|
| Nem ølforret og øldessert Fra : Peter eller Line |
Dato : 17-09-06 22:16 |
|
Hej alle
Skal lave en Trappist-ølaften for mine kollegaer. Jeg forventer omkring 40
personer og vil i den forbindelse høre om nogen har erfaringer med gode
foretter og desserter der ikke tager vildt lang tid at lave til 40 personer.
Hovedretten bliver oksebov brassieret i Chimay Grand Reserve (testede den i
weekenden med persillerødder, kantereller, gremolta og kartoffelmos, og det
var nemt og mums mums).
Vil helst ikke lave pandekager til dessert, da jeg er en skovl til at lave
det, og nok vil tage for lang tid (netop derfor langtidsstegt oksebov = nemt
at lave)
Har googlet lidt, men vil høre om I, mine kulinariske venner, har et par
gode råd.
Venligst Peter
PS: Hvis nogen har et godt powerpoint foredrag om trappistenøl, ville det
modtages med kyshånd :)
| |
Max (17-09-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-09-06 22:56 |
|
Hej Peter
> Har googlet lidt, men vil høre om I, mine kulinariske venner, har et
> par gode råd.
Ris Al'a Mandel eller budding smager godt med noget Belle-Vue Kriek
Mvh Max
| |
Peter Westh (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 18-09-06 09:57 |
|
"Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
news:450dbafa$0$140$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej alle
>
> Skal lave en Trappist-ølaften for mine kollegaer. Jeg forventer omkring 40
> personer og vil i den forbindelse høre om nogen har erfaringer med gode
> foretter og desserter der ikke tager vildt lang tid at lave til 40
> personer. Hovedretten bliver oksebov brassieret i Chimay Grand Reserve
> (testede den i weekenden med persillerødder, kantereller, gremolta og
> kartoffelmos, og det var nemt og mums mums).
I "Øl og Mad fra Nørrebro Bryghus" er der en opskrift på Svedskeblommer
braiseret i Blå Chimay med rosa peber, serveret med vaniljeis. De laves i
ovnen og kan forberedes i god tid, og isen kan man vel købe sig til. Det
anbefales at ledsage den med kriek, belgisk dubbel eller "mørk og sød
trappistøl.
Sig til, hvis jeg skal taste opskriften ind.
/P
/P
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 18-09-06 12:11 |
|
Peter Westh wrote:
> Sig til, hvis jeg skal taste opskriften ind.
Ikke for at være sur eller noget, men man må ikke taste opskrifter ind
fra kogebøger.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Peter Westh (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 18-09-06 12:37 |
|
"Kevin Borbye Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
news:450e7ed5$0$75032$14726298@news.sunsite.dk...
> Peter Westh wrote:
>
>> Sig til, hvis jeg skal taste opskriften ind.
>
> Ikke for at være sur eller noget, men man må ikke taste opskrifter ind fra
> kogebøger.
Hvis man nu parafraserer lidt, så er der så vidt jeg kan se ikke noget
problem. Der er hverken patent eller copyright på opskrifter, kun på
publicerede tekster.
/P
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 18-09-06 14:30 |
|
Peter Westh wrote:
> Hvis man nu parafraserer lidt, så er der så vidt jeg kan se ikke noget
> problem.
Det kan muligvis fjerne problemet, ja.
> Der er hverken patent eller copyright på opskrifter, kun på
> publicerede tekster.
Nej, men der er *ophavsret*. Det er naturligvis mere aktuelt for nogle
opskrifter end for andre. Men lige præcis opskrifter i den omtalte bog
kunne meget vel blive anset for at have "værkshøjde", som vi siger på
jura-sprog, og dermed være beskyttet af ophavsretsloven.
Copyright bruges ikke i dansk ret, og patenter er noget ganske andet.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
-V- (18-09-2006)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 18-09-06 14:51 |
|
Kevin Borbye Edelvang skrev:
> Kevin Borbye Edelvang
'Borbye'?
Gift, jasgu. Tillykke skal han ha'!
For at holde det ontopic: hvad fik I til bryllupsmiddagen?
-V-
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 18-09-06 20:33 |
|
-V- wrote:
> Gift, jasgu. Tillykke skal han ha'!
Tak skal du ha'. Sådan kan det jo gå :)
> For at holde det ontopic: hvad fik I til bryllupsmiddagen?
Vi fik Tigerrejer og fiskefars i en sprød, forårrulleagtig indpakning
med syltede, friske majs og krydderurtesalat.
Så fik vi kam og kølle af krondyr med en indkogt rødvinssovs, tilbehøret
har jeg helt ærligt glemt.
Til sidst fik kokosis-fragilité med syltede ananas-stykker. Det var en
utrolig dessert.
Vi havde valgt at være lidt utraditionelle med for- og efterret, men til
gengæld en traditionel hovedret. Jeg var godt tilfreds med det, selvom
sammensætningen ved første øjekast måske kan være lidt mystisk.
Og så svigermors hjemmebagte bryllupskage til 160 personer... Men det
tog hende også flere dage :)
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Jens S. Rasmussen (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Jens S. Rasmussen |
Dato : 18-09-06 15:59 |
|
Under mad og øl og omvendt, på mit forum er der lidt om emnet.
Mvh.
Jens Rasmussen
www.haandbrygforum.dk
"Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
news:450dbafa$0$140$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej alle
>
> Skal lave en Trappist-ølaften for mine kollegaer. Jeg forventer omkring 40
> personer og vil i den forbindelse høre om nogen har erfaringer med gode
> foretter og desserter der ikke tager vildt lang tid at lave til 40
> personer. Hovedretten bliver oksebov brassieret i Chimay Grand Reserve
> (testede den i weekenden med persillerødder, kantereller, gremolta og
> kartoffelmos, og det var nemt og mums mums).
>
> Vil helst ikke lave pandekager til dessert, da jeg er en skovl til at lave
> det, og nok vil tage for lang tid (netop derfor langtidsstegt oksebov =
> nemt at lave)
>
> Har googlet lidt, men vil høre om I, mine kulinariske venner, har et par
> gode råd.
>
> Venligst Peter
>
> PS: Hvis nogen har et godt powerpoint foredrag om trappistenøl, ville det
> modtages med kyshånd :)
>
| |
Peter eller Line (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter eller Line |
Dato : 18-09-06 16:27 |
|
Peter Westh
Du må meget gerne poste opskriften, da den lyder rigtig lækker :)
Venligst
Peter
"Jens S. Rasmussen" <J1S@Elbaekhus.dk(lav tallet om til ord)> skrev i en
meddelelse news:450eb42f$0$84029$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Under mad og øl og omvendt, på mit forum er der lidt om emnet.
>
> Mvh.
> Jens Rasmussen
> www.haandbrygforum.dk
>
> "Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
> news:450dbafa$0$140$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
>> Hej alle
>>
>> Skal lave en Trappist-ølaften for mine kollegaer. Jeg forventer omkring
>> 40 personer og vil i den forbindelse høre om nogen har erfaringer med
>> gode foretter og desserter der ikke tager vildt lang tid at lave til 40
>> personer. Hovedretten bliver oksebov brassieret i Chimay Grand Reserve
>> (testede den i weekenden med persillerødder, kantereller, gremolta og
>> kartoffelmos, og det var nemt og mums mums).
>>
>> Vil helst ikke lave pandekager til dessert, da jeg er en skovl til at
>> lave det, og nok vil tage for lang tid (netop derfor langtidsstegt
>> oksebov = nemt at lave)
>>
>> Har googlet lidt, men vil høre om I, mine kulinariske venner, har et par
>> gode råd.
>>
>> Venligst Peter
>>
>> PS: Hvis nogen har et godt powerpoint foredrag om trappistenøl, ville det
>> modtages med kyshånd :)
>>
>
>
| |
Jens S. Rasmussen (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Jens S. Rasmussen |
Dato : 18-09-06 19:35 |
|
Til dem som måtte ønske at lave en champ porter-ret (nok til 4 madglade
fyre), og sætte drengene i respekt.
Marinade - skal stå et døgn i køleskab:
1,5 liter porter og 1 liter guldøl
1,5 kg oksekød skåret i tern
3 pressede fed hvidløg
salt peber og andre krydderier efter eget ønske
Marinaden koges op og der kan med fordel tilføjes rodfrugter (pastinak,
gulerødder osv) hvis man ønsker dette, da det står godt til den mørke og
tunge smag. 4 grofthakkede løg og lidt hvidløg svitses i smør og soya, og
tilsættes kødgryden.
Når det er kogt ind og konsitensen er tyk og kødet mørt (der går måske 2-3
timer), tilsættes champignoner og 1/4 liter fløde, og smages til med div.
krydderier.
Ovi ´s mad/øl opskrift.
Mvh.
Jens
Serveres til kartofler og rødbeder - og en røvfuld øl.
"Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
news:450ebacd$0$144$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Peter Westh
>
> Du må meget gerne poste opskriften, da den lyder rigtig lækker :)
>
> Venligst
> Peter
> "Jens S. Rasmussen" <J1S@Elbaekhus.dk(lav tallet om til ord)> skrev i en
> meddelelse news:450eb42f$0$84029$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Under mad og øl og omvendt, på mit forum er der lidt om emnet.
>>
>> Mvh.
>> Jens Rasmussen
>> www.haandbrygforum.dk
>>
>> "Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
>> news:450dbafa$0$140$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
>>> Hej alle
>>>
>>> Skal lave en Trappist-ølaften for mine kollegaer. Jeg forventer omkring
>>> 40 personer og vil i den forbindelse høre om nogen har erfaringer med
>>> gode foretter og desserter der ikke tager vildt lang tid at lave til 40
>>> personer. Hovedretten bliver oksebov brassieret i Chimay Grand Reserve
>>> (testede den i weekenden med persillerødder, kantereller, gremolta og
>>> kartoffelmos, og det var nemt og mums mums).
>>>
>>> Vil helst ikke lave pandekager til dessert, da jeg er en skovl til at
>>> lave det, og nok vil tage for lang tid (netop derfor langtidsstegt
>>> oksebov = nemt at lave)
>>>
>>> Har googlet lidt, men vil høre om I, mine kulinariske venner, har et par
>>> gode råd.
>>>
>>> Venligst Peter
>>>
>>> PS: Hvis nogen har et godt powerpoint foredrag om trappistenøl, ville
>>> det modtages med kyshånd :)
>>>
>>
>>
>
>
| |
Peter Westh (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 18-09-06 19:32 |
|
"Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
news:450ebacd$0$144$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Peter Westh
>
> Du må meget gerne poste opskriften, da den lyder rigtig lækker :)
Lad da dette være en hyldest og en anbefaling af kilden:
Øl & mad fra Nørrebro Bryghus / Anders Evald ... [et al.] ; redaktion:
Henrik Kerrn-Jespersen ; fotograf: Henrik Freek Christensen
1. udgave. - [Kbh.] : Politiken Bøger, 2004. - 203 sider : ill. i farver
Opskrifter hvori øllet optræder dels som kilde til inspiration dels som
krydderi i maden samt om ølbrygningen i Nørrebro Bryghus.
ISBN 87-567-7389-7 : ib. : kr. 269,00.
Til fire personer. Jeg parafraserer.
1 kg modne blommer skylles og halveres. Stenene fjernes og frugten lægges i
en bradepande. 200 gram rørsukker, 1/2 spsk rosa peberkorn og revet skal af
en citron og en appelsin drysses over, og der lægges en hel kanelstang ved.
Derefter dryppes saften fra citrusfrugterne over, og en lille flaske blå
chimay hældes ved.
Bradepanden sættes i ovnen ved 100 grader (100, det er ikke en fejl) hvor
blommerne braiseres "til de er skrumpet lidt ind og ligner en saftig
svedske". Der er ingen tidsangivelse, men mon ikke det er 2-3 timer? Den
lave temperatur sikrer, at frugten bevarer sit bid. På samme tidspunkt
skulle lagen gerne være tæt og hænge let ved blommerne.
Blommerne stilles på køl til de skal bruges.
Blommerne anrettes dybe tallerkener med lidt af lagen, som evt. kan
tilsmages med mere Chimay. Der skal gerne nogle peberkorn med hver portion.
Ovenpå lægges en kugle vanillieis, som er helt ordinær, den opskrift
gengiver jeg ikke.
Det anbefales som sagt at servere Kriek, belgisk dubbel eller mørk og sød
trappistøl til.
Lur mig om ikke denne dessert vil passe perfekt til din hovedret, og den
kunne dårligt passe bedre til årstiden.
/P
| |
Peter eller Line (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter eller Line |
Dato : 18-09-06 20:16 |
|
Af hjertet tak....har nu den sublime dessert :)
Så hvis ikke der er nogle invendinger vil jeg servere en salat af rucola,
frisk basilikum, honningristede brødtern, stegt brød med gedeost og
trøffelolie samt roqefort trappist øl marineret italiensk galbanipølse :)
Tak for hjælpen.
Selvfølgelig er forslag til forretten stadigt velkommen :)
Venligst
Peter
"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:450ee61a$0$146$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> "Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
> news:450ebacd$0$144$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
>> Peter Westh
>>
>> Du må meget gerne poste opskriften, da den lyder rigtig lækker :)
>
> Lad da dette være en hyldest og en anbefaling af kilden:
>
> Øl & mad fra Nørrebro Bryghus / Anders Evald ... [et al.] ; redaktion:
> Henrik Kerrn-Jespersen ; fotograf: Henrik Freek Christensen
> 1. udgave. - [Kbh.] : Politiken Bøger, 2004. - 203 sider : ill. i farver
> Opskrifter hvori øllet optræder dels som kilde til inspiration dels som
> krydderi i maden samt om ølbrygningen i Nørrebro Bryghus.
> ISBN 87-567-7389-7 : ib. : kr. 269,00.
>
> Til fire personer. Jeg parafraserer.
>
> 1 kg modne blommer skylles og halveres. Stenene fjernes og frugten lægges
> i en bradepande. 200 gram rørsukker, 1/2 spsk rosa peberkorn og revet
> skal af en citron og en appelsin drysses over, og der lægges en hel
> kanelstang ved. Derefter dryppes saften fra citrusfrugterne over, og en
> lille flaske blå chimay hældes ved.
>
> Bradepanden sættes i ovnen ved 100 grader (100, det er ikke en fejl) hvor
> blommerne braiseres "til de er skrumpet lidt ind og ligner en saftig
> svedske". Der er ingen tidsangivelse, men mon ikke det er 2-3 timer? Den
> lave temperatur sikrer, at frugten bevarer sit bid. På samme tidspunkt
> skulle lagen gerne være tæt og hænge let ved blommerne.
>
> Blommerne stilles på køl til de skal bruges.
>
> Blommerne anrettes dybe tallerkener med lidt af lagen, som evt. kan
> tilsmages med mere Chimay. Der skal gerne nogle peberkorn med hver
> portion. Ovenpå lægges en kugle vanillieis, som er helt ordinær, den
> opskrift gengiver jeg ikke.
>
> Det anbefales som sagt at servere Kriek, belgisk dubbel eller mørk og sød
> trappistøl til.
>
> Lur mig om ikke denne dessert vil passe perfekt til din hovedret, og den
> kunne dårligt passe bedre til årstiden.
>
> /P
>
>
>
>
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 18-09-06 20:40 |
|
Peter eller Line wrote:
> Af hjertet tak....har nu den sublime dessert :)
>
> Så hvis ikke der er nogle invendinger vil jeg servere en salat af rucola,
> frisk basilikum, honningristede brødtern, stegt brød med gedeost og
> trøffelolie samt roqefort trappist øl marineret italiensk galbanipølse :)
Det lyder alt sammen lækkert, omend der "sker lidt meget" til min smag.
Og så lyder Galbani altså væsentlig mere eksotisk på disse breddegrader,
end i Italien... Arla-pølse... Uhmmmm ;-p
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Jan Bøgh (19-09-2006)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 19-09-06 08:55 |
|
Kevin Borbye Edelvang skrev i 450ef625$0$75029$14726298@news.sunsite.dk
dette:
> Og så lyder Galbani altså væsentlig mere eksotisk på disse
> breddegrader, end i Italien... Arla-pølse... Uhmmmm ;-p
LOL!
| |
Jan Bøgh (19-09-2006)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 19-09-06 11:35 |
|
Kevin Borbye Edelvang skrev i 450ef625$0$75029$14726298@news.sunsite.dk
dette:
> Og så lyder Galbani altså væsentlig mere eksotisk på disse
> breddegrader, end i Italien... Arla-pølse... Uhmmmm ;-p
Den kan forresten også vende den anden vej - selvom jeg umiddelbart vil tro
at italienerne er mindre tilbøjelig til at falde i svime over produkter fra
det store udland. Jeg har i en ostehandel i Perugia (svjh) oplevet, da jeg
spurgte efter den bedste Gorgonzolatype, de kunne byde på, at få
tilbudt.........Blå Castello!
vh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
Frank Løkkegaard (18-09-2006)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 18-09-06 22:31 |
|
"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> on mandag 18. september 2006 at
13:37 +0100 wrote:
>Hvis man nu parafraserer lidt, så er der så vidt jeg kan se ikke noget
>problem. Der er hverken patent eller copyright på opskrifter, kun på
>publicerede tekster.
Ophavsret handler ikke om emnet, men om, ja, ophavsret
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
|
|