"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:mZqdnQ6MUKr1QeHbnZ2dnUVZ8v3inZ2d@giganews.com...
> "Karsten H. Larsen" <KarstenXYZ@cph-metronet.dk> skrev i en meddelelse
> news:houdnTq7FvwfkuHbRVnysAA@giganews.com
>
>> Dem var der ikke mange af
>
> Jamen hvor svært kan det da være: Brun køllen af og skru ned til 90-100
> grader, og lad den stå og simre i x-antal timer indtil den har en passende
> kernetemperatur. Jeg ynder at proppe mine køller med massevis af hvidløg,
> som jeg stikker ind i kødet ved hjælp af en lille, skarp kniv. Derudover
> smører jeg køllen ind i olivenolie, og gnider den i groft salt. That's it.
> Går bølgerne højt, kan jeg finde på at smide noget rosmarin på også.
En meget enkel måde er at stege den i ovn, kun med noget løvstikke lagt
ovenpå.
Bare ca 10 løvstikke blade, det giver god smag.
> Tilbehør: Jeg har en svaghed for flødekartofler til lammekølle. Det laver
> jeg med kartofler af vilkårlig sort, løg, én eller anden slags svampe og
> passende mængde god piskefløde. Ingen ost i.
Flødekartofler er bare guf til lammekølle.
--
mvh Uffe