Hej
I Ali Bab´s originale opslrift på forloren skildpadde, indgår
hjerneboller som et tilbrhør.
Jeg har flere gange i 1960'erne fået retten serveret med dette
tilbehør. Men ikke senere.
Mine spørgsmål er:
1: Kan man i dag normalt bestille (og få) denne ret, med dette
tilbehør, på en restuarant i DK?
Hvis, ja,: Hvor?
2: Laver/spiser nogen af jer stadig hjerneboller?
Link's og baggrundsviden:
Opskrift på forloren skildpadde
Denne opskrift kommer meget tæt på originalen:
http://www.gastrocorner.dk/kogebogen/visopskriften.asp?opskriftid=298
bortset fra at:
Den originale servering var: en skive kogt selleri, overhældt med
kødsovsen.
Der blev IKKE garneret med paneret kalvehjerne, men med hjerneboller,
som lignede disse meget:
Hjerneboller
http://www.beaufour.dk/hjerneboller
Ellers som beskrevet ovenfor.
Bemærk, at de nyere (sidst set i 1971-udgaven) udgaver af 'frk.
Jensens Kogebog' har fjernet hjernebollerne fra opskriftssamlingen.
Jeg har _ikke_ tjekket Madam Mangor. Men hun har dem sikkert med i
samlingen.
Husk at slette det, som du ikke svarer på.
m.v.h. Emil