|
| Spaghettei al tonno e pomodoro (4 pers) Pi~ Fra : Kirsten Marker |
Dato : 15-03-07 16:14 |
|
Når en ting er rigtig god er de fleste mennesker sådan, at de gerne vil dele
ud og overbevise andre om det sammen så jeg prøver her:
(Hvis jeg selv havde set retten i et blad, tror jeg ikke jeg ville have
prøvet den , grundet al den olie og dåsetun, men fik den servere og blev
begejstret.)
Spaghettei al tonno e pomodoro (4 pers) TV2 live for en del år siden fra
Pizzeria DA FRANCESCO, Roma
Ingredienser:
2oo g tun i olie
1 dl olivenolie
2 fed hakkede hvidløg
1-2 peperoncini
l/2 flåde blendede tomater fra dåse
hakket bredbladet persille
5oo gr spaghetti
evt. serveres med reven parmesan og en enkel grøn salat.
Fremgangsmåde:
Svits de hakkede hvidløg og peperoncini i ca. 5 min, uden at tage farve.
Tilsæt tunen og rør godt. Hæld tomaterne ved dog lad retten stege i ca. 10
min. Tilsæt salt. Efter 20 min. er saucen færdig, og persillen drysses over.
Den kogte spaghetti- al dente - vendes i, og retten klar.
Hurtig , nem og velsmagende. (20 min)
mvh/
kirsten
| |
Kirsten Marker (15-03-2007)
| Kommentar Fra : Kirsten Marker |
Dato : 15-03-07 16:26 |
|
Skulle havde vært sendt til italiensk mad! Sorry.
mvh/kirsten
"Kirsten Marker" <kmarker@mail.tele.dX> skrev i en meddelelse
news:45f962c0$0$13940$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Når en ting er rigtig god er de fleste mennesker sådan, at de gerne vil
> dele
> ud og overbevise andre om det sammen så jeg prøver her:
>
> (Hvis jeg selv havde set retten i et blad, tror jeg ikke jeg ville have
> prøvet den , grundet al den olie og dåsetun, men fik den servere og blev
> begejstret.)
>
> Spaghettei al tonno e pomodoro (4 pers) TV2 live for en del år siden fra
> Pizzeria DA FRANCESCO, Roma
>
> Ingredienser:
>
> 2oo g tun i olie
> 1 dl olivenolie
> 2 fed hakkede hvidløg
> 1-2 peperoncini
> l/2 flåde blendede tomater fra dåse
> hakket bredbladet persille
> 5oo gr spaghetti
>
> evt. serveres med reven parmesan og en enkel grøn salat.
>
> Fremgangsmåde:
> Svits de hakkede hvidløg og peperoncini i ca. 5 min, uden at tage farve.
> Tilsæt tunen og rør godt. Hæld tomaterne ved dog lad retten stege i ca. 10
> min. Tilsæt salt. Efter 20 min. er saucen færdig, og persillen drysses
> over. Den kogte spaghetti- al dente - vendes i, og retten klar.
>
> Hurtig , nem og velsmagende. (20 min)
>
>
> mvh/
> kirsten
>
| |
Ukendt (15-03-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 15-03-07 16:42 |
|
On Thu, 15 Mar 2007 16:26:28 +0100, Kirsten Marker wrote:
> Skulle havde vært sendt til italiensk mad! Sorry.
> mvh/kirsten
Lyder da spændende med en gruppe om italiensk mad. Hvad hedder den og hvor
finder jeg den?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Kirsten Marker (15-03-2007)
| Kommentar Fra : Kirsten Marker |
Dato : 15-03-07 17:11 |
|
Skulle have været sendt til italiensk mad, Kurt Hansen indlæg fra den 14.3.
her i denne nyhedsgruppe.
"Kurt Hansen" <"kurt-snabel-towle-de-kå"> skrev i en meddelelse
news:188ln288zg35i.4myzwv093dzo.dlg@40tude.net...
> On Thu, 15 Mar 2007 16:26:28 +0100, Kirsten Marker wrote:
>
>> Skulle havde vært sendt til italiensk mad! Sorry.
>> mvh/kirsten
>
> Lyder da spændende med en gruppe om italiensk mad. Hvad hedder den og hvor
> finder jeg den?
> --
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
| |
Ukendt (15-03-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 15-03-07 17:48 |
|
On Thu, 15 Mar 2007 17:10:48 +0100, Kirsten Marker wrote:
> Skulle have været sendt til italiensk mad, Kurt Hansen indlæg fra den 14.3.
> her i denne nyhedsgruppe.
Ahhh, si, si, jeg troede der var en speciel nyhedsgruppe om emnet. Okay,
opskriften er noteret og jeg vil prøve den af snarest
Jeg er helt grøn m.h.t. madlavning i almindelighed og italiensk i
særdeleshed. En gang pølsespaghetti, Hüttemeiers frikadeller, pandekager og
klatkager af kold risengrød er hvad jeg plejer at kunne drive det til, men
nu har jeg altså fået lyst til at være lidt kreativ
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
kristian mikael de f~ (15-03-2007)
| Kommentar Fra : kristian mikael de f~ |
Dato : 15-03-07 18:27 |
|
On Thu, 15 Mar 2007 16:14:06 +0100, "Kirsten Marker"
<kmarker@mail.tele.dX> wrote:
>1-2 peperoncini
Er det blot små peberfrugter?
kmo
| |
Ukendt (15-03-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 15-03-07 19:46 |
| | |
Peter Westh (15-03-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 15-03-07 22:40 |
|
"Kurt Hansen" <"kurt-snabel-towle-de-kå"> skrev i en meddelelse
news:7ikb48giv1n0$.pk6oawkyljus$.dlg@40tude.net...
