/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grilltænderen - hvordan gør du?
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 18-05-07 16:00

Hej.
Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
grillen skal startes op.
Man kan enten lide det eller ej, jeg nyder det, bigtime.
Jeg har med jævne mellemrum spurgt min far og broder om hvordan de gør,
vi gør det alle på forskellig måde.

Jeg bor et sted hvor det næsten altid blæser.
Til optænding bruger jeg 6 af der der kvardratiske hårde rockwool
agtige optændingsblokke, 3 af dem sætter jeg fast i bundgitteret af
optændingsrøret, af dem tænder jeg og stiller røret henover.
Webers egne hvide spritagtige dimser kan jeg ikke holde ild i, de
blæser altid ud.
Jeg hælder nye heatbeads i bunden og topper op med de brugte.
20-25 minutter, så kan der kommes bøffer på grillen.

Her kommer så dagens oplæg til debat.
Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?

Kai



 
 
Morten Wartou (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 18-05-07 16:32

Fister Løgsovs wrote:
> Hej.
> Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
> grillen skal startes op.
> Man kan enten lide det eller ej, jeg nyder det, bigtime.
> Jeg har med jævne mellemrum spurgt min far og broder om hvordan de
> gør, vi gør det alle på forskellig måde.
>
> Jeg bor et sted hvor det næsten altid blæser.
> Til optænding bruger jeg 6 af der der kvardratiske hårde rockwool
> agtige optændingsblokke, 3 af dem sætter jeg fast i bundgitteret af
> optændingsrøret, af dem tænder jeg og stiller røret henover.
> Webers egne hvide spritagtige dimser kan jeg ikke holde ild i, de
> blæser altid ud.
> Jeg hælder nye heatbeads i bunden og topper op med de brugte.
> 20-25 minutter, så kan der kommes bøffer på grillen.
>
> Her kommer så dagens oplæg til debat.
> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?

Lidt avispapir under en almindelig grillstarter - et par (eller måske tre)
fuldvoksne avissider krøllet sammen er fint. Der er ikke grund til at spilde
dyre optændingsblokke på det.


--
Med venlig hilsen,

Morten Wartou



Torben (21-05-2007)
Kommentar
Fra : Torben


Dato : 21-05-07 08:36


"Morten Wartou" <morten_removethistoavoidgettingtrashed@wartou.dk> wrote in
message news:464dc6e5$0$45995$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...

> Lidt avispapir under en almindelig grillstarter - et par (eller måske tre)
> fuldvoksne avissider krøllet sammen er fint. Der er ikke grund til at
> spilde dyre optændingsblokke på det.

Dyre optændingsblokke? De koster da afterhånden intet i Fakta?

mvh
Torben



Morten Wartou (21-05-2007)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 21-05-07 09:10

Torben wrote:
> "Morten Wartou" <morten_removethistoavoidgettingtrashed@wartou.dk>
> wrote in message
> news:464dc6e5$0$45995$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>> Lidt avispapir under en almindelig grillstarter - et par (eller
>> måske tre) fuldvoksne avissider krøllet sammen er fint. Der er ikke
>> grund til at spilde dyre optændingsblokke på det.
>
> Dyre optændingsblokke? De koster da afterhånden intet i Fakta?

Er de billigere end søndagsavisen?


--
Med venlig hilsen,

Morten Wartou



Torben (22-05-2007)
Kommentar
Fra : Torben


Dato : 22-05-07 17:54


"Morten Wartou" <morten_removethistoavoidgettingtrashed@wartou.dk> wrote in
message news:465153c7$0$47367$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...

> Er de billigere end søndagsavisen?

Det tror jeg næppe - men dyre, det er de nu ikke!

mvh
Torben



The MANN (22-05-2007)
Kommentar
Fra : The MANN


Dato : 22-05-07 21:31



>
> Er de billigere end søndagsavisen?
>
>

Tja avisen koster da over 1 tiér så du kan bruge hele kassen af tændblokke

The Mann
> --
> Med venlig hilsen,
>
> Morten Wartou
>



Jørgen Hess (23-05-2007)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 23-05-07 18:34


"The MANN" <hamann29@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:46535315$0$52092$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
>
>>
>> Er de billigere end søndagsavisen?
>>
>>
>
> Tja avisen koster da over 1 tiér så du kan bruge hele kassen af
> tændblokke
>
> The Mann
>> --
>> Med venlig hilsen,
>>
>> Morten Wartou
>>
>
>
Egentlig kan man vel ikke værdisætte avisen. Avisen er vel forinden blevet
læst og det er heri avisen har sin pengeværdi. Metroexpress eller 24 timer
eller Søndag eller en lokal ugeavis kan vel også bruges.

mvh
Jørgen



Erik Olsen DK (22-06-2007)
Kommentar
Fra : Erik Olsen DK


Dato : 22-06-07 21:13

Morten Wartou wrote:

> Lidt avispapir under en almindelig grillstarter - et par (eller måske
> tre) fuldvoksne avissider krøllet sammen er fint. Der er ikke grund
> til at spilde dyre optændingsblokke på det.

