"Per Rønne" <per@RQNNE.invalid> skrev i en meddelelse
news:1hdtub6.1kykh6q10agxstN%per@RQNNE.invalid...
> På
>
> <
http://www.jp.dk/erhverv/artikel:aid=3677236/>
>
> kan man se at Arla mangler mælk til den nye mælverpulvsfabrik i
> Vimmerby.
>
> Man kan så spørge sig om hvorfor noget af den mælk, der i øjeblikket
> bruges til fremstilling af mejeriprodukter, der tilsyneladende ikke kan
> sælges i Saudi-Arabien, ikke kan bruges til mælkepulverfabrikationen?
Man kan også spørge sig selv hvorfor Arla er så bekymrede for det meget
lille marked i mellemøsten. Man burde istedet satse mere på andre markeder.
Jeg bor tæt ved græsen og handler mest i Tyskland. Her findes Arla
produkter, men sammenlignet med hvad der er af mælk, ost og smør m.m. fra
andre nabolande er det meget lidt.
Kan forklaringen findes her?
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3675310
Jeg er meget enig. Sammenlignet med f.eks. Irsk og Hollandsk smør er Arlas
vidt berømte Lurpak ikke noget at råbe hurra for. Og så er det endda noget
dyrere.
Fra artiklen bl.a.
Jeg var for kort tid siden i Wien. Vi gik en dag ind i det kendte
supermarked, Meinl am Graben, hvor de sælger delikatesser fra alverdens
lande
Der var spændende oste fra mange lande. Bl.a. England og Norge. Men Danmark?
Jo, en sølle, lille blå Castello, som vi også kan købe i Lokal-Brugsen på
Trøjborg.
Mælkevarer da? Der var fra næsten alle lande, men ikke fra Danmark
Er det, fordi vore landbrugsvarer efterhånden er så kedelige og dårlige, at
det eneste sted, vi kan sælge dem, er i ørkenen og omegn?
--
hilzen
hanzen