Hej gruppe
For noget tid siden var der en, der efterlyste en opskrift på noget i stil
med det chili/olie-snask, man tit finder på pizzeriaer. Jeg har
eksperimenteret mig frem til noget ret godt...
Først lavede jeg en tomatpesto ud af soltørrede tomater indeholdende
parmesan, olie, tomatpuré, hvidløg og rødvinseddike. Afmålingen er ikke så
vigtig. Det skal bare have en god konsistens (og pas på med hvidløget -
smagen vinder frem efter et par dage i køleskabet).
Da det havde stået lidt i mit køleskab, fik jeg lyst til at spice det op.
Derfor ristede jeg chilikerner (Santa Marias er godt nok dyre, men de er
heller ikke for stærke - jeg kan godt li' at bruge meget af det her snask,
så det skal jo være spiseligt) i olie ved middelvarme, så de ikke blev
brændt. Det giver en lidt nøddeagtig smag. Da det havde kølet lidt af,
blandede jeg det med tomatpestoen og lidt brun farin, for at tage noget af
kanten af chilien - og voila, det smager genialt!
Er der andre, der kender en opskrift på noget lignende? Og hvor længe kan
sådan en portion mon holde? Det afhænger vel meget af parmesanen...
Venligst
Lars
|