Jeg købte en grillstarter forleden og prøvede, men avissiderne brændte
ud uden at antænde briketterne.

Er der nogen hemmeligheder?

--
Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/



Hm (22-06-2007)
Kommentar
Fra : Hm


Dato : 22-06-07 21:35


"Erik Olsen DK" <me@privacy.net> skrev i en meddelelse
news:8478e$467c2d19$55187a41$32486@news.arrownet.dk...
> Morten Wartou wrote:
>
>> Lidt avispapir under en almindelig grillstarter - et par (eller måske
>> tre) fuldvoksne avissider krøllet sammen er fint. Der er ikke grund
>> til at spilde dyre optændingsblokke på det.
>
> Jeg købte en grillstarter forleden og prøvede, men avissiderne brændte ud
> uden at antænde briketterne.
>
> Er der nogen hemmeligheder?
>
Ingen grund til at finde/fumle med avispapir, sæt en lille tændblok under og
så er kullene klar efter et kvarter til 20 min efter.
Hanne



Ralph (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 18-05-07 16:39

"Fister Løgsovs" <Kunta@starmail.invalid.co.za> skrev i en meddelelse
news:mn.93fc7d7521023350.52736@starmail.invalid.co.za...
> Jeg bor et sted hvor det næsten altid blæser.

Også her,

Et daggammelt ekstrablad, tre sider under risten, fyld 1/3 op med nye kul,
et par sider af avisen ovenpå, top op med dels nye kul nederst og evt.
brugte øverst.

Ekstra tip, hvis tager den side i midten som een af de nævnte, så står
Connie, 26 år fra Rødkærsbro og smiler til dig fra side 9.

Ekstra ekstra tip, hvis det blæser meget så tænd den med ukrudtsbrænderen.

--
Ralph



Fister Løgsovs (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 18-05-07 17:44

Ralph udtrykte præcist:
> "Fister Løgsovs" <Kunta@starmail.invalid.co.za> skrev i en meddelelse
> news:mn.93fc7d7521023350.52736@starmail.invalid.co.za...
>> Jeg bor et sted hvor det næsten altid blæser.
>
> Også her,
>
> Et daggammelt ekstrablad, tre sider under risten, fyld 1/3 op med nye kul, et
> par sider af avisen ovenpå, top op med dels nye kul nederst og evt. brugte
> øverst.
>
> Ekstra tip, hvis tager den side i midten som een af de nævnte, så står
> Connie, 26 år fra Rødkærsbro og smiler til dig fra side 9.
>
> Ekstra ekstra tip, hvis det blæser meget så tænd den med ukrudtsbrænderen.

EB er ikke lige noget vi fører her
Jeg vil prøve med en avis.
Kai



Max (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 18-05-07 16:57

Hej Kai

> Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
> grillen skal startes op.

Du er noget sent på den, her har grillen været startet mindst
20 gange i år :)

> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?

I med kullene og så giver man dem engang med en gasbrænder,
så er man kørende lynhurtigt.

(eller køb en ordentlig gasgrill, så slipper du for problemet)

--
Mvh Max



Fister Løgsovs (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 18-05-07 17:43

Max forklarede:
> Hej Kai
>
>> Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
>> grillen skal startes op.
>
> Du er noget sent på den, her har grillen været startet mindst
> 20 gange i år :)
>
>> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?
>
> I med kullene og så giver man dem engang med en gasbrænder,
> så er man kørende lynhurtigt.
>
> (eller køb en ordentlig gasgrill, så slipper du for problemet)

Den med de 20 gange, der er jeg vist langt foran, min har ikke været
pakket væk, men mindst brugt 2 gange om ugen, de sidste 9 måneder.
Gasgrill/kulgrill behøver vi ikke at diskutere, det er vist et
religiøst spørgsmål, som ikke behøver kapre hele tråden
Kai



Mogens Haugaard (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Mogens Haugaard


Dato : 18-05-07 19:27

Jeg hælder kullene i en alm. grillstarter og sætter spritbrænderen fra et
Trangia stormkøkken under.

Minimal røg, altid fut i kullene, økonomisk i drift.

