|
| Hjortefilet Fra : Gunnar007 |
Dato : 20-03-06 15:20 |
|
Gæster på lørdag,
Fryseren indeholder en hjortefilet som skal bruges !
Nogen gode forslag til at tilberede sådan en fætter, vejer ca 2,25 kg.
Forslag til tilbehør og sauce også meget velkommen.
Hilsen G
| |
Padre (21-03-2006)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 21-03-06 09:18 |
|
Jeg ville lave den i kokotte med pigeonæbler og portvin, det giver
tilbehør og sovs i sig selv.
Hvis du bruger en lerkokotte, som du har varmet op i ovnen i forvejen,
skal den have samme stegetid som hvis du bare lagde den i ovnen.
--
padre
| |
Inger (21-03-2006)
| Kommentar Fra : Inger |
Dato : 21-03-06 17:46 |
|
Padre wrote:
> Jeg ville lave den i kokotte med pigeonæbler og portvin, det giver
> tilbehør og sovs i sig selv.
>
> Hvis du bruger en lerkokotte, som du har varmet op i ovnen i forvejen,
> skal den have samme stegetid som hvis du bare lagde den i ovnen.
>
Hvad er en kokotte?
Mvh. Inger
| |
padre (21-03-2006)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 21-03-06 18:33 |
|
"Inger" <no@emailToMe.org> wrote in message
news:44202dce$0$15787$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Hvad er en kokotte?
Det samme som en stegeso eller en römertopf. En ovnfast dyb skål med låg,
som man kan tilberede mad i ved ovnstegning; de fås i mange materialer. Min
egen er fx. af uglaseret ler, og derfor er man nødt til at lade den stå i
vand i et par timer, før man kan bruge den, da den ellers vil opsuge meget
af væden. Bevaring af væden til sovs er netop er en af fordelene ved en
kokotte.
--
padre
| |
Søren Beltofte Søren~ (21-03-2006)
| Kommentar Fra : Søren Beltofte Søren~ |
Dato : 21-03-06 21:17 |
|
"padre" <spirito_santo@yahoo.spamsux.com> wrote
> Det samme som en stegeso eller en römertopf. En ovnfast dyb skål med låg,
> som man kan tilberede mad i ved ovnstegning; de fås i mange materialer.
> Min
> egen er fx. af uglaseret ler, og derfor er man nødt til at lade den stå i
> vand i et par timer, før man kan bruge den, da den ellers vil opsuge meget
> af væden. Bevaring af væden til sovs er netop er en af fordelene ved en
> kokotte.
Hvad er så den praktiske forskel på ovntilberedning i en kokotte og
tilberedning i en almindelig solid støbejernsstegegryde?
// Søren
| |
padre (21-03-2006)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 21-03-06 23:55 |
|
"Søren Beltofte Sørensen" <soeren_[skod]@beltofte.dk> wrote in message
news:44207606$0$15786>
> Hvad er så den praktiske forskel på ovntilberedning i en kokotte og
> tilberedning i en almindelig solid støbejernsstegegryde?
Hvis du tænker på at bruge stegegryden på komfuret, så er fordelen at varmen
ikke er så intens nedefra. Ved en lerkokotte som min, afgiver den også damp
til maden.
Det er mit indtryk, at kødet smageer af ret meget, når det er tilberedt i
kokotte.
--
padre
| |
Gunnar007 (21-03-2006)
| Kommentar Fra : Gunnar007 |
Dato : 21-03-06 22:05 |
|
"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:1142929076.814632.217510@z34g2000cwc.googlegroups.com...
>Jeg ville lave den i kokotte med pigeonæbler og portvin, det giver
>tilbehør og sovs i sig selv.
Jeg ejer ikke en kokotte, og jeg har ikke planer om at finde sådan en inden
lørdag.
Tak for ide'en.
HIlsen G
| |
Gamle (21-03-2006)
| Kommentar Fra : Gamle |
Dato : 21-03-06 22:40 |
|
"Gunnar007" <007g@teamsos.dk> skrev i en meddelelse
news:44206a7a$0$67255$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Jeg ejer ikke en kokotte, og jeg har ikke planer om at finde sådan en
> inden lørdag.
>
Hej G.
Her skal du ikke bruge lampeolie men
et ildfast fad.
Du bruner lige hjorten lynhurtigt (bare ganske let)
Op i det ildfaste fad. Dækker kødet med tynde skiver bacon f.eks. tulip
Overhælder det hele med en kvart piskefløde, krydrer med lidt salt og
pebber. Lidt ribsgelé i også
160 grader til kødet har en kernetemp. på 59 -60 grader.
Lad kødet hvile med et viskestykke over mens du laver saucen.
En lille smule roquefort ost (halv teskefuld).
Kom en skvat rødvin i, hvis der ikke er væde nok.
Jævn den ganske let.
Smag til med salt og pebber, men kun lidt.
Tilbehør kunne være
Ovnstegte kartofler, broccoli eller blomkål, babymajs og franske kartofler.
Lidt tyttebær på bordet gør heller ingen skade.
Som dessert måske en let frugtanretning evt. m creme fraiche 18%.
Det var mit forslag.
Mvh.
Torben
| |
Gamle (21-03-2006)
| Kommentar Fra : Gamle |
Dato : 21-03-06 22:55 |
|
"Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:442072b9$0$15786$14726298@news.sunsite.dk...
> Overhælder det hele med en kvart piskefløde, krydrer med lidt salt og
> pebber. Lidt ribsgelé i også
Du skal også lige komme vand ved kødet, så du får lidt mere sky at lave sovs
af. Så lige, at du skulle have gæster og så er sovs af en kvart piske og en
skvat rødvin for lidt.
Men det bliver en rigtig god vildtsovs. Har selv prøvet mange gange.
Opskriften på sovsen kan med fordel bruges til forskellige slags godt
oksekød.
Mvh.
Torben
| |
Gunnar007 (22-03-2006)
| Kommentar Fra : Gunnar007 |
Dato : 22-03-06 19:33 |
|
"Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:442072b9$0$15786$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej G.
> Her skal du ikke bruge lampeolie men
> et ildfast fad.
Humor
Og tak for idéen, jeg melder på lørdag hvordan det endte !
Måske ender det med millionbøf, Junior har fået influenza, så nu ser vi lige
hvordan han ligger senere på ugen !
P-s. Filet'en er ikke købt i netto. !
Hilsen G
| |
Gunnar007 (24-03-2006)
| Kommentar Fra : Gunnar007 |
Dato : 24-03-06 11:17 |
|
Filet'en er aflsyt, junior er stadigvæk syg af influenza.
Tak for tippene, de vil bliver revurderet en anden dag.
Hilsen G
| |
|
|