|
| Kartoffelsalat - skiver eller tern Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 05-05-07 16:57 |
|
Hej
Vi skal have kyllingefilet på grillen og kartoffelsalat til aftensmad.
Og det bringer en gammel diskution op.
Skal kartoflerne i en kartoffelsalat være i tern eller skiver?
Ja, altså, de _skal_ jo sådan set ikke noget, men hvordan gør I?
Mvh Trine
--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Tove Krieger (05-05-2007)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 05-05-07 17:19 |
|
In news:ubqgzp8k6.fsf@trinekc.dk,
Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> typed:
> Hej
>
> Vi skal have kyllingefilet på grillen og kartoffelsalat til
> aftensmad. Og det bringer en gammel diskution op.
>
> Skal kartoflerne i en kartoffelsalat være i tern eller skiver?
>
> Ja, altså, de _skal_ jo sådan set ikke noget, men hvordan gør I?
>
> Mvh Trine
Det har afgjort ingen betydning om kartoflerne er i skiver eller tern.
Jeg skærer dem altid selv i tern.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Jens Bruun (05-05-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 05-05-07 19:07 |
|
"Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:463cae80$0$155$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
> Det har afgjort ingen betydning om kartoflerne er i skiver eller tern.
Vel har det så. Kartoflernes form er altafgørende for smagen. Det ved
enhver.
> Jeg skærer dem altid selv i tern.
Alle fornuftige mennesker ved, at kartofler til kartoffelsalat skal skæres i
skiver.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Tove Krieger (05-05-2007)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 05-05-07 20:55 |
|
In news:p9udnfGgX4JBWqHbnZ2dnUVZ8turnZ2d@giganews.com,
Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> typed:
> "Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> skrev i en meddelelse
> news:463cae80$0$155$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
>
>> Det har afgjort ingen betydning om kartoflerne er i skiver eller
>> tern.
>
> Vel har det så. Kartoflernes form er altafgørende for smagen. Det
> ved enhver.
>
>> Jeg skærer dem altid selv i tern.
>
> Alle fornuftige mennesker ved, at kartofler til kartoffelsalat skal
> skæres i skiver.
Længe leve fornuftige mennesker
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Trine Kornum Christi~ (05-05-2007)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 05-05-07 21:44 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> writes:
> Alle fornuftige mennesker ved, at kartofler til kartoffelsalat skal skæres i
> skiver.
Netop!
Mvh Trine
--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Hansen (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Hansen |
Dato : 06-05-07 11:10 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:p9udnfGgX4JBWqHbnZ2dnUVZ8turnZ2d@giganews.com...
> "Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> skrev i en meddelelse
> news:463cae80$0$155$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
>
>> Det har afgjort ingen betydning om kartoflerne er i skiver eller tern.
>
> Vel har det så. Kartoflernes form er altafgørende for smagen. Det ved
> enhver.
>
>> Jeg skærer dem altid selv i tern.
>
> Alle fornuftige mennesker ved, at kartofler til kartoffelsalat skal skæres
> i skiver.
Fornuftige mennesker er kedelige - jeg bruger altid tern
| |
Tove Krieger (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 06-05-07 11:35 |
|
In news:463da989$0$78957$edfadb0f@dread16.news.tele.dk,
Hansen <nejtak@ingenmail.dk> typed:
> "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:p9udnfGgX4JBWqHbnZ2dnUVZ8turnZ2d@giganews.com...
>> "Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> skrev i en meddelelse
>> news:463cae80$0$155$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
>>
>>> Det har afgjort ingen betydning om kartoflerne er i skiver eller
>>> tern.
>>
>> Vel har det så. Kartoflernes form er altafgørende for smagen. Det
>> ved enhver.
>>
>>> Jeg skærer dem altid selv i tern.
>>
>> Alle fornuftige mennesker ved, at kartofler til kartoffelsalat
>> skal skæres i skiver.