> On Thu, 15 Mar 2007 18:27:25 +0100, kristian mikael de freitas olesen
> wrote:
>
>> On Thu, 15 Mar 2007 16:14:06 +0100, "Kirsten Marker"
>> <kmarker@mail.tele.dX> wrote:
>>
>>>1-2 peperoncini
>>
>> Er det blot små peberfrugter?
>
> Yep:
Jeg troede det var tørrede chilier?
/P
| |
-V- (16-03-2007)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 16-03-07 13:11 |
|
On 15 Mar., 16:14, "Kirsten Marker" <kmar...@mail.tele.dX> wrote:
> Spaghettei al tonno e pomodoro (4 pers) TV2 live for en del år siden fra
> Pizzeria DA FRANCESCO, Roma
>
> Ingredienser:
>
> 2oo g tun i olie
> 1 dl olivenolie
> 2 fed hakkede hvidløg
> 1-2 peperoncini
> l/2 flåde blendede tomater fra dåse
> hakket bredbladet persille
> 5oo gr spaghetti
>
> evt. serveres med reven parmesan og en enkel grøn salat.
>
> Fremgangsmåde:
> Svits de hakkede hvidløg og peperoncini i ca. 5 min, uden at tage farve.
> Tilsæt tunen og rør godt. Hæld tomaterne ved dog lad retten stege i ca. 10
> min. Tilsæt salt. Efter 20 min. er saucen færdig, og persillen drysses over.
> Den kogte spaghetti- al dente - vendes i, og retten klar.
Lige præcis den udsendelse kan jeg huske.
Det var svjh en ældre kone, som under tilberedningen skulle salte det
lidt og kommenterede 'un poco de sale' (min stavning), hvorefter hun
smed en håndfuld groft havsalt i. Hvis det er en smule, så vil jeg
nødigt se når hun storsalter....
Sætningen har jeg siden brugt dagligt når jeg laver mad, den klinger
så skønt:
"Un poco de sale"....
-V-
| |
Ukendt (16-03-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 16-03-07 14:06 |
|
On 16 Mar 2007 05:11:21 -0700, -V- wrote:
> Det var svjh en ældre kone, som under tilberedningen skulle salte det
> lidt og kommenterede 'un poco de sale' (min stavning), hvorefter hun
> smed en håndfuld groft havsalt i. Hvis det er en smule, så vil jeg
> nødigt se når hun storsalter....
>
> Sætningen har jeg siden brugt dagligt når jeg laver mad, den klinger
> så skønt:
> "Un poco de sale"....
Tø-hø
Jeg husker fra et besøg på Ingadane Småkager for flere år siden, at en
stående vits under "prøvesmagning" af småkagerne, der væltede ud af
maskinerne i tusindvis i minuttet (60 tons i døgnet), var:
"Liiiige en knivspids mere vanille"
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Kirsten Marker (16-03-2007)
| Kommentar Fra : Kirsten Marker |
Dato : 16-03-07 16:25 |
|
Min egen version af retten Spaghetti al tonno .... tilsæt et halvt glas
(lille)) af de små saltede ansjoser blendede/mosede i retten og den vil
smage "meget mere" italiensk. NB! Undlad yderligere at salte retten!
Resten af ansjoserne gemmes i fryseren til næste gang.
Mvh/kirsten
"Kirsten Marker" <kmarker@mail.tele.dX> skrev i en meddelelse
news:45f962c0$0$13940$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Når en ting er rigtig god er de fleste mennesker sådan, at de gerne vil
> dele
> ud og overbevise andre om det sammen så jeg prøver her:
>
> (Hvis jeg selv havde set retten i et blad, tror jeg ikke jeg ville have
> prøvet den , grundet al den olie og dåsetun, men fik den servere og blev
> begejstret.)
>
> Spaghettei al tonno e pomodoro (4 pers) TV2 live for en del år siden fra
> Pizzeria DA FRANCESCO, Roma
>
> Ingredienser:
>
> 2oo g tun i olie
> 1 dl olivenolie
> 2 fed hakkede hvidløg
> 1-2 peperoncini
> l/2 flåde blendede tomater fra dåse
> hakket bredbladet persille
> 5oo gr spaghetti
>
> evt. serveres med reven parmesan og en enkel grøn salat.
>
> Fremgangsmåde:
> Svits de hakkede hvidløg og peperoncini i ca. 5 min, uden at tage farve.
> Tilsæt tunen og rør godt. Hæld tomaterne ved dog lad retten stege i ca. 10
> min. Tilsæt salt. Efter 20 min. er saucen færdig, og persillen drysses
> over. Den kogte spaghetti- al dente - vendes i, og retten klar.
>
> Hurtig , nem og velsmagende. (20 min)
>
>
> mvh/
> kirsten
>
| |
|
|