|
| Hvad består en krydderlage af? Fra : Madsen |
Dato : 11-01-07 14:45 |
|
....eller faktisk så er det jo bare selve lagen jeg skal ha' en
opskrift på. Sagen er den, at jeg har fået listet opskriften på
nogle særdeles lækre krydderoliven, ud af gutten nede i den lokale
delikatesseforretning.
Han fortalte, at jeg skulle lave en lage med Herbs-de-Provence og
hvidløg i. For at forlænge lagens holdbarhed hældte han noget god
olivenolie i, som så lagde sig som et beskyttende lag oven på...ehh
lagen. Men...hvordan laver man selve lagen...er der ikke én der ligger
inde med en opskrift på sådan en "basis lage"...Det er noget med
sukker og eddike ikk'?!
....og hvor længe skal jeg regne med en sådan lage kan holde sig?
Håber I kan hjælpe!
Mvh. Per
| |
sulejma (11-01-2007)
| Kommentar Fra : sulejma |
Dato : 11-01-07 22:24 |
|
"Madsen" <per.madsen@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1168523094.484236.235480@77g2000hsv.googlegroups.com...
....eller faktisk så er det jo bare selve lagen jeg skal ha' en
opskrift på. Sagen er den, at jeg har fået listet opskriften på
nogle særdeles lækre krydderoliven, ud af gutten nede i den lokale
delikatesseforretning.
Han fortalte, at jeg skulle lave en lage med Herbs-de-Provence og
hvidløg i. For at forlænge lagens holdbarhed hældte han noget god
olivenolie i, som så lagde sig som et beskyttende lag oven på...ehh
lagen. Men...hvordan laver man selve lagen...er der ikke én der ligger
inde med en opskrift på sådan en "basis lage"...Det er noget med
sukker og eddike ikk'?!
Jo + konserveringsmiddel + evt.krydderier
Kog eddike og sukker og krydderier til sukkeret er opløst. Umiddelbart
inden eddikelagen hældes over tilsættes konserveringmiddel: benxoesyre og
sorbinsyre, disse tåler ikke høje temp.
Hvor lang tid det holder sig ved jeg ikke, men vil anbefale dig at holde det
i køleskab. Når der så dukker gærsvampe op. Ja så giver det sig selv.
VH
Sulejma
....og hvor længe skal jeg regne med en sådan lage kan holde sig?
Håber I kan hjælpe!
Mvh. Per
--------------------------------------------------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 696 spam-mails
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent en gratis SPAMfighter her.
| |
Madsen (12-01-2007)
| Kommentar Fra : Madsen |
Dato : 12-01-07 07:51 |
|
> Jo + konserveringsmiddel + evt.krydderier
> Kog eddike og sukker og krydderier til sukkeret er opløst. Umiddelbart
> inden eddikelagen hældes over tilsættes konserveringmiddel: benxoesyre og
> sorbinsyre, disse tåler ikke høje temp.
> Hvor lang tid det holder sig ved jeg ikke, men vil anbefale dig at holde det
> i køleskab. Når der så dukker gærsvampe op. Ja så giver det sig selv.
>
> VH
> Sulejma
Hej Sulejma
Tusind tak for det...vil straks gå i gang...takker!
Mvh. Per
| |
Aksel Pedersen (12-01-2007)
| Kommentar Fra : Aksel Pedersen |
Dato : 12-01-07 13:17 |
|
"Madsen" <per.madsen@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1168523094.484236.235480@77g2000hsv.googlegroups.com...
Han fortalte, at jeg skulle lave en lage med Herbs-de-Provence og
hvidløg i. For at forlænge lagens holdbarhed hældte han noget god
olivenolie i, som så lagde sig som et beskyttende lag oven på...ehh
lagen.
Han fortalte, at jeg skulle lave en lage med Herbs-de-Provence og
hvidløg i. For at forlænge lagens holdbarhed hældte han noget god
olivenolie i, som så lagde sig som et beskyttende lag oven på...ehh
lagen.
Det med olien ville jeg være lidt betænkelig ved. For nogle år siden
indtrådte der dødsfald som følge af "Pølseforgiftning" (Botulisme) i en
familie som havde anvendt olie til sin sildelage og derved skabt et iltfrit
miljø i lagen - en forudsætning for at en speciel bakterie(clostridium
botulinum), som forekommer alm. i naturen, kan trives.
Hvis uheldet er ude kan noget sådant ske.
Mvh
Aksel
| |
Madsen (15-01-2007)
| Kommentar Fra : Madsen |
Dato : 15-01-07 14:40 |
|
> Det med olien ville jeg være lidt betænkelig ved. For nogle år siden
> indtrådte der dødsfald som følge af "Pølseforgiftning" (Botulisme) i en
> familie som havde anvendt olie til sin sildelage og derved skabt et iltfrit
> miljø i lagen - en forudsætning for at en speciel bakterie(clostridium
> botulinum), som forekommer alm. i naturen, kan trives.
> Hvis uheldet er ude kan noget sådant ske.
> Mvh
> Aksel
Hej Aksel
OK...tak for det...jeg dropper olien i første omgang, - så ser vi
hvor længe det kan holde sig.
Per
| |
|
|