/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fennikel
Fra : Margit


Dato : 19-08-06 08:44

Har engang fået fennikel som tilbehør. Den var svitset i
store kvarte stykker el.lign. , men skal den koges først?

Mvh Margit



 
 
Peter Westh (19-08-2006)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 19-08-06 09:48

"Margit" <has@has.dk> skrev i en meddelelse
news:44e6c148$0$13961$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Har engang fået fennikel som tilbehør. Den var svitset i
> store kvarte stykker el.lign. , men skal den koges først?

Nej, det ville være synd.

/P



Lars Lauridsen (20-08-2006)
Kommentar
Fra : Lars Lauridsen


Dato : 20-08-06 00:33


"Margit" <has@has.dk> skrev i en meddelelse
news:44e6c148$0$13961$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Har engang fået fennikel som tilbehør. Den var svitset i
> store kvarte stykker el.lign. , men skal den koges først?
>
> Mvh Margit

Du kan også skære det ud i strimler og stege det ved svag varme i en gryde
med låg (så det ikke får farve) i smør og lime... Rent guf.

Mvh.
Lars



Lars Holst (20-08-2006)
Kommentar
Fra : Lars Holst


Dato : 20-08-06 10:58

"Margit" <has@has.dk> said in news:44e6c148$0$13961
$edfadb0f@dread15.news.tele.dk:

> Har engang fået fennikel som tilbehør. Den var svitset i
> store kvarte stykker el.lign. , men skal den koges først?
>
> Mvh Margit
>
>

Fenikel kan også skæres i passende baner af ca. 1x1 cm sammen med
gulerødder eller anden rodfrugt og lægges i ildfast fad med lidt salt og
lidt god olivenolie over og bages i ovnen som tilbehør til f.eks. fisk med
oste- eller senneps sauce.

--
Lars Holst

MrsKrabappel (20-08-2006)
Kommentar
Fra : MrsKrabappel


Dato : 20-08-06 20:29

"Margit" <has@has.dk> wrote in message
news:44e6c148$0$13961$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Har engang fået fennikel som tilbehør. Den var svitset i
> store kvarte stykker el.lign. , men skal den koges først?
>
Nej, fjern det grønne og det tykke af bunden, skyld den godt, og skær den i
1/4.
De "modeller" der findes i DK plejer at være anvendelige fra 1. lag, men
hvis de er meget store skal man fjerne det ydeste lag, som kan være sej.

Svits i en lille gryde i smør på hver side, salt+peber, låg på og lad den
"hygge sig" på lav blus i 10-15 min.
Jeg plejer til sidst at give den lidt mere varme uden låg på, så den får
lidt mere farve.
Eminent som tilbehør til kød fx oksesteg, især om vinter. Fennikel
indeholder en masse gode næringsprincipper som jeg ikke husker men det er en
grøntsag der "gør godt".

Hvis den er rigtig ung og frisk (ellers brug "hjertet", kernen i en større
fennikel) kan den skæres i meget tynde skiver (2mm) og lave en salat med god
olivenolie, citronsaft og salt. Spise den straks ellers bliver skivene bløde
(bvadr!)

Sandra



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste