Hej,
> i nogle bruges, youghurt, i andre ymer? eller er det skrivefejl?
Det er altid yoghurt - eller... det bør det ihvertfald være. Ymer er derimod
godt til kartoffelsalat
> hvad er bedst hvis man gerne vil have en lidt skarp smag der ikke er for
> fed?
Jeg lærte den her af en gammel græsk husmor. Der er givetvis tusind måder.
Du skal bruge noget yoghurt - det er bedst (og mest økonomisk) at bruge
græsk yoghurt. Det er det, man typisk køber på spand...
Der går vel godt og vel to agurker på en liter (det afhænger af agurkerne,
selvfølgelig). De skal rives på et gammeldags rivejern så du får lange
strimler. Drej agurken rundt efterhånden som du river - så slipper du for
alt vandet i fra kernerne i midten. Lad de revne agurker dryppe af - det
hjælper at drysse med salt, men i virkeligheden kan man presse det meste
væde ud med knofedt.
Hvidløg efter smag (jeg bruger meget) hakkes fint med persille og frisk
oregano. Hvis ikke du har frisk oregano, kan du fint bruge tørret - men så
skal det jo nok ikke hakkes
.
Bland hvidløg, persille og oregano med yoghurten og tilsæt de afdryppede
agurker. Friskkværnet peber og et par spisesekfulde eddike tilsættes, og
tzatzikien røres lind med en god olivenolie.
Det er bedst at lave det dagen før, og det ser pænt ud at servere med et par
(kalamata-)oliven og dryp med olivenolie på toppen.
.... det er bare én måde!
--
Kristian
http://www.hammerhaj.dk