"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> skrev i en meddelelse
news:469e4329$0$98221$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
> "Kert Rats" <stendod@gravklar.dk> skrev i en meddelelse
> news:Mrqni.40$zT.36@news.get2net.dk...
>> Se lige på
http://www.chez-williams.com/Hot%20Sauce/hothome.htm
>> Tak for tabasco, siger jeg bare!!
>>
>> Det stærke stof i chili hedder capsaicin, og chilistyrken måles i
>> Scoville. Læs evt. mere om det på danske Wikipedia.
>>
>> Jeg kunne tænke mig at lave min egen stærke chili-sovs.
>> Det stærke stof i chili er vist opløseligt i fedt/olie, så jeg
>> forestiller mig at tage en portion chili-kerner og komme dem i f.eks.
>> rapsolie og lade den stå en uges tid.
>>
>> Har andre her i vores gode guffegruppe erfaringer med selv at lave
>
> Vi laver en meget stærk sambal oelek.
>
Det bliver måske en sambal oelek, som jeg prøver i første omgang - og jeg
vil bruge jomfrulæsøsalt til den!
Ihh, jeg glæder mig allerede.
Venligst
Kert Rats