|
| kød på grillen sct. hans? Fra : Hm |
Dato : 17-06-07 14:54 |
|
Hej
vi skal være 5 personer, så et par gode forslag til et stk. reelt kød i
kugle grillen ville være dejligt, og gerne med "brugsanvisning"
Hanne / som ikke bryder sid om pøler o.lign.
| |
Ukendt (18-06-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 18-06-07 21:43 |
|
Jeg vil foreslå, at du køber en fornuftig fugl - en frilandskylling med kød
og knogler -
Så renser du den og gnider den med salt og lidt peber -
Tag en dåseøl, hæld en trediedel ud - - i et gals for eksempel - fyld
krydderurter i øllet i dåsen - jeg bruger gerne et par enebær, rosmarin og
hvidløg.
Når du tænder op i grillen, anbringer du kullene i siden og en bakke i
midten - i bakken kan du anbringe nogle kartofler - på risten øverst sætter
du så dåsen med øl og krydderie, anbringer kyllingen over den så den sidder
på dåsen - den skal stå i midten, men i en 57cm kuglegrille kan der stå
3-4kyllinger ryg mod ryg.
Fuld knald på luftindtaget.
Afhængig af kullene skal der suppleres med nogle få briketter - jeg lægger
også af og til lidt timiankviste på kullene for at få lidt aromatisk røg.
Så holder du fingrene fra låget i en god times tid - og kyllingens kulle
være klar - fedtet render af skindet - ned til kartoflerne, der er gode.
Husk at drysse med salt
Kødet i fuglen er saftigt på grund af den fordampede øl.
Du er ikke til pølser, men synes du, at en fugl er for lidt kan du jo tage
to - ellers kunne man banke en flækket mørbrad flad, marinere den i lidt -
vi bruger gerne hvidløg og persille og et par skvætter brændevin.
det steger du så for fuld skru på begge sider mens du skærer fuglen op til
gæsterne - dvs. direkte varme. det bliver hurtigt nok, uden at det bliver
for tørt, hvis du har et halvt øje på det.
Tilbehør efter smag - men altså kartoflerne bliver gode, hvis det fx er
aspargeskartofler, der lige er vendt i lidt smeltet smør og en håndfuld af
de samme krydderurter du anvender til dit kød - kyllingefedtet giver lidt
ekstra smag.
MVH leo
| |
Hm (19-06-2007)
| Kommentar Fra : Hm |
Dato : 19-06-07 16:00 |
|
"Leo" <fake account> skrev i en meddelelse
news:4676ee47$0$98048$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg vil foreslå, at du køber en fornuftig fugl - en frilandskylling med
> kød
> og knogler -
>
> Så renser du den og gnider den med salt og lidt peber -
> Tag en dåseøl, hæld en trediedel ud - - i et gals for eksempel - fyld
> krydderurter i øllet i dåsen - jeg bruger gerne et par enebær, rosmarin og
> hvidløg.
>
> Når du tænder op i grillen, anbringer du kullene i siden og en bakke i
> midten - i bakken kan du anbringe nogle kartofler - på risten øverst
> sætter
> du så dåsen med øl og krydderie, anbringer kyllingen over den så den
> sidder
> på dåsen - den skal stå i midten, men i en 57cm kuglegrille kan der stå
> 3-4kyllinger ryg mod ryg.
> Fuld knald på luftindtaget.
> Afhængig af kullene skal der suppleres med nogle få briketter - jeg lægger
> også af og til lidt timiankviste på kullene for at få lidt aromatisk røg.
> Så holder du fingrene fra låget i en god times tid - og kyllingens kulle
> være klar - fedtet render af skindet - ned til kartoflerne, der er gode.
> Husk at drysse med salt
> Kødet i fuglen er saftigt på grund af den fordampede øl.
> Du er ikke til pølser, men synes du, at en fugl er for lidt kan du jo tage
> to - ellers kunne man banke en flækket mørbrad flad, marinere den i lidt -
> vi bruger gerne hvidløg og persille og et par skvætter brændevin.
> det steger du så for fuld skru på begge sider mens du skærer fuglen op til
> gæsterne - dvs. direkte varme. det bliver hurtigt nok, uden at det bliver
> for tørt, hvis du har et halvt øje på det.
> Tilbehør efter smag - men altså kartoflerne bliver gode, hvis det fx er
> aspargeskartofler, der lige er vendt i lidt smeltet smør og en håndfuld af
> de samme krydderurter du anvender til dit kød - kyllingefedtet giver lidt
> ekstra smag.
>
> MVH leo
>
tusinde tak til Leo, det var en beskrivelse som selv jeg tror jeg kan finde
ud af, og jeg elsker kylling
Hanne
| |
|
|