/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
inspiration til sunde lette retter
Fra : spoi@sol.dk


Dato : 25-11-06 18:00

Mht sunde rette mener jeg fedtfattig mht de usunde fedtstoffer - men
feks gerne fisk

Da jeg synes vi har en travl hverdag må det gerne være hurtige -
lette retter med masser af grøntsager og magert kød.


Så hvis der er nogen der ligger inde med nogle super opskrifter så
hit


LN


 
 
Jesper Mehlsen (25-11-2006)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 25-11-06 18:17

spoi@sol.dk skrev:
> Mht sunde rette mener jeg fedtfattig mht de usunde fedtstoffer - men
> feks gerne fisk
>
> Da jeg synes vi har en travl hverdag må det gerne være hurtige -
> lette retter med masser af grøntsager og magert kød.
>
>
> Så hvis der er nogen der ligger inde med nogle super opskrifter så
> hit
>
>
> LN
>
Hej LN

Jeg vil anbefale dig at lave Nigiri. Det er noget af det der indgår i sushi.

Du tager nogle sushi-ris. Koger dem og bagefter tilsætter du riseddike,
sukker og salt i forholdet 20:4:1. Det skal spredes ud og luftes, f.eks
med en vifte.

Nu tager du små håndfulde af ris, klemmer det hårdt sammen og sætter
skiver af frisk fisk på. Det kan være helleflynder, laks eller tun.
Fisken skal være ultrafrisk og skåret i tynde skiver.

Spises som det er, dyppet i kikoman soya, med wasabi til og evt syltede
lyserøde ingefærskiver.

I en håndvending kan man koge risen, marinere den og så sætte en skål på
bordet. Så kan folk selv tage risen og forme den ved bordet og sætte
fisk på. Husk små skåle med koldt vand til at dyppe fingrene i inden man
former risen, for ellers klistrer den til enhver hudoverflade i hånden.

Hilsen Jesper

spoi@sol.dk (25-11-2006)
Kommentar
Fra : spoi@sol.dk


Dato : 25-11-06 19:22



>
> Jeg vil anbefale dig at lave Nigiri. Det er noget af det der indgår i sushi.
>
> Du tager nogle sushi-ris. Koger dem og bagefter tilsætter du riseddike,
> sukker og salt i forholdet 20:4:1. Det skal spredes ud og luftes, f.eks
> med en vifte.
>
> Nu tager du små håndfulde af ris, klemmer det hårdt sammen og sætter
> skiver af frisk fisk på. Det kan være helleflynder, laks eller tun.
> Fisken skal være ultrafrisk og skåret i tynde skiver.
>
> Spises som det er, dyppet i kikoman soya, med wasabi til og evt syltede
> lyserøde ingefærskiver.
>
> I en håndvending kan man koge risen, marinere den og så sætte en skål på
> bordet. Så kan folk selv tage risen og forme den ved bordet og sætte
> fisk på. Husk små skåle med koldt vand til at dyppe fingrene i inden man
> former risen, for ellers klistrer den til enhver hudoverflade i hånden.
>
> Hilsen Jesper

Jeg glemte vist en vigtig detalje. Hverdagsretter og vi har en lille
datter på 1½ år.

Jeg elsker sushi - men min kan slet ikke få det ned. Uhmm nu fik jeg
helt lyst til det

LN


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste