|
| Sundere kartoffel-porre suppe Fra : Ditte H |
Dato : 27-08-06 19:46 |
|
Hej
Jeg er ret glad for kartoffel-porre suppe, men den første omgang jeg
lavede var ikke sund: bacon (overskyende fedt heldt fra) og piskefløde.
Den næste er lidt sundere: mindre bacon der er stegt og lagt på sugende
papir, gryden gjort ren, inden bacon og grønt røg i gryden, 9%
kaffefløde.
Stor smagsforskel, selvom den mindre usunde absolut er god.
Hvad er jeres erfaringer? Hvordan laver I den, kan den gøres mindre
usund?
Har I prøvet med kalkunbacon?
På forhånd tak for hjælpen.
--
Venlig hilsen
Ditte H
Fjern -- ved direkte svar
| |
Tina (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 28-08-06 05:51 |
|
"Ditte H" <ditte@tamuin---.dk> skrev i en meddelelse
news:mn.dcde7d6864a30cc1.53224@tamuin---.dk...
> Hej
>
> Jeg er ret glad for kartoffel-porre suppe, men den første omgang jeg
> lavede var ikke sund: bacon (overskyende fedt heldt fra) og piskefløde.
> Den næste er lidt sundere: mindre bacon der er stegt og lagt på sugende >
papir, gryden gjort ren, inden bacon og grønt røg i gryden, 9%
> kaffefløde.
> Stor smagsforskel, selvom den mindre usunde absolut er god.
> Hvad er jeres erfaringer? Hvordan laver I den, kan den gøres mindre
> usund?
> Har I prøvet med kalkunbacon?
>
Kun letmælk i, ingen fløde. Og sprødstegt bacon der har ligget på
fedtsugende papir eller som har dryppet af i en sigte, er ikke mere
fedtholdigt end kalkunbacon.
Tina
| |
Ditte H (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Ditte H |
Dato : 28-08-06 19:59 |
|
>> Har I prøvet med kalkunbacon?
>>
>
> Kun letmælk i, ingen fløde. Og sprødstegt bacon der har ligget på
> fedtsugende papir eller som har dryppet af i en sigte, er ikke mere
> fedtholdigt end kalkunbacon.
>
> Tina
Hej Tina
Tak for svaret. Det lyder da rart, at der ikke er ret meget fedt
tilbage, når det har lagt på fedtsugende papir.
Jeg mp forsøge med letmælk.
Hilsen Ditte
--
Venlig hilsen
Ditte H
Fjern -- ved direkte svar
| |
-V- (28-08-2006)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 28-08-06 12:38 |
|
Tina skrev:
> > Har I prøvet med kalkunbacon?
>
> Kun letmælk i, ingen fløde. Og sprødstegt bacon der har ligget på
> fedtsugende papir eller som har dryppet af i en sigte, er ikke mere
> fedtholdigt end kalkunbacon.
Kalkunbacon?
Endnu en fortvivlende forvanskning.
Hvorfor ikke bare kalde det 'røget kalkun' eller hvad det nu end er
for et misfoster af et produkt?
-V-
| |
Tina (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 28-08-06 21:09 |
|
"-V-" <valdemarj@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1156765102.851521.93460@b28g2000cwb.googlegroups.com...
Tina skrev:
>> > Har I prøvet med kalkunbacon?
>>
>> Kun letmælk i, ingen fløde. Og sprødstegt bacon der har ligget på
>> fedtsugende papir eller som har dryppet af i en sigte, er ikke mere
>> fedtholdigt end kalkunbacon.
>Kalkunbacon?
>Endnu en fortvivlende forvanskning.
Det var ikke undertegnede der bragte kalkunbacon på banen
Jeg kunne ikke drømme om hverken at købe det eller bruge det, for i min
verden er bacon lavet af gris.
Tina
| |
Padre (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 28-08-06 13:53 |
|
Ditte H skrev:
> Hvad er jeres erfaringer? Hvordan laver I den, kan den gøres mindre
> usund?
Nu er piskefløde jo ikke nødvendigvis usundt, det kommer an på éns
kost og helbred i øvrigt
Men selv laver jeg det ved at sautere lidt grofthakket skalotteløg og
hælde det i kyllingefond sammen med kartofler, koge det og blende det
grundigt. Jeg krydrer som regel med hvid peber, salt og en lillebitte
smule muskatnød samt engang imellem lidt timian eller et laurbærblad
under kogningen osv.
Derefter tilsætter jeg fintsnittede porrer og simrer det færdigt.
Jeg bruger altså hverken mælk eller fløde.
Jeg er godt tilfreds med den smag, men får på dne måde. Lidt
piskefløde får det selvfølgelig til at smage lidt bedre, men med
kyllingfond synes jeg ikke, piskefløden er nødvendig.
--
padre
| |
Ditte H (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Ditte H |
Dato : 28-08-06 20:00 |
|
Følgende er skrevet af Padre:
> Ditte H skrev:
>
>> Hvad er jeres erfaringer? Hvordan laver I den, kan den gøres mindre
>> usund?
>
> Nu er piskefløde jo ikke nødvendigvis usundt, det kommer an på éns
> kost og helbred i øvrigt
>
> Men selv laver jeg det ved at sautere lidt grofthakket skalotteløg og
> hælde det i kyllingefond sammen med kartofler, koge det og blende det
> grundigt. Jeg krydrer som regel med hvid peber, salt og en lillebitte
> smule muskatnød samt engang imellem lidt timian eller et laurbærblad
> under kogningen osv.
>
> Derefter tilsætter jeg fintsnittede porrer og simrer det færdigt.
>
> Jeg bruger altså hverken mælk eller fløde.
>
> Jeg er godt tilfreds med den smag, men får på dne måde. Lidt
> piskefløde får det selvfølgelig til at smage lidt bedre, men med
> kyllingfond synes jeg ikke, piskefløden er nødvendig.
Hej
Tak for svaret, det må afprøves. Vil jo gerne skære ned på fedtet, hvis
smagen nu stadig er god, også selvom den er anderledes.
--
Venlig hilsen
Ditte H
Fjern -- ved direkte svar
| |
Frank Løkkegaard (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 28-08-06 14:38 |
|
Ditte H <ditte@tamuin---.dk> on søndag 27. august 2006 at 20:46 +0100
wrote:
>Har I prøvet med kalkunbacon?
Hvad i alverden er kalkunbacon?
jeg laver min kartoffelsuppe i flere forskellige varianter:
En rent vegetarisk, da vi ofte har en vegetar eller to på besøg
En med bacon
En med kalvefond
En med hønsefond
Fremgangsmåde som Padre beskriver det.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
Martin Honoré (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Martin Honoré |
Dato : 28-08-06 15:20 |
|
Ditte H <ditte@tamuin---.dk> skrev:
> Jeg er ret glad for kartoffel-porre suppe, men den første omgang jeg
> lavede var ikke sund: bacon (overskyende fedt heldt fra) og piskefløde.
> Den næste er lidt sundere: mindre bacon der er stegt og lagt på sugende
> papir, gryden gjort ren, inden bacon og grønt røg i gryden, 9%
> kaffefløde.
> Stor smagsforskel, selvom den mindre usunde absolut er god.
> Hvad er jeres erfaringer? Hvordan laver I den, kan den gøres mindre
> usund?
> Har I prøvet med kalkunbacon?
Jeg har lige spist porresuppe med spagetti og ristede solsikkekerner. Det
var velsagtens meget sundt, og så tog det kun 15-20 minutter at lave. Jeg
har gemt noget af det i køleskabet til i morgen.
Solsikkekernefedt er sundt og giver god kropsenergi. Spagettien var
fuldkorns økologisk spagetti. Porrene var også økologiske. Dog ikke
solsikkekernerne.
Jeg foretrækker revet kartoffel i kartoffelsuppe. F.eks. med breændenælde
til brændenældesuppe med revet kartofler. Måske porre var godt i
brændenældesuppe?
--
Copyright© Martin Honore, 2006, alle rettigheder forbeholdes.
Overtrædelser vil blive retsforfulgt i henhold til §140 og §299b.
| |
Ditte H (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Ditte H |
Dato : 28-08-06 20:01 |
|
>
> Jeg har lige spist porresuppe med spagetti og ristede solsikkekerner. Det
> var velsagtens meget sundt, og så tog det kun 15-20 minutter at lave. Jeg
> har gemt noget af det i køleskabet til i morgen.
>
> Solsikkekernefedt er sundt og giver god kropsenergi. Spagettien var
> fuldkorns økologisk spagetti. Porrene var også økologiske. Dog ikke
> solsikkekernerne.
>
> Jeg foretrækker revet kartoffel i kartoffelsuppe. F.eks. med breændenælde
> til brændenældesuppe med revet kartofler. Måske porre var godt i
> brændenældesuppe?
Hej
Jeg har taget opskriften til mig, selvom jeg ikke lige kan forestille
mig solsikkekerner, men jeg burde vel bare prøve noget nyt.
--
Venlig hilsen
Ditte H
Fjern -- ved direkte svar
| |
Spang (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Spang |
Dato : 28-08-06 16:10 |
|
"Ditte H" <ditte@tamuin---.dk> skrev
> Hvad er jeres erfaringer? Hvordan laver I den, kan den gøres mindre usund?
"Usund"... ?
Din første suppe mætter gevaldigt meget mere end dine
efterfølgende eksperimenter og indkomne indlæg.
Du spiser vel bare til du er mæt, ligesom jeg gør, og
ikke mere ?!
Eller handler det om at du ønsker at spise mere end
du allerede gør uden at fylde dine synlige fedt-depoter ?
Spang
| |
|
|