1 hvor mange personer er den opskrift du nævner til
2 Stjerneanis er det den der stjernefrugt man kan købe....
3 Halve filletere appelsinbåde... hvordan skal det lige forståes....
Glædelig jul
Jan Sørensen
"Kent Oldhøj" <kent@FJERNESoldhoj.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns98A1BAE6DE333kentoldhoj@oldhoj.dk...
> "Jas" <jan@soerensen.mail.dk> wrote in
> news:458b8890$0$14036$edfadb0f@dread15.news.tele.dk:
>
>> For første gang skal vi selv lave ris´a la mande... så derfor står jeg
>> og mangler den perfekte opskrift på sådan en - er der nogen der kan
>> hjælpe.....
>
> Uha
>
> Ris A la Mande er jo religion
Her i familien har vi ligefrem haft
> "alamang" konkurrence, og det der skiller vandene er flere ting:
>
> 1) Konsistensen. Skal der husblas i?
>
> 2) Smagen. Skal der spiritus i og hvor sød skal den være?
>
> Nå, her er opskriften på den alamang der vandt vores familiekonkurrence:
>
> Kog en risengrød af 1 ltr. sødmælk, 1 flækket vanillestang uden korn (gem
> dem til senere) og 125 g økologiske grødris. Intet andet. Kog den lidt
> tykkere end normalt. Fjern vanillestangen og lad grøden afkøle gerne til
> næste dag.
>
> Hak 100 gram smuttede mandler efter behag og rør dem i den kolde grød
> sammen med 1 spsk. flormelis(eller mere hvis man vil have den sødere) og
> vanillekornene. Pisk 2 dl. fløde stift, og vend det forsigtigt i grøden.
> Den skal være luftig. Her er der nogle i familien der foretrækker mere
> fløde: 3 dl. Men det kan man jo eksperimentere med selv. Stil det koldt
> til serveringen.
>
> Samme år vi havde alamang konkurrencen, havde vi også forslag til andet
> end kirsebærsovs. Den helt store favorit, som vi stadig laver sammen med
> kirsebærsovs hvert år til jul, var Appelsin/kanel sovs.
>
> Lad 1/2 ltr frisk appelsinjuice koge med 1 kanelstang, 1 spsk flormelis
> og en halv stjerneanis i ca. 30 min. Filtrér sovsen, smag den til med
> sukker, jævn den med maizena og kom halve fileterede appelsinbåde i.
>
> Sovsen er et godt alternativ til kirsebærsovsen, men stadig meget julet.