"Inger" <nomail@me.com> skrev i en meddelelse
news:4673a11d$0$90265$14726298@news.sunsite.dk...
: Her til morgen hørte jeg på P4 om hyldeblomst sirup og synes at det
: lyder rigtig lækkert. Men hørte ikke det hele, det var noget med at koge
: saften ind. Kan ikke for min død finde noget på P4's hjemmeside, så jeg
: tænkte at jeg hellere måtte spørge herinde
:
: Jeg googlede og har fundet frem til to forskellige muligheder. Den ene
: siger at man skal koge saften ind med rørsukker, den anden at man bare
: skal koge saften ind.
: Hvad siger I? Skal der sukker i eller ej? Og hvis ja, hvor meget i
: forhold til saften? Det er altid rart at få en opskrift der er afprøvet
:
: Årets første portion hyldeblomst saft er allerede lavet og jeg har
: puttet atamon i. Er det okay at koge på, eller skal jeg hellere lave en
: ny portion uden atamon at koge sirup på?
Jeg vil mene at du kan bruge den du allerede har lavet og så tilføje mere
sukker og evt citron.
Denne her bygger fx videre på allerede tilberedt saft, også med atamon.
http://dr.dk/udeliv/artikler/hyldeblomster.asp
Denne her lyder realistisk til en sirup, selvom jeg ikke har prøvet den,
andre kan mene at der skal mere saft i, op til 1 l :
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=12983
Men uanset hvad, så lyder det som en lækker sag, sådan en gang
hyldeblomstsirup. Held og lykke med det.
Mvh Maria
--
In the end it's all good
If it's not good...It's not the end