"Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:458d2b3a$0$3447$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Kent wrote:
>> "Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> skrev i en meddelelse
>> news:458d145a$0$3489$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>>> Kent wrote:
>>>> "Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> skrev i en meddelelse
>>>> news:458cf0ef$0$3565$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>>>>> hedelyngen@gmail.com wrote:
>>>>>>
>>>>>> Det var and - så til svinet...
>>>>>> Som jeg lige husker det, skal kernetemperaturen være ca. 65
>>>>>> grader Ret mig hvis jeg tager fejl...,-))
>>>>>>
>>>>>> Hilsen Jørgen
>>>>>
>>>>> På mit stegetermometer er kernetemperaturen for svin 85 grader,
>>>>> og det skulle også være den rigtige kernetemperatur iflg.
>>>>> kogebøgerne. --
>>>>
>>>> Det er alt for meget! Du får en meget, meget tør steg ved 85
>>>> grader. Det skal være et sted mellem 65 og 75 grader - alt efter
>>>> smag og behag.
>>>> Kent.
>>>
>>> Jeg har altid brugt nakkekam. Jeg ved godt at mellemkam kan blive
>>> tør. Jeg har altid givet den 85 grader, og har endnu aldrig
>>> oplevet en tør steg, tværtimod. Mit termometer viser 65 grader til
>>> oksesteg. Så er det jo også nok "forældet".
>>>
>>
>> Jamen så steg du den ved 85, men den bliver ikke så god som hvis du
>> steger den til 65 -75 grader. Sådan er dét bare
.
>>
>> Kent.
>
> Jamen det er det da. Nu har jeg så "kun" været husmor i 50 år, og endnu
> aldrig oplevet en tør steg. Den har været meget saftig og sværen sprød, så
> jeg forsøger endnu en gang og håber at jeg ikke er uheldig.
>
Så kan der kun være tre forklaringer.
1 . Du får ikke stukket stegetermometeret tilpas ind i det tykkeste
stykke i stegen. Lidt for langt ind, lidt for kort ind - eller ikke i det
tykkeste stykke - så kan det komme til at passe med de 85 grader.
2. Da du "kun" har været husmor i 50 år, har du sikkert en anden mening
om hvornår en steg er tør, end jeg har. Jeg er 30 år. Nu er det ikke min
mening at fornærme dig, men den lidt ældre generation har så absolut en
tendens til at stege en steg knastør som støv. Overdrivelse fremmer
forståelsen
. Sådan har min mor også altid gjort - og mine to
svigermødre
(længere historie) gør det også. De mener selv, den er god af saftig - men
det er kun fordi de aldrig har prøvet andet.
3. Dit stegetermometer passer ikke.
Altså steger du din steg til 85 grader, suger den sgu vand som en svamp
..
Håber du forstår jeg laver lidt sjov nu
. Men du ødelægger stegen
ved så høj temperatur. Den lækre smag og fornemmelsen af saftigt
(men selvfølgelig gennemstegt) kød forsvinder totalt. Det er sådan set
ikke noget, der kan diskuteres - om du så har været husmor i 100 år.
Prøv lige at koge stegen med sværet nedad de første 25 minutter ved 200
grader.
Tag stegen ud , vend den om og salt den godt i de omhyggeligt skårne ridser
i
sværet - og sæt evt. nogle lauerbærblade i ridserne. Ind i ovnen igen, og
når centrumstemperaturen når 60 grader, skrues ovnen op på 250 grader.
Når sværen er sprød, vil centrumstemperaturen 19 ud af 20 gange være
65-70 grader.
Også god jul til dig og din familie.
Kent.