On Sat, 18 Nov 2006 23:11:26 +0100
"Lars Lauridsen" <crazy_jellyfishNOSPAM@hotmail.com> wrote:
> Hej gruppe.
>
> Lav pris og kvalitet er vist ikke noget vi har diskuteret så ofte, så
> lad os prøve.
>
> Jeg er selv opdraget med en rigtig god madkultur og kommer fra en
> familie, hvor størstedelen af indtægten går til ordentlig,
> interessant mad.
>
> Nu er jeg imidlertid blevet 22 og går på universitetet i Århus, langt
> fra Far og Mors sauteringspander.
>
> Til at starte med boede jeg med to kammerater og stod for
> størstedelen af madlavningen. Der kunne man improvisere, have et
> stort lager og give lidt ekstra for maden eftersom vi var tre om at
> dele udgifterne.
>
> Nu bor jeg imidlertid alene, og sparsommeligheden burde melde sig.
> Det gør den så ikke helt, ergo er min hylde i fælleskøleskabet
> overfyldt med bizarre små glas og andet godt, jeg aldrig når at bruge
> inden det skal smides ud - desuden er min bankkonto et stort (!),
> sort hul.
>
> Jeg har forsøgt mig med frysepizzaer o.lign. et par gange, men det er
> simpelthen for kedeligt, usundt og uinspirerende - også selvom man
> pynter dem.
>
> Pasta og tun bliver også hurtigt kedeligt.
>
> Har gruppen forslag til interessant, billig mad? Gerne retter hvor
> man bruger mange af de samme ingredienser, så jeg kan komme udenom
> min trang til at have tusind forskellige ting stående. Problemet med
> kogebøger er jo, at de tit forlanger at man har en overflod af
> specialiserede ingredienser.
>
> Kylling i alle afskygninger må meget gerne indgå, da jeg ind i mellem
> får store leverancer af dette til min fryser ganske gratis
Så de
> fleste kyllingeretter kan altså regnes for billige...
>
> Jeg rejste i Asien for 1½ år siden og meget af min mad er inspireret
> heraf og tilberedt i wok, hvis det har nogen relevans.
>
> Venlig hilsen
> Lars
>
> PS. Kender I gode hjemmesider med opskrifter til mine krav, er det
> selvfølgelig også interessant
Jeg bed lige mærke i en ting i det du skriver: Fælleskøleskab. Betyder
det så også at det er fælles køkken? I så fald bor du jo ikke alene
(selv om man føler det sådan i starten). Tal med de andre som bor der
og du vil hurtigt erfare at de har samme problem og med glæde laver mad
sammen med dig - det giver samtidigt anledning til en masse hyggelige
stunder.
Ideer til mad, tjaa lav retter eller tilbehør der kan fryses (antager
du har fryser/delefryser). Personligt lavede jeg ofte et stort fad god
lasagne og så frøs den i portioner der passede til et måltid. Du nævner
selv at du laver wok mad, hvilket jeg også gjorde en del da det er
hurtigt, let og kan varieres en masse. Et godt trick hvis du bruger
kokosmælk på dåse (hvor man sjældent får brugt en hel dåse synes jeg)
er at hælde kokosmælken over på frys-selv isterning poser og så fryse
det. Når du så skal bruge det, så kan du blot tage så mange
kokos-isterninger som du har brug for og lade dem tø op i maden.
Tilsvarende kan gøres med boullion/Fond fra hvis du f.eks. har kogt
kylling. eller lignende.
Andre gode retter der kan fryses kunne være:
Hakkebøffer, Frikadeller, Kødsovs, supper, tærter
Alle disse kan varieres i en undelighed ved at eksperimentere med at
tilsætte nye ting.
Gode ting at have i dit :
diverse pasta
ris
hakkede tomater på dåse
en masse krydderier (holder længe og giver god variationsmulighed)
Flutes (2stk hvede flutes koster 3.5kr i netto/fakta).
Diverse konserves
Løg
(Kartofler)
Diverse saucer (Soya, Østers/fish, engelsk, ketchup)
Olie
Boullion terninger af forskellig slags.
--
Kim Schulz | Private :
http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business:
http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime:
http://www.fundanemt.com