Inger wrote:
> HA Aalborg skrev:
>> Hej Inger
>>
>>>> 500 gr. hakket lever & spæk (køber jeg altid på frost, det
>>>> er 4 timer om at tø, og skal bruges med det samme efter
>>>> optøning).
>>> Hvorfor frost?
>>> Friske varer er da altid at foretrække.
>>> Lever og spæk kan altid fås, - og så du slipper for at vente
>>> på optøning. Men du har måske ikke en god gammeldags
>>> kødhakkemaskine?
>
> He he... Nej sådan har jeg ikke! Jeg ville ikke ane hvad jeg
> skulle stille op med den... Ligesom jeg ikke ville ane hvor
> meget af det ene og det andet jeg skulle putte i, hvis jeg
> skulle lave det selv. Opskriften er min mors, og det er den
> eneste leverpostej jeg kan lide, så jeg køber aldrig
> leverpostej.
>
>>>> 1 lille revet løg (jeg river det, for jeg synes ikke om
>>>> løgstykker i leverpostejen)
>>> Nej,- nemlig. Så dem skærer du i mindre stykker og kører
>>> igennem maskinen også.
>
> Jeg er ellers ret ferm til mange ting i et køkken, men
> finmotorik til at skære løg i meget små tern har simpelthen
> ikke. Jeg kommer altid til at tude så meget at jeg ikke kan se
> hvad jeg laver, eller også skærer jeg mig i fingrene. Derfor
> bruger jeg et rivejern, også når jeg laver frikadeller.
>
>>>
>>>> Når postejerne er færdige flyder der en masse fedt rundt i
>>>> formene som efter min mening med fordel kan hældes fra med
>>>> det samme inden det størkner.
>>> Der er jeg helt uenig med dig!
>>> Du styrer jo selv mængden af fedt (spæk) og lever.
>>> Men, - hvorfor i øvrigt hælde det fra? Lad dog formene stå
>>> og afkøle. Så opsuges fedtet i postejen og dermed en masse
>>> smag.
>>>
>
> Nja... Jeg har før undladt at hælde fedtet fra, men jeg synes
> nu ikke det suges ned i postejen, men snarere at det lægger
> sig som en kant af fedt ovenpå, og det finder jeg ikke
> lækkert. Ellers havde jeg vist aldrig fundet på at hælde det
> fra
>>> Enten vi vil det eller ej, så er fedt en af de bedste
>>> smagsbærere vi har i madlavningen.
>>> Bare man ikke overdriver...
>
> Der er vist stadig masser af fedt i, selvom jeg hælder en
> lille bitte smule fra
og det er ikke ret meget der kan
> hældes fra, skal jeg lige understrege
>
>>
>> Du må give dine naboer ret i, at Poul jo har fuldstændig ret
>> i det hele, da smagen jo forsvinder eller er ret nedsat efter
>> din opskrift....
>
> Jeg synes nu ikke fedtet tilføjer mere smag af leverpostej men
> smag af fedt, og det er ikke det jeg er ude efter når jeg
> laver leverpostej
Men sådan er vi jo så forskellige.
>
> Jeg styrer som sagt ikke selv hvor meget spæk og hvor meget
> lever der kommer i, for jeg kan lide den kombinatione der er i
> det jeg køber fra frost.
>
> Men jeg håber da at opskriften kan bruges alligevel, man kan
> jo altid ændre lidt i den, så man bruger sin egen kombination
> af spæk og lever
> God fornøjelse
Tak for opskriften. Den vil blive sat i værk en af de nærmeste
dage.
--
Else