|
| Kødkontrol bør salmonella-rettes, ikke lug~ Fra : Bo Warming |
Dato : 28-03-06 09:12 |
|
Kødkontrol bør salmonella-rettes, ikke lugt-rettes
Imamerne er mindre farlige end at spise kød fra Brugsen, lyder det fra
TV2, og opposition og bureaukrater gør stort nummer ud af, at Barfoed
har omstruktureret og sparet på de såkaldt "daglige besøg hos
grossister". Som er vedtaget som årlige og aldrig har skulle være et
finmasket sikkerhedsnet. At nuværende sag om regelbrud er i TV viser
jo, at klager fra brugere når frem og skaber debat og stramninger,
længe før der er sundhedsrisiko.
I 7 afrikanske lande jeg har besøgt og i Afghanistan+nabolande har jeg
været i slagterbutik og samtlige butikker stinker extrem råddent, for
de har ikke vore hysteriske rutiner med tildækning og frysning. Hængt
kød er lækkert kød og der skal kun en anelse vækst på kødoverfladen
til at sarte gemytter finder lugten uæstetisk.
De har næppe mere fødevareforgiftning end vi pga deres accept af
råd-lugt i butikkerne (som typisk har hvide fliser på alle vægge og
disse vaskes ned hyppigt, og omsætningen er så stor, at mikrobe-vækst
aldrig nærmer sig fare-niveau).
"Fryseskadet kød" er om rengørings-vanvid. Nul sundhedsfare. Ingen lig
på bordet og ingen risiko, og journalister er nødt til at lægge
ledningsstumper i rejerne for at have en historie.
Salmonella og kampylobakter mikroberne er måske grund til at
opretholde levnedmiddelkontrol. Det er nemt at målrette indsatsen, så
den har en chance for at mindske antal diarreer hos danskerne. Fordi
medier sætter dagsordenen, er man begyndt at kassere slik - ! - som
er over salgsdato, og hvor selv journalister erkender (Politiken dd),
at sygdom kan ikke fremmes af at overdrevne salgsdato-regler ikke
overholdes.
| |
Kim Larsen (28-03-2006)
| Kommentar Fra : Kim Larsen |
Dato : 28-03-06 11:02 |
|
"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:jd6Wf.36540$Py3.20784@fe39.usenetserver.com...
> Kødkontrol bør salmonella-rettes, ikke lugt-rettes
>
> Imamerne er mindre farlige end at spise kød fra Brugsen, lyder det fra
> TV2, og opposition og bureaukrater gør stort nummer ud af, at Barfoed har
> omstruktureret og sparet på de såkaldt "daglige besøg hos grossister". Som
> er vedtaget som årlige og aldrig har skulle være et finmasket
> sikkerhedsnet. At nuværende sag om regelbrud er i TV viser jo, at klager
> fra brugere når frem og skaber debat og stramninger, længe før der er
> sundhedsrisiko.
>
>
>
> I 7 afrikanske lande jeg har besøgt og i Afghanistan+nabolande har jeg
> været i slagterbutik og samtlige butikker stinker extrem råddent, for de
> har ikke vore hysteriske rutiner med tildækning og frysning. Hængt kød er
> lækkert kød og der skal kun en anelse vækst på kødoverfladen til at sarte
> gemytter finder lugten uæstetisk.
>
> De har næppe mere fødevareforgiftning end vi pga deres accept af råd-lugt
> i butikkerne (som typisk har hvide fliser på alle vægge og disse vaskes
> ned hyppigt, og omsætningen er så stor, at mikrobe-vækst aldrig nærmer sig
> fare-niveau).
>
>
>
> "Fryseskadet kød" er om rengørings-vanvid. Nul sundhedsfare. Ingen lig på
> bordet og ingen risiko, og journalister er nødt til at lægge
> ledningsstumper i rejerne for at have en historie.
>
>
>
> Salmonella og kampylobakter mikroberne er måske grund til at opretholde
> levnedmiddelkontrol. Det er nemt at målrette indsatsen, så den har en
> chance for at mindske antal diarreer hos danskerne. Fordi medier sætter
> dagsordenen, er man begyndt at kassere slik - ! - som er over salgsdato,
> og hvor selv journalister erkender (Politiken dd), at sygdom kan ikke
> fremmes af at overdrevne salgsdato-regler ikke overholdes.
Næh lugten af halvfordærvet kød kan man sikkert ikke lugte gennem stanken af
bæ i dine syltetøjsglas men vi andre har vist nogle højere standarter og
ønsker friske råvarer. Øget kontrol af de madvarer vi forbrugere køber er
velkommen her.
--
Kim Larsen
Socialist, republikaner, EU-tilhænger og atomkraftmodstander.
Socialisme er den eneste troværdige vej frem.
Husk at krigen i Irak er folkeretligt smask-ulovlig.
Direkte e-mail: kl2607x@yahoo.dk (fjern x´et)
| |
Bo Warming (28-03-2006)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 28-03-06 11:18 |
|
"Kim Larsen" <kl2607x@yahoo.dk> wrote in message
news:442909ac$0$15794$14726298@news.sunsite.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse Næh lugten af
> halvfordærvet kød kan man sikkert ikke lugte gennem stanken af bæ i
> dine syltetøjsglas men vi andre har vist nogle højere standarter og
> ønsker friske råvarer. Øget kontrol af de madvarer vi forbrugere
> køber er velkommen her.
Da du har mig i killfilter, udtaler du dig som den blinde om farverne.
Når jeg i tropevarme Zambia oplevede rådstinkende slagterbutikker og
ingen blev syge af denne overfladiske ligegyldighed, så mener du altså
at jeg slæbte bæ med mig og overdøvede kødlugt med det.
Det ville min arbejdsgiver Danida næppe have bifaldet , for det ville
have skabt skandale. Og der har aldrig været lugt fra lort i
syltetøjsglas. Selvom overtroiske personer - du ? - hader videnskab og
saglighed, så tror jeg godt du kan følge følgende ræsonement. :
- glas med bakterietæt metalskruelåg er designet til at beskytte
syltetøjet og beskytter med samme 100% sikkerhed lortelugt fra at
komme ud af glasset, hvis man som jeg har haft lorte i
plastposer/vitavrap-folie inde i det lukkede syltetøjsglas.
Per Hagemann, der har et glistrupsk sind, har rost dine indlæg for
folkelighed og ægthed. Jeg kan godt følge ham, og finder også en vis
dyrisk charme i dine sure opstød. Din usaglige mobningsglæde har dog
præcis samme ånd, som da Hitler fik sine 1933-vælgere til at tænde på
myte om, at tyske jøder var bagmænd for WW1-nederlaget
| |
|
|