Jørgen Hess skrev:
> "Jakob B. Mouridsen" <bundsbaek3650@webspeed.dk> skrev i en meddelelse
> news:45ccb9af$0$13996$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>> Hvis man skal have pillerejer til 20 personer, hvor mange kilo skal man så
>> have og hvor køber man dem billigt?
>>
>> --
>> Mvh
>> Jakob
>> [Fjern postnr i email]
>>
>>
> Det er vel egentlig svært at svare på. Er alle indstillet på og gode til at
> pille rejer gætter jeg mig til 4-5 kilo. Det vil så være for meget hvis
> nogle blandt gæsterne nærmest opgiver at pille rejer.
> Lige så vigtig til et rejebord er lidt god ost, måske en stærk der har godt
> af lidt brun fløde (rom).
> Og masser af øl og snaps. Vin? Hvidvin? nej - øl og snaps.
>
> De sjoveste rejegilder jeg har været med til var hos min moster og onkel i
> deres "sommerhus" i baghaven til onkels mor i Kastager Strand (Hvor i
> Danmark ligger så det, vi kunne i skumringen se lyset fra flammetårnet på
> raffinaderiet på Stigsnæs). Vi kunne sagtens være samlet en 15-20 stykker.
> Min onkel var så sikker på at der var rej at han først gik ud og strøg den
> en times tid før de skulle koges. En enkelt gang måtte han dog køre til
> Onsevig havn for at købe rejer.
> Vand med en håndfuld salt og noget dild eller persille blev kogt op og i med
> rejerne. Sluk for gassen (Et gammelt komfur på flaskegas) og så svigter
> hukommelsen om rejerne blev i vandet til det hele var kølet til godt
> håndvarmt eller de kun var nogle minutter i vandet.
> "Sommerhuset" nåja det var et gammelt hønsehus, ved skumringstide blev der
> tændt et par petroleumslamper.
>
> Og ja det kan da godt være at far havde en mindre brandert på når vi kørte
> hjem. Det var i tresserne/halvfjerdserne så det tog man ikke så tungt
> dengang.
>
> Gud, hvor man føler sig gammel at kunne skrive om sådan noget.
>
> mvh
> Jørgen
>
>
4-5 kg??? det er 200-250 g. til hver - Når først skallerne er væk er der
godt nok ikke meget reje til hver
Og så vil jeg til hver en tid foretrække en kold hvidvin, noget godt
brød og en god dressing til.
/Dorthe