Så jeg anbefaler varmt Trangia brænderen.

mvh
Mogens
"Fister Løgsovs" <Kunta@starmail.invalid.co.za> skrev i en meddelelse
news:mn.93fc7d7521023350.52736@starmail.invalid.co.za...
> Hej.
> Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
> grillen skal startes op.
> Man kan enten lide det eller ej, jeg nyder det, bigtime.
> Jeg har med jævne mellemrum spurgt min far og broder om hvordan de gør, vi
> gør det alle på forskellig måde.
>
> Jeg bor et sted hvor det næsten altid blæser.
> Til optænding bruger jeg 6 af der der kvardratiske hårde rockwool agtige
> optændingsblokke, 3 af dem sætter jeg fast i bundgitteret af
> optændingsrøret, af dem tænder jeg og stiller røret henover.
> Webers egne hvide spritagtige dimser kan jeg ikke holde ild i, de blæser
> altid ud.
> Jeg hælder nye heatbeads i bunden og topper op med de brugte.
> 20-25 minutter, så kan der kommes bøffer på grillen.
>
> Her kommer så dagens oplæg til debat.
> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?
>
> Kai
>
>



Lars Knudsen (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Lars Knudsen


Dato : 18-05-07 19:43

On Fri, 18 May 2007 17:00:13 +0200, Fister Løgsovs
<Kunta@starmail.invalid.co.za> wrote:

>Her kommer så dagens oplæg til debat.
>Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?


Med min Weber Performer:

1) Ryster briketterne fra sidst fri for aske
2) Skubber aske ned i opsamleren
3) Topper op med nye Head Beads
4) Tænder gassen under briketterne
5) Slukker gassen 5 minutter senere
6) Vent til briketterne er klar


** Lars

Jørgen Rasmussen (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Jørgen Rasmussen


Dato : 18-05-07 20:51

Fister Løgsovs wrote:

> Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
> grillen skal startes op.
> Man kan enten lide det eller ej, jeg nyder det, bigtime.

Ja, det er da en afveksling til de der har en brændeovn igang vinteren
over. Uden at ane noget om hvordan man gør for at få lortet til at
brænde. (Nej, jeg har ikke selv en)

Der skulle være undervisning i brug af brændeovn. Alternativ forbud.
Det er noget svineri hos mange, som absolut ikke kan være miljøvenligt.

Grillen brænder jo dog ikke hver dag..!


Mvh. Jørgen

--
http://www.aktiveforbrugere.dk/

Fister Løgsovs (19-05-2007)
Kommentar
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 19-05-07 15:37

Jørgen Rasmussen forklarede den 18-05-2007:
> Fister Løgsovs wrote:
>
>> Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
>> grillen skal startes op.
>> Man kan enten lide det eller ej, jeg nyder det, bigtime.
>
> Ja, det er da en afveksling til de der har en brændeovn igang vinteren over.
> Uden at ane noget om hvordan man gør for at få lortet til at brænde. (Nej,
> jeg har ikke selv en)
>
> Der skulle være undervisning i brug af brændeovn. Alternativ forbud.
> Det er noget svineri hos mange, som absolut ikke kan være miljøvenligt.
>
> Grillen brænder jo dog ikke hver dag..!
>
>
> Mvh. Jørgen

Den om brændeovnen havde jeg regnet med kom, dog noget tidligere.
Skal vi ikke holde den ude af spisegruppen?
Kai



Trine Kornum Christi~ (18-05-2007)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 18-05-07 22:30

Fister Løgsovs <Kunta@starmail.invalid.co.za> writes:

> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?

Vi bruger en grillstarter.

Man kan få nogle optændingsblokke af fyrretræsspåner og parafin, de
lugter ikke og brænder 10-12 minutter.
(http://www.fire-up.nl/aanmaak.html)

Smider sådan to under grillstarteren og tænder dem. Der går vel 10-20
minutter, så er de klar.

Mine forældre bruger gasbrænderen. Så slipper de også for at gøre
grillristen ren. :)

Mvh Trine

--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Fister Løgsovs (19-05-2007)
Kommentar
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 19-05-07 15:40

Trine Kornum Christiansen frembragte:
> Fister Løgsovs <Kunta@starmail.invalid.co.za> writes:
>
>> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?
>
> Vi bruger en grillstarter.
>
> Man kan få nogle optændingsblokke af fyrretræsspåner og parafin, de
> lugter ikke og brænder 10-12 minutter.
> (http://www.fire-up.nl/aanmaak.html)
>

Det var præcis dem jeg mente.

> Smider sådan to under grillstarteren og tænder dem. Der går vel 10-20
> minutter, så er de klar.
>
2 kan ikke varme nok op i min, mystisk.

