|
| Kan man langtidsbage kartofler? Fra : Anders |
Dato : 23-03-07 21:34 |
|
Hej
Jeg skal langtidstege en steg i morgen ved 60 grader i 10-12 timer. Men som
tilbehør skal jeg have bagekartofler, og det giver mig jo et lille problem
med ovnen... med mindre jeg kan langtidsbage dem sammen stegen. I så skal de
have hvor længe ved de samme 60 grader?
Mvh
Anders
| |
nana sørensen (23-03-2007)
| Kommentar Fra : nana sørensen |
Dato : 23-03-07 21:45 |
|
"Anders" <junk@xotminusdette.dk> wrote in message
news:460439af$0$13984$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg skal langtidstege en steg i morgen ved 60 grader i 10-12 timer. Men
> som tilbehør skal jeg have bagekartofler, og det giver mig jo et lille
> problem med ovnen... med mindre jeg kan langtidsbage dem sammen stegen. I
> så skal de have hvor længe ved de samme 60 grader?
>
> Mvh
> Anders
Man kan sagtens lave dem i microovnen med godt reslutat. Skralden bliver
bare ikke sprød som i ovnen, men det kan du måske komme udenom ved at give
dem lidt under det de skal have og så gennemfyre dem under grill i ovnen,
mens stegen hviler? Ca 4 min per kartoffel, lidt mere hvis de er meget
store. HUSK at skære et kryds i, ellers er der kartoffeleksplosion all over.
| |
Emil (23-03-2007)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 23-03-07 23:42 |
|
On Fri, 23 Mar 2007 "Anders" wrote:
>Jeg skal langtidstege en steg i morgen ved 60 grader i 10-12 timer.
Selv om det er lang tid, vil jeg betegne det som en koldstegning
(tilberedningstemperatur = slut/kernetemperatur). Resultatet bliver
himmelsk godt (uanset religion).
Jeg vil anbefale dig, at sætte temperaturen 20 grader C. højere i de
første timer. Dels for at dræbe bakterier på kødets overflade, dels
for hurtigere at opnå den ønskede kernetemperatur, så kødet mørnes
optimalt.
Skal englene også synge mens kødet spises, skal kødet først saltes med
1% salt af kødets vægt, hvile i min. 3 timer - gerne et døgn, brunes
ved max. varme - gerne en gasbrænder eller grill i kort tid, og først
herefter nedkøles til knap 60 grader i mange timer - gerne et par
døgn, hvis det skal tygges med øjenbrynene.
Med 10-12 timer bliver kødet lyst rosa, og strukturen bliver medium
fast. Altså perfekt for de fleste.
> Men som tilbehør skal jeg have bagekartofler, og det giver mig jo et lille problem
>med ovnen... med mindre jeg kan langtidsbage dem sammen stegen. I så skal de
>have hvor længe ved de samme 60 grader?
Stivelseskorne udkrystalliserer ved over 46 grader C.; men
cellevæggene mørnes først ved lidt under 78 grader C.
Dette kan du udnytte på følgende vis:
Skrup kartoflerne rene, og sæt dem i ovnen sammen med kødet ved de 60
(80 i starten)) grader i hele stegetiden, som egentligt er af mindre
betydning.
Lige før servering tager du kødet ud, og imens kødet udskæres, og
sovsen tilsmages, giver du kartoflerne fuld knald i ovnen, til deres
kernetemperatur er over 80 grader C. Brug gerne grill. Det tager et
par minutter.
m.v.h. Emil
| |
|
|