|
| spidskål? Fra : RJ |
Dato : 03-07-06 19:14 |
|
Hej
Nogen som har en god og nem opskrift på spidskål?
Ikke stuvet, men noget andet, måske i en råkost? Har søgt på nettet - men
åbenbart ikke de rigtige steder.
/Rikke
| |
Sebastian Hoffmann (03-07-2006)
| Kommentar Fra : Sebastian Hoffmann |
Dato : 03-07-06 20:54 |
|
Hej!
Elsker selv fintsnittet spidskål med rejer, friske ærter, hakket dild og
purløg. Der skal bare presses noget citron over og salaten skal vendes med
noget smagsneutral olie, salt og peber og vupti - skøn sommersalat.
"RJ" <softlips_sugarbay@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:44a95e51$0$1958$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
> Hej
>
> Nogen som har en god og nem opskrift på spidskål?
>
> Ikke stuvet, men noget andet, måske i en råkost? Har søgt på nettet - men
> åbenbart ikke de rigtige steder.
>
> /Rikke
>
>
| |
3140 Bjørgheim (04-07-2006)
| Kommentar Fra : 3140 Bjørgheim |
Dato : 04-07-06 05:28 |
|
RJ wrote:
> Nogen som har en god og nem opskrift på spidskål?
> /Rikke
Camilla Plums forslag til salat med spidskål sakset fra Politiken:
Salat med spidskål, radiser, dild og peperrod
1 stort bundt radiser, en halv agurk, 1 spidskålhoved, 1 bundt dild, 2 spsk.
frisk revet peberrod, feldsalat eller anden salat type, 3 spsk. god
olivenolie, saft af en halv citron, salt og peber, evt. lidt hakket
skalotteløg
Radiserne klargøres, de snittes eller bevares hele. Agurken skrælles og
krydres med peber og lidt citronsaft. Spidskålen halveres, og stokken skæres
ud og kasseres, kålen snittes i strimler. Dilden plukkes fra stilkene,
peberroden skrælles og rives. Den grønne salat renses og plukkes. Hele
herligheden blandes i salatskålen, vendes med olivenolie, citronsaft, lidt
hakkede skalotteløg og krydres med salt og peber.
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'
| |
Aase Worm (04-07-2006)
| Kommentar Fra : Aase Worm |
Dato : 04-07-06 21:23 |
|
Kålsalat:
1-2 spsk. (oliven)olie tilsættes 1tsk salt og ½ tsk sukker.
Heri vendes fintsnittet kål (spidskål, savoykål eller hvidkål). Der
tilsættes ½-1 rød peber i tern. Det hele trækker i mindst en time. Der røres
rundt et par gange medens salaten trækker.
Umiddelbart virker det, som om der er for lidt olie, -men det er ikke
nødvendigt med mere.
Hilsen
Aase
"RJ" <softlips_sugarbay@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:44a95e51$0$1958$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
> Hej
>
> Nogen som har en god og nem opskrift på spidskål?
>
> Ikke stuvet, men noget andet, måske i en råkost? Har søgt på nettet - men
> åbenbart ikke de rigtige steder.
>
> /Rikke
>
>
| |
|
|