Kurt E. Jensen wrote:
>>
http://www.obh.dk/products/Product.asp?ProductNo=9960
>>
>> Hvad vil i ellers anbefale ?
>
>
> Hej.
>
> Slibning af knive er en hel videnskab, i gamle dage sagde man at en god
> kniv, den kan ruste, det kan knive i dag ikke, de holder så heller ikke
> skæret så godt, som gammel bogbinder skulle man selv slibe sine knive, ku'
> man ikke det, var man ilde stedt, prøv at holde et stykke avispapir mellem
> fingrene, med en skarp kniv skal du nu med et snit kunne skære papiret
> over.
> Du skal ha' en grov sten, en lidt finere, en endnu finere, og så alfa &
> omega, en Belgisk brogge, knivægen, skal du afprøve på en negl, kan du mærke
> bare det mindste hak, er du ikke færdig, du skal fortsætte indtil du intet
> kan mærke, prøv bare at ta' en af dine knive, også en af den som er slebet
> på værksted, i næsten alle tilfælde så kan man mærke hak i ægen. Problemet
> er nu, kniven er så skarp, at det kun er benet i fingeren, som forhindre den
> i at blive delt i to, hvis man skulle være så uheldig at skære sig, så det
> er ikke for børn og kvinder at håndtere sådan en kniv.
>
> Kurt J.
> Odense
Med alle disse gode råd så kunne du måske oplyse hvor man for fat på en
belgisk brogge. Det er omkring 30 år siden jeg sidst så sådan en, og da
fik jeg at vide at bruddet hvor de fremmstilles var blevet lukket.
PEA