/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
lakrids fremstilling
Fra : Kim Schulz


Dato : 09-12-06 09:52

hejsa,
Sad lige og snakkede med kæresten om hvordan Ren lakrids laves. Jeg
kunne umiddelbart komme på 2 måder hvoraf jeg er i tvivl om hvilken der
er den rigtige:

1) Lakrids fremstilles af en type tang der koges ind og danner en slags
stivelse der tørres.
2) lakridsrødder fra planten Glycyrrhiza glabra koges og fjernes.
Væsken de blev kogt i, inddampes til det er en stiv masse.


--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com

 
 
Max (09-12-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 09-12-06 10:08

Hej Kim

> 2) lakridsrødder fra planten Glycyrrhiza glabra koges og fjernes.

Ser ud til at være et godt bud

http://da.wikipedia.org/wiki/Lakrids

--
Mvh Max



Klaus Alexander Seis~ (09-12-2006)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 09-12-06 11:15

Kim Schulz skrev:

> Sad lige og snakkede med kæresten om hvordan Ren lakrids laves.
> Jeg kunne umiddelbart komme på 2 måder hvoraf jeg er i tvivl om
> hvilken der er den rigtige:
>
> 1) Lakrids fremstilles af en type tang der koges ind og danner
> en slags stivelse der tørres.
> 2) lakridsrødder fra planten Glycyrrhiza glabra koges og fjernes.
> Væsken de blev kogt i, inddampes til det er en stiv masse.

Det er (2) der er den korrekte metode. Ordet 'lakrids' er en fordansk-
ning af plantens videnskabelige slægtsnavn, Glycyrrhiza, som betyder
'sød rod'.

Mon ikke det der tænkes på i (1) er agar-agar, som er et vegetabilsk
polysakkarid der [traditionelt] fremstilles af visse rødalger, og som
bruges som bl.a. stivelse eller konsistensmiddel i nogle fødevarer?

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Kim Schulz (09-12-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 09-12-06 11:31

On Sat, 9 Dec 2006 10:14:48 +0000 (UTC)
Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> wrote:

> Det er (2) der er den korrekte metode. Ordet 'lakrids' er en
> fordansk- ning af plantens videnskabelige slægtsnavn, Glycyrrhiza,
> som betyder 'sød rod'.
>
> Mon ikke det der tænkes på i (1) er agar-agar, som er et vegetabilsk
> polysakkarid der [traditionelt] fremstilles af visse rødalger, og som
> bruges som bl.a. stivelse eller konsistensmiddel i nogle fødevarer?

Det er meget muligt. Jeg kan kun svagt huske den metode fra et eller
andet børneprogram (tror det hed noget ala "hvor kommer det fra") jeg
så for mange år siden.

--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste