On 20 Mar., 21:49, "Peter eller Line" <peterl...@mobilixnet.dk> wrote:
> at udskære en
> færdigkogt/stegt kylling
Du lægger kyllingen foran dig, den skal ligge på ryggen og halsen skal
vende væk fra dig.
Tag fat om et lår sådan at du har tommelfingeren inde mod kyllingens
krop, og har de 4 andre fingre rundt om lårets yderside. Vrid så låret
væk fra kroppen, sådan at du drejer låret mod/rundt om hofteleddet.
På den måde skal du brække hofteleddet fra hinanden, så du med en
middellang, skarp og ikke for bredklinget kniv kan skære gennem den
åbentstående hofteled og få låret af helt inde ved kroppen.
Det gøres med begge lår. Derefter skærer du ned langs brystets midte,
lige på den ene side af kam, der rejser sig midt på brystet, så du får
løsnet brystet næsten helt ned til halsen. Så kan du med kniven løsne
brystet fra kroppen, du skal starte længst ned på kroppen og arbejde
dig op modhalsen, hvor du skal føre kniven ind i "øjet" der hvor
kammen slutter og rundt om halsåbningen så du får brstet løsnet fra
ønskebenet. Når det er gjort kan du skære brystet fri fofra kroppen
helt oppe ved skulderleddet. Gentag med det andet bryst og puds
derefter det af, du vil have. At kunne gøre det hurtigt kræver bare
rutine
--
padre
Som en gang på TV så en kok partere en rå berberiand på under 3
minutter (og det er garanteret ikke en rekord)