"Keysersoce" <henrik.engel@gmail.com> wrote in message
news:1177590027.345595.123900@u32g2000prd.googlegroups.com...
Jeg har et spørgsmål til kaffe måske ikke så simpelt som jeg tror.
Hvilken kaffe skal man drikke hvis man kan lide kaffen stærk men ikke
bitter.
Når jeg spørger om råd i en butik nder jeg tit med meget smagsfulde
milde typer men ikke en stærk kop kaffe, er det mig der blander noget
sammen eller er det forståeligt.
Hvis der er nogen som har et link hvor jeg kan læse op på dette
modtages det gerne.
---- svar herunder ----
Det er svært at svare på, da flere faktorer spiller ind.
Nyristede bønner (een til to dage gamle) er en vigtig forudsætning for en
fyldig kaffesmag. Herved bevares de æteriske olier, der giver kaffen sin
fyldige smag.
Ristningsgraden har betydning (temperatur og varighed). En let ristning
bevarer olien og syren -- en kraftigere ristning giver en stærkere smag.
Espresso-bønner er fx ristet middel-kraftigt.
Formalingsgrad og bryggemetode har betydning. I et papirfilter giver en grov
formaling en rundere kaffesmag end en fin formaling.
Kaffesorten er ikke så afgørende, men de forskellige sorter kan have en ret
distinkt smag.
Det bedste råd er nok at købe nogle grønne bønner, riste dem middel til
middel-kraftig, male dem middel til grov, anvende en god portion (kaffe-)
bønner, og så ellers prøve sig frem. Alternativt kunne du måske brygge kaffe
på espresso-bønner?
Se evt også
<news://alt.coffee>
<
http://www.thecoffeefaq.com/>
<
http://www.sweetmarias.com/>.
--
TA