"Beeblebrox" <beeblebrox_dk@TAKE_THIS_AWAYyahoo.com> wrote in message
news:4439447c$0$15782$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Jeg står og skal til at anskaffe mig en kaffekværn i god kvalitet (men
> gerne stadigvæk betalbar). Jeg skal primært bruge den til min
> moccabrygger (espresso og latte).
>
> Jeg har allerede en OBH 'kaffekværn' som i virkeligheden er en
kaffeblender:
>
<
http://shop.jubii.dk/ecommerce-products/view?mapping%5fid=884&product%5fid=
28039>
> Problemet med blenderen er at det er meget svært at opnå ensartet maling
> af bønnerne. Dette gælder både fra gang til gang men også indenfor den
> enkelte kværneproces da de blendede bønner ikke forlader knivene men
> bliver til finere og finere pulver, mens andre grovere stykker bliver
> væk fra kniven.
>
> Nu er spørgsmålet hvad der _ellers_ kan anbefales?
>
> Jeg har set lidt på en 'Saeco Conica' kaffekværn:
> <
http://shop.jubii.dk/ecommerce-products/view?product_id=7527>
>
> Er der nogle der kender den og kan anbefale/fraråde den?
>
> Er der evt. andre bedre køb som jeg bør overveje?
Til espresso-kaffe er ensartetheden og finheden af formalingen såvidt vides
afgørende for et godt resultat. Nogen påstår endda, at kværnen her er
vigtigere end espresso-maskinen.
Hvis du derimod 'bare vil et trin op af stigen', så giver en billig
kaffekværn mulighed for en mere ensartet formaling, ligesom formalingen kan
indstilles i forskellige finheder.
Kvalitetsforskellen på kværnene i 500,- kroners klassen ligger nok mest i
hvilket materiale kværnehjulene er fremstillet af, hvordan de er lejret og
om formalingen justeres vha mekanik udført i metal eller plastik.
Som andre har foreslået, er det nok en god ide at høre, hvad fx
<
www.risteriet.dk> har i samme prisklasse.
--
TA