/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julesmåkager
Fra : Eva Pedersen


Dato : 10-12-06 14:01

Hej

Vi skal have bagt julesmåkager i dag. Lavede dejen i går, så alt var klar
til den store julesmåkagefremstilling.
Men... Vi havde bestemt os for at prøve en ny slags småkager i år, som de
plejede at bage i min mands barndomshjem.
Den opskrift jeg har på småkagerne er et par år (eller ti) gammel, og
stammer fra et ugeblad, hvori de kaldes "Brosten". Det er en almindelig
småkage (mel, sukker, smør, ingefær, bagepulver, kardemomme mm.), men ovenpå
er der et tyndt marengs-agtigt lag (æggehvide og flormelis), og til sidst et
par mandelflager.
Mit problem er, at jeg lige har opdaget, at den sidste halvdeld af
opskriften mangler, så nu er jeg i tvivl om, hvorvidt æggehviden og
flormelisen skal piskes som til marengs, eller hvad... På billedet er laget
af "marengs" meget tyndt, og der er ikke luftigt, men fast og måske lidt
knasende.
Er der nogen der har en ide om hvordan dette lag helt nøjagtigt skal laves?

Mvh
Eva



 
 
Mads Thorning Peders~ (10-12-2006)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 10-12-06 14:27


"Eva Pedersen" <eva__pedersen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:457c04f4$0$5113$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Mit problem er, at jeg lige har opdaget, at den sidste halvdeld af
> opskriften mangler, så nu er jeg i tvivl om, hvorvidt æggehviden og
> flormelisen skal piskes som til marengs, eller hvad... På billedet er
> laget af "marengs" meget tyndt, og der er ikke luftigt, men fast og måske
> lidt knasende.
> Er der nogen der har en ide om hvordan dette lag helt nøjagtigt skal
> laves?

Hej Eva

Fandt i en bagebog en opskrift på "brosten" med honning, farin, mandler,
sukat, citronskal, æg, æggeblomme, mel og natron + glasur af æggehvider og
flormelis

Der står imidlertid ikke andet end "glasér kagerne, når de er afkølede", så
mit bud er, at æggehvider og flormelis bare skal røres godt sammen og så
ellers fordeles på kagerne.

Min mormor bagte så i øvrigt også noget hun kaldte "brosten" - men det var
noget chokoladekageagtigt med konsistens hen a la italienske mandelkager.
Jeg fik heldigvis efter en hård indsats overtalt hende til at overlade mig
hendes opskriftsamling med blandt andet "brostens-opskriften", men måtte
love at holde familiehemmeligheden tæt ind til kroppen

Hilsen Mads



Tove Krieger (10-12-2006)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 10-12-06 14:37

Eva Pedersen <eva__pedersen@hotmail.com> wrote:
> så nu er jeg i tvivl om, hvorvidt æggehviden og
> flormelisen skal piskes som til marengs, eller hvad... På billedet
> er laget af "marengs" meget tyndt, og der er ikke luftigt, men fast
> og måske lidt knasende.
> Er der nogen der har en ide om hvordan dette lag helt nøjagtigt
> skal laves?
> Mvh
> Eva

Det skal tilsyneladende piskes sammen med flormelis som til marengs.

http://nyvej.dk/opskrifter/o0430006.htm

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
(Irish proverb)


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste