/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Mikroovn
Fra : Thomas Kaarup


Dato : 18-08-06 15:00

Vi har en lille diskution herhjemme om hvorvidt madvarer, især grønsager,
tager "skade" af at blive tilberedt i denne.
Her tænkes der på vitaminer og lign.

Måden jeg gør det på, på trods af hun siger, det må jeg ikke ;), er at filme
hen over grøngsagerne og give dem den tid den siger de skal have if vægten

Kort sagt : hvor meget skader det at tilberede ting i sådan en fætter

Thomas



 
 
Klaus Alexander Seis~ (18-08-2006)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 18-08-06 17:26

Thomas Kaarup skrev:

> Vi har en lille diskution herhjemme om hvorvidt madvarer, især
> grønsager, tager "skade" af at blive tilberedt i denne.
> Her tænkes der på vitaminer og lign.

Næringsindholdet i grøntsager tilberedt i mikrobølgeovn er som udgangs-
punkt højere end hvis de tilberedes på traditionel vis. Det skyldes at
grøntsagerne tilberedes hurtigere, samt at der kan tilsættes mindre
vand (med deraf mindre udvaskning af næringsstoffer).

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/

Daniel W Johansen (19-08-2006)
Kommentar
Fra : Daniel W Johansen


Dato : 19-08-06 08:49

Klaus Alexander Seistrup skrev:
> Thomas Kaarup skrev:
>
>
>>Vi har en lille diskution herhjemme om hvorvidt madvarer, især
>>grønsager, tager "skade" af at blive tilberedt i denne.
>>Her tænkes der på vitaminer og lign.
>
>
> Næringsindholdet i grøntsager tilberedt i mikrobølgeovn er som udgangs-
> punkt højere end hvis de tilberedes på traditionel vis. Det skyldes at
> grøntsagerne tilberedes hurtigere, samt at der kan tilsættes mindre
> vand (med deraf mindre udvaskning af næringsstoffer).
>
> Mvh,
>

Jeg mindes nu at have læst en artikel hvor de "testede" 3 tilberednings
metoder, kogning, mikrobølgeovn og dampning. Damp vandt, og micro'en
tabte, kogning kan i gætte jer til - i midten.

LarsJ (19-08-2006)
Kommentar
Fra : LarsJ


Dato : 19-08-06 11:09

Daniel W Johansen skrev:

>
> Jeg mindes nu at have læst en artikel hvor de "testede" 3 tilberednings
> metoder, kogning, mikrobølgeovn og dampning. Damp vandt, og micro'en
> tabte, kogning kan i gætte jer til - i midten.

det ville være rart at se den artikel

Aksel Pedersen (19-08-2006)
Kommentar
Fra : Aksel Pedersen


Dato : 19-08-06 16:51


"LarsJ" <jubija@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:44e6e325$0$75039$14726298@news.sunsite.dk...
> Daniel W Johansen skrev:
>
>>
>> Jeg mindes nu at have læst en artikel hvor de "testede" 3 tilberednings
>> metoder, kogning, mikrobølgeovn og dampning. Damp vandt, og micro'en
>> tabte, kogning kan i gætte jer til - i midten.
>
> det ville være rart at se den artikel

Udfaldet af en sådan test afhænger af, hvordan den udføres.
Jeg kan dårligt tænke mig, at grøntsager behandlet til "al dente" kan ske
mere skånsomt og med mindre tab af vitaminer end i en mikrobølgeovn.
Mvh Aksel



LarsJ (19-08-2006)
Kommentar
Fra : LarsJ


Dato : 19-08-06 20:07

Aksel Pedersen skrev:

>
> Udfaldet af en sådan test afhænger af, hvordan den udføres.
> Jeg kan dårligt tænke mig, at grøntsager behandlet til "al dente" kan ske
> mere skånsomt og med mindre tab af vitaminer end i en mikrobølgeovn.
> Mvh Aksel
>
>
enig - og derfor vil jeg også gerne se artiklen.

Daniel W Johansen (24-08-2006)
Kommentar
Fra : Daniel W Johansen


Dato : 24-08-06 14:04

Kan desværre ikke hitte op med artiklen da det er ved at være et pænt
stykke tid siden, men artikel eller ej ville jeg da komme med mit indput.

LarsJ skrev:
> Aksel Pedersen skrev:
>
>>
>> Udfaldet af en sådan test afhænger af, hvordan den udføres.
>> Jeg kan dårligt tænke mig, at grøntsager behandlet til "al dente" kan
>> ske mere skånsomt og med mindre tab af vitaminer end i en mikrobølgeovn.
>> Mvh Aksel
>>
> enig - og derfor vil jeg også gerne se artiklen.

Daniel W Johansen (24-08-2006)
Kommentar
Fra : Daniel W Johansen


Dato : 24-08-06 14:12

Med lidt søgning på google fandt jeg desværre stadigvæk ikke artiklen
men kan se på div forumer at flere er enige i min påstand om at det er
bedre at dampe end at bruge micro'en.

Der ud over faldt jeg også over en artikel om hvordan mad opvarmet i
microbølgeovnen har en skadelig påvirkning.
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1409/sprog=1/grp=9/menu=13/
Men det er så en helt anden diskution. :)

Daniel W Johansen skrev:
> Kan desværre ikke hitte op med artiklen da det er ved at være et pænt
> stykke tid siden, men artikel eller ej ville jeg da komme med mit indput.
>
> LarsJ skrev:
>
>> Aksel Pedersen skrev:
>>
>>>
>>> Udfaldet af en sådan test afhænger af, hvordan den udføres.
>>> Jeg kan dårligt tænke mig, at grøntsager behandlet til "al dente" kan
>>> ske mere skånsomt og med mindre tab af vitaminer end i en mikrobølgeovn.
>>> Mvh Aksel
>>>
>> enig - og derfor vil jeg også gerne se artiklen.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste