var pensioneret pizzabager og da jeg
tilfældigvis bagte pizza en dag han var oppe og besøge sin søn, fik jeg
tudet ørene fulde om at tomat saucen _aldrig_ måtte varmes op før den
puttes på pizzaen. Det var noget med at smagen blev "forkert" og
"tomatsur" og konsistensen en anden - deres tomat er dog også helt
anderledes og mindre vandet end vores.
--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/
| |
|
|