|
| for gammel olivenolie? Fra : rasmus |
Dato : 23-05-07 09:52 |
|
Hejsa,
hældre lidt olivenolie på tomaterne i går. Det smagte fint omend lidt
kraftigt af olivenolie. Det viser sig, at flasken har stået åben (med låg på
dog) i et års tid. Bliver olie for gammelt?
ras
| |
Jens Bruun (23-05-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 23-05-07 12:05 |
|
"rasmus" <preben@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4653ffa0$0$90272$14726298@news.sunsite.dk
> Bliver olie for gammelt?
Som Kevin fortæller en gang eller to (eller var det fire?), kan olie
harskne, hvorefter den ikke smager specielt godt. Opbevares den køligt og
især mørkt, kan den holde rimelig lang tid. Du kan også opbevare olivenolie
i køleskab for at forlænge levetiden. Den ser bare ikke så appetittelig ud,
lige når den kommer ud fra kulden, men ligner sig selv efter nogle minutter
ved stuetemperatur. Ilt og lys er største fjende.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Kert Rats (23-05-2007)
| Kommentar Fra : Kert Rats |
Dato : 23-05-07 14:09 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:wrOdnc8-yvhQgsnbnZ2dnUVZ8v-dnZ2d@giganews.com...
> "rasmus" <preben@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4653ffa0$0$90272$14726298@news.sunsite.dk
>
>> Bliver olie for gammelt?
>
> Som Kevin fortæller en gang eller to (eller var det fire?), kan olie
> harskne, hvorefter den ikke smager specielt godt. Opbevares den køligt og
> især mørkt, kan den holde rimelig lang tid. Du kan også opbevare
> olivenolie i køleskab for at forlænge levetiden. Den ser bare ikke så
> appetittelig ud, lige når den kommer ud fra kulden, men ligner sig selv
> efter nogle minutter ved stuetemperatur. Ilt og lys er største fjende.
>
Og høj opbevaringstemperatur (stuetemperatur) vil også fremskynde
harskningsprocessen!
Venligst
Kert Rats
| |
|
|