"Bolette Nielsen" skrev i en meddelelse
> Hejsa
>
> Er der nogen der kan anbefale en god opskrift med Tigerrejer, og også
> gerne neget med hvidløg, men ikke en nødvendighed. Har sådan lyst til at
> lave noget aftensmad med Tigerrejer, men jeg har aldrig prøvet det. Har
> selvfølgelig tjekket nettet for opskrifter, men måske du kender en
> opskrift du bare mener jeg skal prøve.
>
Grundidéen stammer fra Karolines køkken, så hvis du vil have målfaste
informationer, så ved du hvor du skal lede
tigerrejer
agurk
frisk hakket citronmelisse
rød chili (fint hakket)
ananas (det var så mit bidrag til retten)
salt peber og lime
smør til stegning
dressing: creme fraiche, presset hvidløg, salt og peber
- fjern skallen fra tigerrejerne, men lad haleviften sidde
- halvér agurken på langs, og fjern kernen (eller hvad det nu hedder) med en
teske.
- skær agurken i ca 1 cm tykke både (jo tykkere des længere "stegning"
- lad smøret bruse af i en sauté pande, men sørg for at det ikke tager farve
- smid tigerrejerne i og lad dem tage farve (fra brun/grå til røde)
- hæld agurkebådene ved
- tilsæt chili og ananasternene kort efter
- lad det stege/simre til agurkene går fra knasende til bløde (men vend det
ofte)
- kort før servering vender du den hakkede citronmelisse i og krydrer med
salt og peber
serveres med godt brød, lime og dressingen - plejer at være et farve"orgie"
med de grønne, røde og gule farver.
nåja ... så smager det forøvrigt også rasende godt