>
> Fornuftige mennesker er kedelige - jeg bruger altid tern
Dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste ufornuftige
Til dressingen bruger jeg: Lige dele Creme fraiche 18% og "let"
mayonnaise, ½ finthakket løg, _masser_ af presset hvidløg, 1 par
spiseskefulde fransk sennep, 1 spskf. citronsaft, ½ spskf. Ketjap
Manis (sød indonesisk soya), lidt salt og 1 spskf. sukker. Det hele
overdrysses med masser af frisksnittet purløg og tomatbåde
(cherrytomater), så er *den* hjemme. Mine gæster "grovæder"
kartoffelsalaten hver gang, selv dem der normalt ikke bryder sig om
hvidløg, og jeg har aldrig én eneste gang hørt en gæst brokke sig over
at det er kartofler i tern og ikke i skiver, så mine gæster er
åbenbart også ufornuftige.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Peter Knutsen (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Peter Knutsen |
Dato : 06-05-07 00:34 |
|
Tove Krieger wrote:
> Det har afgjort ingen betydning om kartoflerne er i skiver eller tern.
> Jeg skærer dem altid selv i tern.
Hvad med risikoen for at kartoflerne ikke bliver kogt ordentligt?
--
Peter Knutsen
sagatafl.org
| |
Dorthe (05-05-2007)
| Kommentar Fra : Dorthe |
Dato : 05-05-07 17:54 |
|
Trine Kornum Christiansen skrev:
> Hej
>
> Vi skal have kyllingefilet på grillen og kartoffelsalat til aftensmad.
> Og det bringer en gammel diskution op.
>
> Skal kartoflerne i en kartoffelsalat være i tern eller skiver?
>
> Ja, altså, de _skal_ jo sådan set ikke noget, men hvordan gør I?
>
> Mvh Trine
>
Altid i skiver her
/D
| |
Max (05-05-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 05-05-07 20:52 |
|
Hej Trine
> Skal kartoflerne i en kartoffelsalat være i tern eller skiver?
Ja.
--
Mvh Max
| |
Lars Holst (05-05-2007)
| Kommentar Fra : Lars Holst |
Dato : 05-05-07 22:25 |
|
Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> said in
news:ubqgzp8k6.fsf@trinekc.dk:
> Hej
>
> Vi skal have kyllingefilet på grillen og kartoffelsalat til aftensmad.
> Og det bringer en gammel diskution op.
>
> Skal kartoflerne i en kartoffelsalat være i tern eller skiver?
>
> Ja, altså, de _skal_ jo sådan set ikke noget, men hvordan gør I?
>
> Mvh Trine
>
De skal skæres i cirkler.
Men det væsentlige i kartoffelsalaten er heleheden som til ca. 3 sultne
mennesker består af 1 liter creme fraiche, et skvæt eller 2 af stærk sennep
af den almindelige, masser af purløg (gerne 2 små potter fuldvokset), en
del dild og rimeligt med persille.
Salt og en smule peber og nogle teskesfulde eddike (må ikke blive for tynd)
blandes også i sammen med et tryk eller to af mayonnaisen.
Så skal der blandes 1 bdt. skiveskårne radisser og ca. 1-1,2 kg kartofler
i, toppen dækkes af agurkeskiver og cherrytomater.
Smager aldeles glimrende med lige præcis mine hjemmelavede frikadeller.
Men her er opskriften lidt hemmelig ligesom min leverpostej.
--
Lars Holst
| |
Trine Kornum Christi~ (05-05-2007)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 05-05-07 22:37 |
|
Lars Holst <delfinerne@yahoo.com> writes:
> Men det væsentlige i kartoffelsalaten er heleheden som til ca. 3 sultne
> mennesker består af 1 liter creme fraiche, et skvæt eller 2 af stærk sennep
> af den almindelige, masser af purløg (gerne 2 små potter fuldvokset), en
> del dild og rimeligt med persille.
> Salt og en smule peber og nogle teskesfulde eddike (må ikke blive for tynd)
> blandes også i sammen med et tryk eller to af mayonnaisen.
