Østers smager fremragende naturel. Har du østers ved hånden giver denne her
oplevelse lidt hår på brystet.
En klassisk opskrift er dog Angels on a horseback. Tynde skiver bacon vikles
omkring østerskødet, steges hutigt med hård varme, så bacon lige bliver
sprødt. Mums
Jeg vil dog nødig være lyseslukker, men du bør nok læse disse råd:
Samler du muslinger, så husk
Muslinger kan også ophobe sygdomsfremkaldende virus og/eller bakterier. Der
er derfor god grund til at være opmærksom på følgende gode råd, når man går
i gang med at samle muslinger til eget forbrug:
a.. Lad være med at samle i nærheden af å- eller spildevandsudløb.
b.. Undgå at samle i eller i nærheden af et produktionsområde, der er
lukket for kommercielt fiskeri og høst.
c.. Vær opmærksom på risikoen for algegifte i områder, der ikke overvåges.
Ofte vil amternes miljøafdelinger kunne give oplysninger om eventuel
forekomst af giftige alger.
d.. Følg evt. med i dagspressen i dagene op til indsamlingstidspunktet.
Selvom der kan være giftige alger tilstede, uden at de forekommer massivt,
kan man dog regne med, at risikoen for giftige alger og dermed giftige
muslinger falder, hvis vandet har været klart i længere tid.
Når du koger muslinger, så husk altid følgende tommefingerregler:
a.. Muslinger, der er åbne inden kogning, skal lukke sig ved et let slag
på skallen.
b.. Muslinger, der ikke lukker tæt, skal kasseres.
c.. Muslinger, der ikke har åbnet sig under kogningen, skal ligeledes
kasseres. Dette siger dog ikke noget om muslingerne indeholder algegifte
eller mikrobiologisk forurening, men kun om muslingerne er friske.
Flere oplysninger på:
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Kontrol/Kontroltyper/Muslingeovervaagning/Generelle_raad_til_private/forside.htm
Henrik
"Søren Fisker" <vejlo@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:459f8239$0$14018$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Jeg læste forleden et indlæg om østers.
> I den forbindelse skal jeg fortælle, at stillehavsøstersen nu
> er så udbredt, at den er blevet et problem for muslinger og dermed
> for dyrelivet i Vadehavet.
>
> Forslag: Gå ud ved lavvande i Vadehavet (helt nede fra Sild og op til Ho
> Bugt ved Esbjerg).
> Det tager 15-30 minutter at samle en spandfuld af de lækreste østers, og
> kvaliteten er i top.
> I får en kulinarisk oplevelse og er samtidig med til at bekæmpe denne
> invassive østersart.
>
> Hilsen Søren
>
> --------------------------------------------------------------------------
------
> Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
> Den har indtil videre sparet mig for at få 18 spam-mails
> Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
> Hent en gratis SPAMfighter her.
>
>