Stig Mogensen wrote:
> Er der nogen her der med succes, har lavet noget alternativ gløgg ??.
>
> Jeg tænker på feks. varm æblemost, de sædvanlige julekrydderier, og en
> form for alkohol?. Selv har jeg litervis af en hjemmelavet mjød til at
> stå, fra i sommers......den kan sikkert sagtens varmes.
>
> Hvad er der af erfaringer derude?
>
> /Stig
Tak for svarene. Selv er jeg blevet overrasket over hvor let det er at lave
noget gløgg, som er nyt og spændende.
Jeg endte op med noget hjemmekomponeret noget, med 2L æblemost, ½ flaske
hvidvin, og ½ liter mjød. En sjat æblemost blev kogt op med 1 tsk kanel, 1
tsk kardemomme, 2 tsk tørret ingefær, en flækket vanillestang, og skallen
fra en øko citron. Efter en filtrering, blev det hele lunet, og drukket i
høje glas.
Tilbehør, var skiveskårne tørrede abrikoser, som havde ligget og trukket i
mjød.
Mjød kan erstattes med portvin......
Væk er de sukkersøde klamme associationer til Blomberg
/Stig
--
* Registered Linux user #291266, with
http://counter.li.org.*