Min mor har altid lavet dressingen til kartoffelsalat med karry, creme
fraiche, purløg, almindelig løg og mayonnaise. Så det er også sådan
jeg gør.
Mvh Trine
--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Lars Holst (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Lars Holst |
Dato : 06-05-07 09:53 |
|
Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> said in
news:u3b2bosui.fsf@trinekc.dk:
> Lars Holst <delfinerne@yahoo.com> writes:
>
>> Men det væsentlige i kartoffelsalaten er heleheden som til ca. 3
>> sultne mennesker består af 1 liter creme fraiche, et skvæt eller 2 af
>> stærk sennep af den almindelige, masser af purløg (gerne 2 små potter
>> fuldvokset), en del dild og rimeligt med persille.
>> Salt og en smule peber og nogle teskesfulde eddike (må ikke blive for
>> tynd) blandes også i sammen med et tryk eller to af mayonnaisen.
>
> Min mor har altid lavet dressingen til kartoffelsalat med karry, creme
> fraiche, purløg, almindelig løg og mayonnaise. Så det er også sådan
> jeg gør.
>
> Mvh Trine
>
Så er det jo karrysalat!
--
Lars Holst
| |
Hauge (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 06-05-07 09:57 |
|
Lars Holst wrote:
> Så er det jo karrysalat!
På trods af rækkefølgen, så er karryen nok ikke hovedbestanddelen
Men det er det samme jeg bruger, dog uden mayonaisen.
/Hauge
| |
Fister Løgsovs (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Fister Løgsovs |
Dato : 06-05-07 04:53 |
|
Trine Kornum Christiansen formulerede lørdag:
> Hej
>
> Vi skal have kyllingefilet på grillen og kartoffelsalat til aftensmad.
> Og det bringer en gammel diskution op.
>
> Skal kartoflerne i en kartoffelsalat være i tern eller skiver?
>
> Ja, altså, de _skal_ jo sådan set ikke noget, men hvordan gør I?
>
> Mvh Trine
Jeg har aldrig lavet det selv.
Jeg bliver altid skuffet hvis jeg ser kartoffelsalet med skiver, jeg er
vokset op med tern. Tern kræver nok bare mere arbejde.
Skulle jeg lave det selv, blev det skiver
Kai
| |
Kim Schulz (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 06-05-07 11:39 |
|
On 05 May 2007 21:24:56 GMT
Lars Holst <delfinerne@yahoo.com> wrote:
> Smager aldeles glimrende med lige præcis mine hjemmelavede
> frikadeller. Men her er opskriften lidt hemmelig ligesom min
> leverpostej.
pjat med dig vi ved jo godt du bruger Frikalet
--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/
| |
Erling Hansen (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 06-05-07 15:27 |
|
Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> skrev:
>Hej
>
>Vi skal have kyllingefilet på
>grillen og kartoffelsalat til aftensmad.
>Og det bringer en gammel diskution op.
>
>Skal kartoflerne i en kartoffelsalat
>være i tern eller skiver?
>
>Ja, altså, de _skal_ jo sådan set
>ikke noget, men hvordan gør I?
>
>Mvh Trine
>
>--
>Overnatning for op til fire personer
>i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
>Butik med kurve, frostsikre
>stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.
>
> http://www.triane.dk - I Biersted,
>nord for Aalborg
Det er mit indtryk, at overfladen bliver større
hvis man skærer i skiver i stedet for terner - og
det vil sige at der følger mere dressing med pr. bid.
Måske er der en matematiker, der kan overbevise
mig om at dét med overfladen ikke er korrekt?
Mvh
Erling
| |
Stefan Holm (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Stefan Holm |
Dato : 06-05-07 16:02 |
|
Erling Hansen wrote:
> Det er mit indtryk, at overfladen bliver større
> hvis man skærer i skiver i stedet for terner - og
> det vil sige at der følger mere dressing med pr. bid.
Hvis det sker, er det alene fordi skiverne selv er større end ternerne. I
hvert fald vil en rund skive have mindre overflade pr. rumfang end et
firkantet tern.
> Måske er der en matematiker, der kan overbevise
> mig om at dét med overfladen ikke er korrekt?
Cand.scient. i matematik til tjeneste.
--
Stefan Holm, ikk'?
| |
Jens Axel Søgaard (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Jens Axel Søgaard |
Dato : 06-05-07 16:06 |
|
Erling Hansen skrev:
> Det er mit indtryk, at overfladen bliver større
> hvis man skærer i skiver i stedet for terner - og
> det vil sige at der følger mere dressing med pr. bid.
> Måske er der en matematiker, der kan overbevise
> mig om at dét med overfladen ikke er korrekt?
Den form, der har størst rumfang i forhold til
overfladen, er kuglen. Skærer man i små/mindre
kartoffelterninger (med samme sidelængde som
kortoffelskivernes tykkelse) bliver den samlede
overflade større end ved skiveudskæring.
--
Jens Axel Søgaard
| |
Tove Krieger (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 06-05-07 19:46 |
|
In news:463deed7$0$872$edfadb0f@dread12.news.tele.dk,
Jens Axel Søgaard <usenet@soegaard.net> typed:
> Erling Hansen skrev:
>
>> Det er mit indtryk, at overfladen bliver større
>> hvis man skærer i skiver i stedet for terner - og
>> det vil sige at der følger mere dressing med pr. bid.
>> Måske er der en matematiker, der kan overbevise
>> mig om at dét med overfladen ikke er korrekt?
>
> Den form, der har størst rumfang i forhold til
> overfladen, er kuglen. Skærer man i små/mindre
> kartoffelterninger (med samme sidelængde som
> kortoffelskivernes tykkelse) bliver den samlede
> overflade større end ved skiveudskæring.
Hvilket så kan se ud til videnskabeligt matematisk at bevise, at min
kartoffelsalat ikke er helt tosset Christ !!!
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Jens Axel Søgaard (06-05-2007)
| Kommentar Fra : Jens Axel Søgaard |
Dato : 06-05-07 21:08 |
|
Tove Krieger skrev:
> In news:463deed7$0$872$edfadb0f@dread12.news.tele.dk,
> Jens Axel Søgaard <usenet@soegaard.net> typed:
>> Erling Hansen skrev:
>>
>>> Det er mit indtryk, at overfladen bliver større
>>> hvis man skærer i skiver i stedet for terner - og
>>> det vil sige at der følger mere dressing med pr. bid.
>>> Måske er der en matematiker, der kan overbevise
>>> mig om at dét med overfladen ikke er korrekt?
>>
>> Den form, der har størst rumfang i forhold til
>> overfladen, er kuglen. Skærer man i små/mindre
>> kartoffelterninger (med samme sidelængde som
>> kortoffelskivernes tykkelse) bliver den samlede
>> overflade større end ved skiveudskæring.
>
> Hvilket så kan se ud til videnskabeligt matematisk at bevise, at min
> kartoffelsalat ikke er helt tosset Christ !!!
Det kommer vel an på, om det er en god ting med
stor overflade
--
Jens Axel Søgaard
| |
Trine Kornum Christi~ (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 07-05-07 10:49 |
|
Jens Axel Søgaard <usenet@soegaard.net> writes:
> Det kommer vel an på, om det er en god ting med
> stor overflade
Det kan der da ikke være nogen tvivl om. Jo mere dressing, jo bedre.
Men okay, det kan også blive for meget. Nogle af dem man kan købe er
jo 3/4 dressing og 1/4 halvkogte kartofler.
Mvh Trine
--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Peter Knutsen (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Peter Knutsen |
Dato : 07-05-07 13:31 |
|
Jens Axel Søgaard wrote:
> Tove Krieger skrev:
>> Hvilket så kan se ud til videnskabeligt matematisk at bevise, at min
>> kartoffelsalat ikke er helt tosset Christ !!!
>
> Det kommer vel an på, om det er en god ting med
> stor overflade
Jeg tænker stadig mest på om de bliver kogt længe nok.
--
Peter Knutsen
sagatafl.org
| |
Jöran Egdahl (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Jöran Egdahl |
Dato : 07-05-07 02:37 |
|
"Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> wrote in message
news:463e2293$0$52094$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> In news:463deed7$0$872$edfadb0f@dread12.news.tele.dk,
> Jens Axel Søgaard <usenet@soegaard.net> typed:
>> Erling Hansen skrev:
>>
>>> Det er mit indtryk, at overfladen bliver større
>>> hvis man skærer i skiver i stedet for terner - og
>>> det vil sige at der følger mere dressing med pr. bid.
>>> Måske er der en matematiker, der kan overbevise
>>> mig om at dét med overfladen ikke er korrekt?
>>
>> Den form, der har størst rumfang i forhold til
>> overfladen, er kuglen. Skærer man i små/mindre
>> kartoffelterninger (med samme sidelængde som
>> kortoffelskivernes tykkelse) bliver den samlede
>> overflade større end ved skiveudskæring.
>
> Hvilket så kan se ud til videnskabeligt matematisk at bevise, at min
> kartoffelsalat ikke er helt tosset Christ !!!
Der er ikke noget bevis over det der. Jens mangler stadig at bevise, at man
får større overfladeareal pr. volumen ved at skære sin kartoffel ud i
ellisoideskiver (approximeret form) end i terninger forudsat optimal
kartoffeludnyttelse.
| |
Gamle (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Gamle |
Dato : 07-05-07 13:47 |
|
"Jöran Egdahl" <egdahl@gmail.invalid> skrev i en meddelelse
news:f1lve2$a1g$1@news.net.uni-c.dk...
>
> Der er ikke noget bevis over det der. Jens mangler stadig at bevise, at
> man får større overfladeareal pr. volumen ved at skære sin kartoffel ud i
> ellisoideskiver (approximeret form) end i terninger forudsat optimal
> kartoffeludnyttelse.
Det gør man ikke.
En skive har to sider. Skærer man denne skive i tern, vil den stadig have
arealet af de to sider + arealerne af snitfladerne på terningerne.
Mvh.
Torben
| |
Hauge (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 07-05-07 13:58 |
|
Gamle wrote:
> En skive har to sider.
Den har 3 sider.. Ok reelt har den jo kun en enkelt side, ydersiden.
/Hauge
| |
Gamle (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Gamle |
Dato : 07-05-07 14:18 |
|
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:463f21f7$0$15901$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Gamle wrote:
>> En skive har to sider.
>
> Den har 3 sider.. Ok reelt har den jo kun en enkelt side, ydersiden.
Hehe
Tænkte nok der var nogen der opdagede det ;-D
Torben
| |
Jöran Egdahl (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Jöran Egdahl |
Dato : 07-05-07 14:06 |
|
"Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> wrote in message
news:463f1fda$0$90264$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Jöran Egdahl" <egdahl@gmail.invalid> skrev i en meddelelse
> news:f1lve2$a1g$1@news.net.uni-c.dk...
>>
>> Der er ikke noget bevis over det der. Jens mangler stadig at bevise, at
>> man får større overfladeareal pr. volumen ved at skære sin kartoffel ud i
>> ellisoideskiver (approximeret form) end i terninger forudsat optimal
>> kartoffeludnyttelse.
>
> Det gør man ikke.
>
> En skive har to sider. Skærer man denne skive i tern, vil den stadig have
> arealet af de to sider + arealerne af snitfladerne på terningerne.
Hvis du skærer en skive ud i tern, vil ternene til sammen have en større
overflade, da desuden vil få den "overflade", der før lå inde i skiven.
| |
Lars Holst (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Lars Holst |
Dato : 07-05-07 22:08 |
|
"Jöran Egdahl" <egdahl@gmail.invalid> said in
news:f1n7pt$mrt$1@news.net.uni-c.dk:
> "Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> wrote in message
> news:463f1fda$0$90264$14726298@news.sunsite.dk...
>>
>> "Jöran Egdahl" <egdahl@gmail.invalid> skrev i en meddelelse
>> news:f1lve2$a1g$1@news.net.uni-c.dk...
>>>
>>> Der er ikke noget bevis over det der. Jens mangler stadig at bevise,
>>> at man får større overfladeareal pr. volumen ved at skære sin
>>> kartoffel ud i ellisoideskiver (approximeret form) end i terninger
>>> forudsat optimal kartoffeludnyttelse.
>>
>> Det gør man ikke.
>>
>> En skive har to sider. Skærer man denne skive i tern, vil den stadig
>> have arealet af de to sider + arealerne af snitfladerne på
>> terningerne.
>
> Hvis du skærer en skive ud i tern, vil ternene til sammen have en
> større overflade, da desuden vil få den "overflade", der før lå inde i
> skiven.
>
>
>
Hvis det kommer an på at give kartoflerne størst mulig overflade til at
"suge" dressing til sig med, så er kartoffelmos vel det "bedste".
--
Lars Holst
| |
Jöran Egdahl (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Jöran Egdahl |
Dato : 07-05-07 22:27 |
|
"Lars Holst" <delfinerne@yahoo.com> wrote in message
news:Xns9929EB50EFEDC25689lh236589@62.243.74.162...
> "Jöran Egdahl" <egdahl@gmail.invalid> said in
> news:f1n7pt$mrt$1@news.net.uni-c.dk:
>
>> "Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> wrote in message
>> news:463f1fda$0$90264$14726298@news.sunsite.dk...
>>>
>>> "Jöran Egdahl" <egdahl@gmail.invalid> skrev i en meddelelse
>>> news:f1lve2$a1g$1@news.net.uni-c.dk...
>>>>
>>>> Der er ikke noget bevis over det der. Jens mangler stadig at bevise,
>>>> at man får større overfladeareal pr. volumen ved at skære sin
>>>> kartoffel ud i ellisoideskiver (approximeret form) end i terninger
>>>> forudsat optimal kartoffeludnyttelse.
>>>
>>> Det gør man ikke.
>>>
>>> En skive har to sider. Skærer man denne skive i tern, vil den stadig
>>> have arealet af de to sider + arealerne af snitfladerne på
>>> terningerne.
>>
>> Hvis du skærer en skive ud i tern, vil ternene til sammen have en
>> større overflade, da desuden vil få den "overflade", der før lå inde i
>> skiven.
>>
>
> Hvis det kommer an på at give kartoflerne størst mulig overflade til at
> "suge" dressing til sig med, så er kartoffelmos vel det "bedste".
Hah ja, men nok også uappetitligt.
| |
Herluf Holdt, 3140 (07-05-2007)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 07-05-07 15:23 |
|
Tove Krieger skrev:,
> Jens Axel Søgaard typed:
>> [...] Skærer man i små/mindre kartoffelterninger (med
>> samme sidelængde som kortoffelskivernes tykkelse) bliver
>> den samlede overflade større end ved skiveudskæring.
> Hvilket så kan se ud til videnskabeligt matematisk at bevise,
> at min kartoffelsalat ikke er helt tosset Christ !!!
Det lader til at den Westmark-tingest jeg har, nemlig en
"POMFRI-GARANT", må være perfekt til at omdanne kogte
kartofler til små fine terninger på 1 X 1 cm. I første operation,
som tager et sekund, laver den kartoflen om til stænger
med tværmålet 1 X 1 cm. I anden operation laver den det
hele til små terninger (hvis man kan ramme præcist). Ellers
må man nok hellere bruge en kniv.
Her er et link med billede af "vidunderet":
<
http://www.hood.de/auction/26259404/pommes-schneider-von-westmark.htm
>
--
Herluf :·)
| |
|
|