Tænkte at jeg lige ville dele min flødekaramelopskrift med jeg. Jeg
synes nemlig de smager godt :)
Ingredienser:
2 1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl druesukker
2 1/2 dl sukker
1 tsk vaniliesukker
og olie til at smøre redskaberne med
telfonvæv
dejskrabere (uden håndtag)
saks
I en 2-3 liters gryde blandes fløde og druesukker. Det varmes op til det
bobler lidt om skeen når man rører (koger på en mærkelig måde
. Så
kommes sukkeret i. Herefter bobler massen kraftigt op til noget der
minder om en sky. Kog massen under omrøring til den har en ja,
karamelbrun farve (lysebrun). Pas på det ikke brænder på.
Hvis man ikke er sikker på om det har fået nok, kan man tage en teske og
dyppe lidt af massen i koldt vand. Hvis man kan forme den til en fast
kugle er det nok. Jo mørkere karamel, jo hårdere bliver de.
Gryden tages af varmen og massen røreres kraftigt til den ikke bobler
mere. Når massen har kølet ca. 1 min røres vaniliesukker i. Herefter
hældes massen ud i en bradepande med oliesmurt teflonvæv (læg borskånere
under bradepanden). Imens massen køler kan man bukke kanterne ind mod
midten med dejskraberne til den er kold nok til at røre ved. Når man kan
ha massen i hænderne, formes den til en pølse og klippes i små passende
mundstykker :) Det er en fordel at være 2 personer, så man kan nå at
klippe inden massen bliver for kold.
Når karamellerne er helt kolde kan man med fordel rulle dem i flormelis
og opbevarer dem i en lufttæt beholder, eller pakke dem ind hver for sig.
/Karina