Kasper Katzmann wrote:
> Jeg er begyndt at lave bolcher igen (efter 17 års pause) og er
> kommet i lidt af en knibe. Jeg har lovet mine under at jeg vil lave
> rabarber-bolcher. I ved dem der er gule i midten og røde udenom.
>
> Jeg er som sådan med på hvordan jeg får placeret farverne, men alle
> de bolcher jeg har lavet hidtil har jeg klippet over således at de
> fik den der trekantede facon. Gør jeg det sammed med
> rabarber-bolcherne vil enderne jo blive mast og effekten gå
> fløjten. Så er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg får
> klippet/skåret bolche-massen så jeg bibeholder effekten med to
> farver? Altså et cylinder-formet bolche.
Min datter har også lavet bolcher i nogle år nu. Rabarberbolcherne
lader hun køle af i stænger medens hun ruller dem på bordet. Derefter
lægger hun dem enkeltvis på en stor marmorplade hun bruger når hun
koger bolcher, og fører stangen ud over kanten til passende størrelse
og "hugger" bolchet af med en stor skarp kniv, det gentager hun så til
alle bolchestængerne er hugget i passende stykker.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats