Jeg køber som regel Rio Mare hos SuperMarco. Han har flere produkter. Men
man skal se efter på indholdsfortegnelsen. Jeg har set nogle af de
italienske producenter også benytter sig af asiatiske fisk.
man kan være heldig at se det latinske navn på dåsen ellers kan man holde
sig til fiskens oprindelse.
I Italien har man flere tunudskæringer. Det bedste er ventresca som er
bugkødet. Det er også det dyreste. Jeg tror man skal være lidt af en
tunkender for at smage forskel. Det gode ved de italienske (og spanske)
dåser, er at det er hele muskestykker.
Butikken Martelli på Østerbrogade (ved siden af Amokka) har også fine tun på
dåse.
Bonit er:
Bonit, bugstribet - må betegnes tun i henhold til forordning nr. 1535/92 om
konserves
Bonitter - i henhold til forordning nr. 1535/92 om konserves
Begge tilhører Scombridae og er derfor af arten kongemakreller, men ved
hjælp af en eller anden politisk studehandel kan de altså kaldes for tun,
når de er på dåse.
Måske er det meget godt set i lyset af tun er truet.
Henrik
"Anders" <no@no.no> skrev i en meddelelse
news:4509a3fd$0$143$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hej Henrik,
>
> Tak for di svar. Jeg har lige et par tillægsspørgsmål :
>
> 1)
> Hvor kan man få "tun fra Middelhavet i olivenolie"? Hvilket mærke?
>
> 2)
> Hvad mener du med at den asiatiske tun er "Bonito"?
>
> 3)
> Kan man overhovedet se på pakken/dåsen på de forskellige mærker hvad det
er
> for en tun og hvor den kommer fra?
>
> Mvh,
> Anders
>
>
>
> "Du er hvad du spiser." <eurojunior@sol.dk> skrev i en meddelelse
> news:450978c2$0$20225$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > På Fødevarestyrelsens hjemmeside
www.fvst.dk
> > kan du finde en masse oplysninger om tungmetaller i tun og andres store
> > fisk
> > Jeg er nu mest til tun fra Middelhavet med olivenolie.
> > Ved Siciliens kyster fanger de tun i store labyrinter, her kan man også
> > vælge delfinerne fra.
> > Der er pt meget snak om Den blåfinnede tun, men hvis man udelukkende
> > spiser
> > de små, når de ikke at gyde. Så på tunnen kan man altså vælge mellem
store
> > fisk og dermed flere tungmetaller eller de små tun, der ikke når at
sikre
> > næste generation.
> > Meget af den asiatiske tun er desuden Bonito.
> >
> > Henrik
> >
> > "Anders" <no@no.no> skrev i en meddelelse
> > news:45085141$0$138$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> >> Hej grupe,
> >>
> >> Jeg er ret vild med tun, men har gået og tænkt på om tun i olie på dåse
> >> er
> >> sundt eller usundt.
> >>
> >> Hvor meget må man f.eks spise om ugen for at det er sundt?
> >> - og hvornår går grænsen for at det bliver det usundt?
> >>
> >> Jeg tænker mest på alt den snak om ophobning af tungmetaller...er det
> > meget
> >> slemt?
> >> - og gælder det også makrel på dåse?
> >>
> >> Er der forskel på de mærker man kan få...er der nogle der er "sundere"
> >> end
> >> andre?
> >>
> >> -Anders
> >>
> >>
> >>
> >>
> >
> >
>
>