|
| Opbevaring i fryser Fra : Emil |
Dato : 10-05-06 21:32 |
|
Hej
En tysk fjernsynskanal har afholdt blindsmagning, hvor fagfolk
skulle bedømme, hvor lang tids indfrysning en given vare kunne
være indfrosset, uden at der kunne spores forskel i smag, duft
eller tekstur, i forhold til en tilsvarende vare, som kun havde
været indfrosset et døgn.
Resultatet var:
Frugt 8 mdr.
Grønt 10 mdr.
Ost/smør 6 mdr.
Mager fisk 4 mdr.
Fed fisk 2 mdr.
Kød 3 mdr.
Fjerkræ 6 mdr.
Brød 2 - 3 mdr.
Jeg gentager lige, at tiderne angiver opbevaringstid, hvorefter
der kunne _SPORES_ forskel i smag eller tekstur (af fagfolk) med
en statistisk sikkerhed.
Det har altså ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre.
God appetit.
m.v.h. Emil
| |
Kim Schulz (10-05-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 10-05-06 21:48 |
|
On Wed, 10 May 2006 22:32:06 +0200
Emil <emilsen@nowhere.invalid> wrote:
> Hej
>
> En tysk fjernsynskanal har afholdt blindsmagning, hvor fagfolk
> skulle bedømme, hvor lang tids indfrysning en given vare kunne
> være indfrosset, uden at der kunne spores forskel i smag, duft
> eller tekstur, i forhold til en tilsvarende vare, som kun havde
> været indfrosset et døgn.
>
> Resultatet var:
>
> Frugt 8 mdr.
> Grønt 10 mdr.
> Ost/smør 6 mdr.
> Mager fisk 4 mdr.
> Fed fisk 2 mdr.
> Kød 3 mdr.
> Fjerkræ 6 mdr.
> Brød 2 - 3 mdr.
>
> Jeg gentager lige, at tiderne angiver opbevaringstid, hvorefter
> der kunne _SPORES_ forskel i smag eller tekstur (af fagfolk) med
> en statistisk sikkerhed.
>
> Det har altså ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre.
> God appetit.
>
ligner meget godt de vejledende tal som står på vores fryser.
| |
Du er hvad du spiser~ (11-05-2006)
| Kommentar Fra : Du er hvad du spiser~ |
Dato : 11-05-06 17:56 |
|
Det som er endnu federe, er at de frostvarer vi køber har oftets en
holdbarhedstid på 2 år fra produktionsdato uanset produktet.
Forskningen har yderligere bevist, at kvaliteten af frostvaren til dels er
afhængig af temperaturen, mange enzymatiske nedbrydningsprocesser som eks.
harskning standser først ved -32°. Sjovt nok foreskriver lovgivningen en
maksimumstemperatur på -18°. Gad vide hvor det tal kommer fra?
Men det som virkelig tager kegler, er at selv mindre temperatursvingninger
virkelig ødelægger kvaliteten, teksturens vandbindingsevne forsvinder
simpelthen.
Prøv og spørge i det lokale, hvordan de er kommet frem til den
holdbarhedsdato, så vil man huritigt finde ud af, at mange bare fastsætter
den alene ud fra kravet fra supermarkedet om en lang hyldetid. Det er de
færreste, som udfører holdbarhedsforsøg.
Henrik
"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:5ch462hudnf08v8eohnddku80g04mi2un5@4ax.com...
> Hej
>
> En tysk fjernsynskanal har afholdt blindsmagning, hvor fagfolk
> skulle bedømme, hvor lang tids indfrysning en given vare kunne
> være indfrosset, uden at der kunne spores forskel i smag, duft
> eller tekstur, i forhold til en tilsvarende vare, som kun havde
> været indfrosset et døgn.
>
> Resultatet var:
>
> Frugt 8 mdr.
> Grønt 10 mdr.
> Ost/smør 6 mdr.
> Mager fisk 4 mdr.
> Fed fisk 2 mdr.
> Kød 3 mdr.
> Fjerkræ 6 mdr.
> Brød 2 - 3 mdr.
>
> Jeg gentager lige, at tiderne angiver opbevaringstid, hvorefter
> der kunne _SPORES_ forskel i smag eller tekstur (af fagfolk) med
> en statistisk sikkerhed.
>
> Det har altså ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre.
> God appetit.
>
>
> m.v.h. Emil
| |
|
|