Karl Antz wrote:
> Hvormeget ekstre RAM er tilrådeligt? Der følger 256MB med maskinen (det
> er den store - jeg blegner af misundelse
Med dagens faldende RAM priser vil jeg foreslå 128M ekstra. Så er hun
fremtidssikret - i et par år..... - og kan åbne et grafikprogram, et
lydredigeringsprogram, en browser osv.
Bla. a. til at lave grafik og lyd men også til at importere/konvertere
billed og lydfiler. Og det er efterhånden uundværligt at kunne gå på
nettet og hente opdateringer og plugins samt ikke mindst læse FAQs og online-hjælp.
> Hun regner med at købe PocketDrive 30GB. Det hun laver er film, bla til
> DR, på ca 26-30 minutter. Er en drive nok, eller skal hun købe 2?
Jeg ved at LaCie 45GB ekstern FireWire til 4.775,- excl. moms. (oktober
2000 pris) fungerer med den "lille" G4 PowerMac. Hun bør aftale
skriftligt med sælger at kunne bytte til hurtigere/større disk, hvis det
ikke virker i den aktuelle kombination af Powerbook og software. Det
behøver ikke være en ekstern disk.
Undgå LaCie drivere - dvs. brug Apples egen harddisk formattering - slet Silverlining.
Brug nyeste QuickTime version og nyeste FinalCut.
Hold programmet FinalCut Pro på Mac´ens startdisk og video/lyd-filerne
på den ekstra disk. Lav evt. en partition til lydfiler på startdisken.
45GB er nok til almindelig produktion - ca. 150 minutter - men det
kommer an på hvor meget materiale der er optaget. To diske er på mange
måder en fordel. Man kan tage den ene med i byen og vise sin film mens
sikkerhedskopien bliver hjemme. Man kan have flere projekter igang
samtidig. Man kan sortere sine filer eller lave backup.
Hun bør købe hos en forhandler som ved hvilke soft/hardware
kombinationer der dur!
Hun bør lave backup af sin master.
Sig endelig til hvis der er flere spørgsmål, eller mail.
mvh Mikael Kern
--
----------
Mikael Kern - EFP/ENG/OB - Steadicam Owner/Operator - Lighting Cameraman
http://www.kern.dk
Mikael Kern Film, Falkoner Allé 58 B, DK-2000 Frederiksberg, Denmark
Phone: +45 4058 0064, Fax: +45 4065 4753, Mail: kern@kern.dk
(:-{d)...licking the rich, creamy Guinness foam off the upper lip...