|
| Hvad laver man af ribben fra vildt? Fra : Lars Knudsen |
Dato : 15-10-06 17:36 |
|
Halløjsa,
Vi har lige brugt lidt tid på at pakke et styk rådyr af meget lokal
herkomst - skudt sidste uge og parteret forstås - i fryseposer. Så
skulle der være basis for en masse lækker vintermad!!
Sådan en fyr har jo ribben - og jeg tænkte jo bare på om der mon var
nogen der havde nogen gode opskrifter til sådan nogen ribben fra
rådyr? De har vel tendens til at være lidt tørre vil jeg tro - så det
er nok bare ikke på grill'en med dem eller hvad?
** Lars
| |
Torben Madsen (15-10-2006)
| Kommentar Fra : Torben Madsen |
Dato : 15-10-06 17:50 |
|
Hej Lars
Du kan fremstille en god basis til noget sovs når du skal spise noget af
dyret.
Brun dem godt af sammen med nogen grove urter, hæld noget vin og vand på og
lad det simre nogle timer.
mvh
torben
"Lars Knudsen" <larsremove@landligtremove.dkaway> skrev i en meddelelse
news:cpo4j2pd3kha3hg03kqh3e59t679g3ri45@4ax.com...
> Halløjsa,
>
> Vi har lige brugt lidt tid på at pakke et styk rådyr af meget lokal
> herkomst - skudt sidste uge og parteret forstås - i fryseposer. Så
> skulle der være basis for en masse lækker vintermad!!
>
> Sådan en fyr har jo ribben - og jeg tænkte jo bare på om der mon var
> nogen der havde nogen gode opskrifter til sådan nogen ribben fra
> rådyr? De har vel tendens til at være lidt tørre vil jeg tro - så det
> er nok bare ikke på grill'en med dem eller hvad?
>
>
> ** Lars
>
>
| |
Jan Bøgh (16-10-2006)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 16-10-06 07:38 |
|
Lars Knudsen skrev i cpo4j2pd3kha3hg03kqh3e59t679g3ri45@4ax.com dette:
> Sådan en fyr har jo ribben - og jeg tænkte jo bare på om der mon var
> nogen der havde nogen gode opskrifter til sådan nogen ribben fra
> rådyr? De har vel tendens til at være lidt tørre vil jeg tro - så det
> er nok bare ikke på grill'en med dem eller hvad?
Vildfond!
vh
jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
Micke (16-10-2006)
| Kommentar Fra : Micke |
Dato : 16-10-06 10:02 |
|
Lars Knudsen wrote:
> Halløjsa,
>
> Vi har lige brugt lidt tid på at pakke et styk rådyr af meget lokal
> herkomst - skudt sidste uge og parteret forstås - i fryseposer. Så
> skulle der være basis for en masse lækker vintermad!!
>
> Sådan en fyr har jo ribben - og jeg tænkte jo bare på om der mon var
> nogen der havde nogen gode opskrifter til sådan nogen ribben fra
> rådyr? De har vel tendens til at være lidt tørre vil jeg tro - så det
> er nok bare ikke på grill'en med dem eller hvad?
>
>
> ** Lars
Får en Gyngebo säga en sak i detta fallet ?
Vi har mycket vilt omkring vårt hus i Nord Skånes skogar och jagar en del
rådyr och annat. ribben eller revbenen som vi säger är mycket fina att
grilla. Låt dem dra i en blandning av en mörk öl och enebär lite salt och
sortpeber. Mange enebär ca 30-40 styck till en halv liter öl. Låt ribben
dra ca 4 timer i blandningen, grilla eller om du så vill steg dem i
stegepanne till de är färdiga. Servera med rotfrukter (pantoffler,
rotselleri guleröder osv)
En god öl passar utmärkt till det hela.
Ursäkta att jag inte kan danska men hoppas att du reder ut det ändå.
Till lycke
/Micke
| |
Lars Knudsen (16-10-2006)
| Kommentar Fra : Lars Knudsen |
Dato : 16-10-06 10:12 |
|
Hejsan,
On Mon, 16 Oct 2006 11:02:27 +0200, Micke <micke@somewhere.not> wrote:
>> Vi har lige brugt lidt tid på at pakke et styk rådyr af meget lokal
>> herkomst - skudt sidste uge og parteret forstås - i fryseposer. Så
>> skulle der være basis for en masse lækker vintermad!!
>>
>> Sådan en fyr har jo ribben - og jeg tænkte jo bare på om der mon var
>> nogen der havde nogen gode opskrifter til sådan nogen ribben fra
>> rådyr? De har vel tendens til at være lidt tørre vil jeg tro - så det
>> er nok bare ikke på grill'en med dem eller hvad?
>Får en Gyngebo säga en sak i detta fallet ?
>Vi har mycket vilt omkring vårt hus i Nord Skånes skogar och jagar en del
>rådyr och annat. ribben eller revbenen som vi säger är mycket fina att
>grilla. Låt dem dra i en blandning av en mörk öl och enebär lite salt och
>sortpeber. Mange enebär ca 30-40 styck till en halv liter öl. Låt ribben
>dra ca 4 timer i blandningen, grilla eller om du så vill steg dem i
>stegepanne till de är färdiga. Servera med rotfrukter (pantoffler,
>rotselleri guleröder osv)
>En god öl passar utmärkt till det hela.
>
>Ursäkta att jag inte kan danska men hoppas att du reder ut det ändå.
Tack for recepten! :)
Jeg bor i mellanskåne lidt uden for Eslöv, så det er skam et skånsk
rådyr jeg har...
** Lars
| |
Micke (16-10-2006)
| Kommentar Fra : Micke |
Dato : 16-10-06 10:35 |
|
Lars Knudsen wrote:
>
>
> Tack for recepten! :)
>
> Jeg bor i mellanskåne lidt uden for Eslöv, så det er skam et skånsk
> rådyr jeg har...
>
>
>
> ** Lars
Dåså blir tillagningen som rådyret är vant till!
Du kan också röka det. Fantastiskt gott! Ribben är en bit som brukas kastas
bort för folk vet inte hur man ska göra det ätbart. Stor synd för det blir
gott. Jag har vid vissa tillfällen knäckt benen och delat upp i mindre
bitar och gjort en kalopps på det hela.
// Micke
| |
|
|