> Mine forældre bruger gasbrænderen. Så slipper de også for at gøre
> grillristen ren. :)
>
Que?

> Mvh Trine

Kai



Steen Suder (19-05-2007)
Kommentar
Fra : Steen Suder


Dato : 19-05-07 08:02

Fister Løgsovs wrote:

> Hej.
> Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
> grillen skal startes op.

<KLIP>

> Her kommer så dagens oplæg til debat.
> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?

Tre-fire sammenkrøllede avissider op i bunden af grillstarteren. Fylder op
med briketter, en lighter til avisen og så vente til dem på toppen begynder
at blive hvide.

--
Steen Suder
Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.

Kasper Malmberg (19-05-2007)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 19-05-07 17:11

On 18 Maj, 17:00, Fister Løgsovs <K...@starmail.invalid.co.za> wrote:
>
> Her kommer så dagens oplæg til debat.
> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?
>
> Kai

Her i huset ryger grilstarteren over på HotWok gasblusset, i et
kvarters tid, og så er der fuld gang i briketterne, unde noget røg
overhovedet.

Skål
Kasper Malmberg


Christian B. Andrese~ (21-05-2007)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 21-05-07 10:24

On 18 Maj, 17:00, Fister Løgsovs <K...@starmail.invalid.co.za> wrote:
> Hej.
> Nu kommer tiden hvor der vælter røg ud fra næsten enhver villahave, da
> grillen skal startes op.
> Man kan enten lide det eller ej, jeg nyder det, bigtime.
> Jeg har med jævne mellemrum spurgt min far og broder om hvordan de gør,
> vi gør det alle på forskellig måde.
>
> Jeg bor et sted hvor det næsten altid blæser.
> Til optænding bruger jeg 6 af der der kvardratiske hårde rockwool
> agtige optændingsblokke, 3 af dem sætter jeg fast i bundgitteret af
> optændingsrøret, af dem tænder jeg og stiller røret henover.
> Webers egne hvide spritagtige dimser kan jeg ikke holde ild i, de
> blæser altid ud.
> Jeg hælder nye heatbeads i bunden og topper op med de brugte.
> 20-25 minutter, så kan der kommes bøffer på grillen.
>
> Her kommer så dagens oplæg til debat.
> Hvordan tænder i jeres grill (-starter)?

Optændingen er den samme om det er anden juleaftemn, oksestegen, pizza
eller "bare" bøffer, det er kun mænden af nye Heat Beads (HB) der
varieres.

- 4 tændbriketter lægges på kulristen
- bundspjældet åbnes helt,
- starteren fyldes med:
- 100 % genbrugte HB (jeg genbruger dem indtil de falder igennem
kulristen) hvis kun kotelleter, bøffer eller pølser
- 75 % nye og 25 % gamle HB hvis det er en mindre steg
- 100 % nye med top til anden juleaften og til pizza
- juleaften og hvis det ellers er koldt så får briketterne lige en
skvat tændvædske i toppen.
- tændbriketterne tændes og
- starteren placeres ovenpå de tændte tændbriketter.

--
Christian.....MSN: spørg...
http://www.yee-haw.dk
X-og-tværs: Landsbytosser med 2 bogstaver:
....... DF.


Kim Schulz (22-06-2007)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 22-06-07 21:55

On Fri, 22 Jun 2007 22:35:09 +0200
"Hm" <misasli@mail.dk> wrote:

>
> "Erik Olsen DK" <me@privacy.net> skrev i en meddelelse
> news:8478e$467c2d19$55187a41$32486@news.arrownet.dk...
> > Morten Wartou wrote:
> >
> >> Lidt avispapir under en almindelig grillstarter - et par (eller
> >> måske tre) fuldvoksne avissider krøllet sammen er fint. Der er
> >> ikke grund til at spilde dyre optændingsblokke på det.
> >
> > Jeg købte en grillstarter forleden og prøvede, men avissiderne
> > brændte ud uden at antænde briketterne.
> >
> > Er der nogen hemmeligheder?
> >
> Ingen grund til at finde/fumle med avispapir, sæt en lille tændblok
> under og så er kullene klar efter et kvarter til 20 min efter.
> Hanne

hvilke kul bruger du? mine hearbeads er ikke klar på 20 mins. specielt
ikke ved den lave temp. som spritbloksflammen kan give.

Et godt trick er at putte trækul i bunden af grilltænderen eller at
bruge de brugte restkul fra sidste gang man grillede. Disse er lettere
at antænde og giver derfor hurtigere høj varme til at antænde de andre
briketter.

--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste