Martin wrote:
> Hvordan vedligeholder man en stegepande af støbejern ?
>
> Jeg har hørt noget med at koge en saltopløsning på en ny støbejerns
> stegepande for at forberede den til madlavning, og at man derefter så vidt
> mulig skal undgå at bruge sulfo til rengøring. Men hvis der er brugt
> sulfo, skal panden så koges igen i en saltopløsning eller måske smøres ind
> i en olie.
> - Hvad er rigtigt og forkert i denne sammenhæng ?
Tjah... hvad der virker
Bruger du konsekvent sulfo, skal der en del mere olie/fedt på den for at
emnerne ikke brænder fast.
Selv undgår jeg sæbe, men tørrer den grundigt af med køkkenrulle efter brug,
men panden stadig er varm.
Du kan evt. koge panden af med vand.
Mht. til hygiejnen... panden bliver jo varm... endda meget varm til tider.
Desuden undgår man brændte sæberester i maden.
Som Ole er inde på, så er der kokke, der anbefaler kraftig opvarming med
salt, evt. efterfulgt af oliebehandling. Den er jeg med på. Fruen har i sit
kvindelige normalstadie af mild panik en anden opfattelse
--
Steen Suder
Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.