For en lille uges tid siden skrev jeg:
> Er der nogen her der har en god og gennemprøvet opskrift
> på knækbrød?
Det var der så ikke, så jeg gik i legehjørnet og forsøgte mig med:
1 dL vand
1 spsk smør
½ tsk salt
15 g gær
100 g hvede, fuldkorn
100 g rug, fuldkorn
Alt blev æltet sammen til en glat dej, som blev delt i 8 stykker og
rullet meget tyndt ud. Ingen hævetid. Brødene blev prikket med
spidsen af en spisepind og bagt ved 250-275 °C i ca. 5 minutter.
Resultatet? Smagen er fin. Brødene skal virkelig rulles meget tyndt
ud for at få knæk (eller osse skal der bages ved lavere temperatur i
længere tid). Brødene boblede ikke helt så meget op som jeg havde
håbet (nogen forslag?).
Jeg leger videre...
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/