Lasse Hoelgaard skrev:
> Erling Hansen skrev:
>> Det er et almindeligt trick på markederne i mellemøsten at sælge
>> gurkemeje eller lignende for en billig pris og evt. smide en tråd
>> eller to af rigtig safran i, for at narre fjolserne. Til 20 kr. har
>> der ikke engang været en enkelt tråd af safran i posen.
>> Husk det til næste gang.
> Så er det måske derfor alt mad bliver gult når man bruger det
> Guiderne sagde at det var rigtigt safran, men mon ikke også jeg
> fik det til en "special price for you my friend".
> [...]
Gad vide om man ikke kan tage et billigt lommemikroskop med
på de tyrkiske markeder, og afsløre om det er ægte gul safran,
uægte rød safran (begge blomsterstøv af planter nævnt i et
andet indlæg) eller gurkemeje - eller en blanding af disse?
Gurkemeje er lavet af den tørrede og pulveriserede jordstængel
af urten /Curcuma longa/, (beslægtet med ingefær) og en af
bestanddelene i blandingskrydderiet karry.
Til trøst for dem der er blevet snydt med gurkemeje-pulver
til "billig safran-pris", kan det måske være rart at vide at
gurkemeje virker blodfortyndende, hvis nu ærgrelsen skulle
være nær ved at fremkalde en blodprop.
--
:·)